Reklama

Reklama

Plukovnice britské armády Katherine Powell (držitelka Ceny Akademie® Helen Mirren) velí mezinárodní misi s cílem zajmout v Keni nebezpečné teroristy. Když však zjistí, že teroristé plánují sebevražedný útok, účel mise se rázem změní ze „zajmout" na „zabít". Na místo jsou povoláni američtí piloti s drony, ale ve chvíli, kdy se na bitevním poli objeví devítiletá dívka, se u pilota Steva Wattse (Aaron Paul, Perníkový táta) dostaví krize svědomí, která má za následek mezinárodní roztržku. (Magic Box)

(více)

Videa (9)

Trailer 1

Recenze (270)

scroochy 

všechny recenze uživatele

O dost lepší než Niccolův Good Kill. Sice is myslím, že takhle nerozhodné a komplikované situace jako ve filmu nejspíš v reálu téměř nikdy nenastávají a pohybujeme se skoro až v teoretické rovině, ale i tak je dobré o nich takhle přemýšlet a nahlížet ze všech možných stran. Rozhodnutí není snadné a na argumentech každé strany něco je. Připomíná mi to teoretické debaty o samořídících autech, kde se řeší, jak má software morálně rozhodnout o tom, jestli je lepší přejet čtyři mrzáky, nebo jednu těhotnou ženu – zkrátka zajímavé myšlenkové cvičení, které nemá s praktickou realitou nic společného. ()

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Skvělý film, který připomíná to nejlepší ze 4. série Homelandu a rozvíjí to do celovečerního filmu. Neskutečně napínavý thriller zobrazující momentálně velmi aktuální problematiku ve velmi přesně režii a s parádními hereckými výkony a bez výraznějšího patosu. Ten se nakonec taky objeví, ale v ne tak obvious formě, byť osobně bych ocenil ještě větší odtažitost a menší zpracovávání diváka ohledně toho, co si má myslet (samozřejmě trochu US/GB na ruku). Ale i tak parádní válečný film, napínavý jako kšandy od začátku až do konce. ()

Reklama

Anderton 

všechny recenze uživatele

Vzhľadom k malej propagácii filmu a k jeho suverénne zvládnutej dramaturgii, kedy sme v napätí od začiatku do konca, budem zhovievavejší aj k nedostatkom. Tie sú nasledovné. Modelová vyhrotená situácia, kedy musíme riešiť, či jedno mŕtve dieťa, alebo 80 mŕtvych ľudí, celkom by ma zaujímalo, ako to prebieha v realite, či tiež presne tak, aby bola absolútne jasná dilema. No je to vykonštruované, ale prečo nie. Občas sa v záujme skomplikovania situácie stane nehoda, či skôr náhoda, ako vybitá batéria. No a asi málokto pochybuje o tom, ako by sa rozhodli reálni vojaci v teréne, pardon, za monitormi. Všetko to ale chápem ako súčasť spomínanej dramaturgie a keď si k napínavosti pridám až čiernohumorné prehadzovanie horúceho zemiaku od chlapíka so sračkou cez všetkých za monitormi až po vtipne symbolicky pingpong hrajúceho ministra v oblečku, vychádza mi z toho slušný film. ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Znie to na prvy pohlad dobre, len potom ked clovek spravi tu hroznu vec, ze zapoji do filmu mozog , tak je zle. Nedava to zmysel, dialogy su casto len vatovo plane plky ... a ked sa clovek este lepsie za,mysli nad pointou ..... stupidita a slaboduchy scenar z toho srsia na vsetlky strany, to len hlupy nechape a slepy nevidi : 20 % ()

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

překvapivě dobrý a hutný film,který ukazuje válku tak trochu z jiného úhlu.Ta volba zda obětovat jeden život (navíc dítěte) a tím teoreticky zachránit desítky dalších životů musí být v reálu krutá a víc než těžká (jakkoliv reálném světě to takhle těžko funguje a nedá se úplně věřit že by se řešili podobná dilemata)...sám nevím jak se k tomu postavit...jako otec je to celkem jasné,ale...na minimálním prostoru,s relativně minimem herců ve výsledku mnohem působivější,než leckerý válečný "akčňák"...70% ()

Galerie (28)

Zajímavosti (21)

  • Roli amerického plukovníka Eda Walshe si zahrál režisér snímku Gavin Hood. (agass)

Související novinky

Zemřel Alan Rickman

Zemřel Alan Rickman

14.01.2016

V 69 letech nás dnes opustil Severus Snape a Hans Gruber, tedy legendární britský herec Alan Rickman. Hvězda Harryho Pottera a Smrtonosné pasti podlehla rakovině, zanechala po sobě však bohatou… (více)

Drony na velkém plátně

Drony na velkém plátně

18.03.2015

Když vyděláte s 50 odstíny šedi půl miliardy dolarů, jak ty peníze nejlépe utratit? Přece za remake akčního béčka z roku 1983! Takhle nějak přemýšlí producent Dana Brunetti (Social Network, Kapitán… (více)

Reklama

Reklama