Reklama

Reklama

Good Kill

Trailer 1

Ak v boji nikdy nestojíte tvárou v tvár nepriateľovi, ako dokážete čeliť sám sebe a svojim démonom? V minulosti major Thomas Egan (Ethan Hawke) lietal v stíhačke a bombardoval Irak. Teraz sedí pri počítači v Nevade a zabíja ľudí v cudzích krajinách, kde ich strýko Sam odsúdil na smrť pomocou diaľkovo ovládaných dronov. Potom sa vracia ku svojej rodine na predmestie Las Vegas, kde ho namiesto útechy, porozumenia a lásky čaká len peklo s deťmi a manželkou (January Jonesová). Neustále rastúci počet zabijackých misií, obrovské vedľajšie škody a predovšetkým zbytočne zabití civilisti – to všetko zanecháva na psychike bývalého pilota nezmazateľné stopy. Postupne začína pochybovať o zmysle svojej práce a jeho osobná kríza vyvrcholí, keď velenie nad vojenskou základňou prevezme CIA. (TV JOJ)

(více)

Videa (5)

Trailer 1

Recenze (68)

jojinecko 

všechny recenze uživatele

Andrew Niccol je v mojich očiach veľmi inteligentný scenárista aj režisér a nezmením to ani po tejto "filmovej samovražde", pretože tak divácky unfriendly film som už ozaj dlho nevidel. Téma je viac než zaujímavá a mohla byť poňatá oveľa viac "sexy" alebo jednostrannejšie, vyhrotenejšie, KOMERČNEJŠIE...Niccol išiel svojou tvrdohlavou cestou a ja som mu to zjedol, aj keď nemôžem povedať že som si film užil v tom pravom slova zmysle. Ale celkový dojem, filozofický aspekt vojny, dronov, psychológia "vojaka" a pod. bol podaný tým najlepším možným spôsobom, aby interpretácia bola na divákovi a veľa vecí nepopisovala, ale nechávali sa otvorené zadné vrátka. Preto aj tá čtvrtá *, respect. A ako external soundrack k filmu odporúčam tematicky spriaznený album Drones od Muse:))) ()

Pajky3 

všechny recenze uživatele

Andrew Niccol patří mezi mé oblíbené tvůrce, jeho filmy jsou většinou strhující a hodně mě baví. Bohužel tentokrát se to nepotvrdilo a já jsem dostal vcelku nudný a neakční film, který by rozhodně místo označení thriller měl mít nálepku drama, těžké drama. Obsazení je fajn, ale od spojení Hawke s Niccolem jsem čekal něco podobně dobrého jako je Gattaca. Zajímavý námět se tomu určitě nedá upřít, ale mohli to udělat přeci jen zajímavěji a více pro diváka. ()

Reklama

Gemini 

všechny recenze uživatele

Ale no tak, Andrew Niccole, vždyť jsi vždycky měl na víc než na standardní průhlednou politickou moralitu. I když nepopírám, že je vždycky fajn mít možnost podívat se i jinde než v prostém dokumentárním filmu dovnitř sofistikovaně zadrátované unimobuňky, ze které se odpalují Pekelné Ohně na druhém konci světa, aby poslaly "nepřátelské kombatanty" k tomu jejich Alláhu Akbarovi ideálně ještě předtím, než se dostanou na dostřel k někomu z "našich". Zvlášť když to svým vysokým standardem doprovodí Ethan Hawke s Brucem Greenwoodem. Ale proč proboha ta zoufalá náplň s vyhořením, rozpadem manželství, a dvěma fešnými ženštinami? Tohleto všechno už jsme viděli mockrát, a jediné, co je tu jinak, jsou právě ty drony. Takže za mě víc než jen mírné zklamání. Solidní řemeslo, ve kterém dobří herci nemají moc co hrát - a to je na režiséra Gattacy a Obchodníka Se Smrtí setsakra málo. 60% ()

666teen 

všechny recenze uživatele

Tak už jsem to pobral. NATO, abych si zabil svého velbloudomrda stačí, abych byl vykropenej pilot, kterému by nesvěřili ani práškovacího Čmeláka, nebo Mistr světa ve smažení libovolných válečných simulátorů. V CIA (Christians In Action) berou oba modely, nebo jejich kombinaci. Začnu tím, že si dám panáka a opráším Doom. Třeba se ozvou. ()

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Komorní zpracování mi nevadí, přeci jen to k podobnému tématu sedí a nedokážu si představit, co takové těžké, ale v podstatě strašně srabácké činy s člověkem dokáží udělat. Prokreslené je to fajnově, dronové akce vypadají parádní a postupně to hezky graduje. Konec jsem čekal jiný - na to jak byl zbytek filmu uvěřitelný, zakončení na mě působilo spíše opačně. Navíc, Ethan Hawke se po celý film tváří, jako kdyby měl zaražené prdy a i když ho mám jako herce docela rád, tady mi jeho herecký výkon přišel místy podivný až nepřirozený. ()

Galerie (18)

Zajímavosti (3)

  • Film se natáčel v Novém Mexiku v USA. (rafix)
  • Film debutoval na filmovom festivale v Benátkach, kde mal veľký ohlas. (chesterko)

Související novinky

Drony na velkém plátně

Drony na velkém plátně

18.03.2015

Když vyděláte s 50 odstíny šedi půl miliardy dolarů, jak ty peníze nejlépe utratit? Přece za remake akčního béčka z roku 1983! Takhle nějak přemýšlí producent Dana Brunetti (Social Network, Kapitán… (více)

Reklama

Reklama