Reklama

Reklama

Leave the World Behind

Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Axwell, Steve Angello a Sebastian Ingrosso sa ako Swedish House Mafia vypracovali medzi naozajstnú svetovú špičku a ich hity "One (Your Name)", "Save The World" alebo "Don't You Worry Child" zabodovali na predných priečkach všetkých zásadných svetových hitparád. O to smutnejšia bola minuloročná informácia, že sa kapela rozhodla skončiť. Po dvoch vydaných albumoch a stovkách vypredaných show v tých najväčších halách a štadiónoch sveta, tak prišlo niekoľko rozlúčkových koncertov, behom ktorých vznikol sčasti i materiál na dokumentárny film pomenovaný Leave The World Behind. Ten mapuje celú hviezdnu cestu troch DJských kamarátov a poodkrýva nielen pohľad do ich života, ale hlavne i do zákulisia úspešného "One Last Tour", behom ktorého trio zavítalo koncom roku 2012 i do Prahy. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (21)

maddy 

všechny recenze uživatele

Dokument o skupine, ktorá ma nezaujíma a štýle hudby house (chcel som napísať tanečnej, ale to by ma skalní fanúšikovia asi zlynčovali), ktorá mi absolútne nič nehovorí. Vôbec sa nečudujem, pokiaľ sa pri čítaní tohto komentáru bude niekto pýtať „Prečo to vlastne pozeral?“ No, občas si človek skráti čakanie, aj takýmto dokumentom, možno dúfajúc, že ho tá hudba nakoniec tiež osloví. Nestalo sa, ale to neznamená, že Swedish House Mafiu akokoľvek zatracujem. Sto ľudí, sto hudobných chutí ... len v tomto prípade mi je ťažko hodnotiť. Veľkolepé zábery z koncertov potešili (aj keď nikdy úplne nepochopím, čo je pútavé pozerať sa na troch DJov za mixážnym pultom, radšej volím koncert klasického interpréta), chlapcov som trocha spoznal aj z tej druhej strany a pohľad na to ako sa z troch v podstate úplne obyčajných Švédov stali za veľmi krátke obdobie veľké hviezdy, ktoré na takúto popularitu zo začiatku ani neboli pripravení je rozhodne tisíc krát zaujímavejší ako by bol pohľad na umelo vytvorenú kariéru netalentovanej Britney Spears. Pre fanúšikov teda rozhodne pútavé poodhalenie zákulisia, v ktorom sa z časti osvetlí prečo sa rozhodli svoju spoločnú púť ukončiť. Pre všetkých ostatných asi len príliš obyčajný dokument nepojednávajúci o akokoľvek zásadnej udalosti. Udeľovať hodnotenie ako nefanúšik v takomto prípade je takmer až nereálne. Ničím nenadchlo, ale ani absolútne ničím neurazilo. Volím preto neškodnú strednú cestu. ()

pekas 

všechny recenze uživatele

Aby mi dokument vyrazil dech a vehnal několikrát slzy do očí, to nepamatuju, na takové se nedívám. Ale tihle kluci jsou, teda bohužel byli, schopni se mnou mávat neskutečně. Protože jejich dvě alba jsou taková pecka, až to nechápu. Dokument jako takovej byl dost zajímavej, prostě ponorka se zvládá těžko a SHM ji nezvládla taky. Aspoň to slušně doklepali tím závěrečným turné a odešli jako králové. Díky. 100% ()

Reklama

luka4615 

všechny recenze uživatele

Další dokument z dílny legendární Swedish House Mafie. SHM poslouchám jíž od doby co vydali své první CD takže jsem nebyl nadšený když oznámili že končí. V tomto dokumentu je ukázáno jak to chodí v zákulisí, doslova epické záběry z několika koncertů a vysvětlení, proč se vlastně po těch úspěšných letech rozpadli. Jako i jejich první dokument Take One je i Leave the World Behind ukázka mistorvské práce a úsilí 3 DJs kteří změnili svět house scény. ()

koog 

všechny recenze uživatele

'a HOUSE divided against itself cannot stand.' Výborný dokument, dokonale zachycuje všechny měnící se emoce kluků v průběhu jejich několikaleté kariéry a posledního turné. Perfektně zrežírované, vystavěná atmosféra, obrovská energie, dojmy a záběry fanoušků, zákulisí. Intimní pohled do nitra jejich duší a rodin. Jo jag bara älskar SHM! ()

orkadimenza 

všechny recenze uživatele

Dokument poněkud vyspělejší než o 4 roky starší záležitost "Take One: A Documentary Film About Swedish House Mafia". Pravděpodobně to bude větší vyspělostí všech třech DJs. Oproti Take One na mě už nepůsobí jako namyšlení idioti (leč možná jejich vlastní ega stály za rozpadem skupiny), občas Ingrosso zaválí, ale jinak už na jejich postech vidím tři o něco dospělejší chlapy s rodinou a urovnanějším rozumem, kteří se třeba i dokážou otevřeně zpovídat ze své drogové minulosti (jež je na DJ scéně na denním pořádku). Velký podíl na tom, že je Leave the World Behind o úroveň výš než Take One, hraje ale i od začátku do konce jednoznačná struktura a daný směr: udělat svoji poslední tour a zakončit SMH kariéru na vrcholu. A tak se skutečně i stalo. Povedlo se tak natočit kvalitní dokument, který sice nemapuje celou historii skupiny, ale dokáže obohatit i nefanoušky tohoto seskupení DJs. Zažili jsme něco úžasného. A je smutné vidět odcházet věci, které máte rádi. Ale podívejte se na nás, vydrželi jsme. Máme něco, na co můžeme vzpomínat. A myslím, že je to něco, čeho si můžeme vážit. Doufám, že budeme mít přátelství. Že budeme mít slušné přátelství. ()

Reklama

Reklama