Reklama

Reklama

Plukovnice britské armády Katherine Powell (držitelka Ceny Akademie® Helen Mirren) velí mezinárodní misi s cílem zajmout v Keni nebezpečné teroristy. Když však zjistí, že teroristé plánují sebevražedný útok, účel mise se rázem změní ze „zajmout" na „zabít". Na místo jsou povoláni američtí piloti s drony, ale ve chvíli, kdy se na bitevním poli objeví devítiletá dívka, se u pilota Steva Wattse (Aaron Paul, Perníkový táta) dostaví krize svědomí, která má za následek mezinárodní roztržku. (Magic Box)

(více)

Videa (9)

Trailer 2

Recenze (270)

Nettrass 

všechny recenze uživatele

Měl jsem nervy a obrovskou chuť ty politiky seřezat na ,,valnou,, hromadu. Můžeme zabít holčičku a nebo oni můžou zabít 80 lidí, včetně holčiček, je jednoduchá rovnice. Jestli to nějaký politik, nebo právník nedokáže pochopit, nebo se bojí o ohrožení kariéry, není o moc lepší než ti co ty zvěrstva dělají. Rozhodli zastupovat občany a tímhle přístupem občany ohrožují. Druhou věcí ovšem je, to neustálé montování se do problémů těhle muslimských zemí. Čím větší vojenská angažovanost, tím je to horší. P.S 1 Hezké záběry dronů a z dronů. (spoliler ) P.S 2 Ani náhodou by střela Hellfire nezničila vedlejším účinkem betonovou 40 cm silnou zeď, vzdálenou řadu metrů od domu. http://www.military.cz/usa/air/in_service/weapons/ag_missiles/agm_114/agm_114.htm ()

malylada 

všechny recenze uživatele

Tak tohle je neskutečné špionážní válečné drama a pecka, která dokáže strhnout bez skoro jediného výstřelu a akce. Perfektní herci, skvěle napsané postavy, dialogy a scénář nemá chybu. Ve filmu se jedná o likvidaci teroristů, kteří jsou sledování v budově a akce si jedná rychle řešení. Do celé zápletky jsou zainteresované politické špičky, pozorovatelé, armádní činitelé, agenti a piloti Dronů. Ti všichni musí učinit rozhodnutí, když v průběhu akce nastávají nečekané situace a všechny postavy řeší dilema, jak najít shodu. Po dramatické stránce je film vyloženě kule rvoucí, nenechá vydechnout a a je napínavý i v místech, kde by to člověk nečekal. Je to ukázka, jak válka může na každého dopadat z jiného úhlu pohledu a člověk vlastně neví, ke komu se přiklonit, neboť jednání všech dotyčných chápe. Gavin Hood po Enderově hře odvedl další perfektní práci.......9/10 ()

Reklama

marhoul 

všechny recenze uživatele

Tzv. přesný film. Excelentně natočený, který nemůžu několik dnů dostat z hlavy. Gavin Hood mě dostal. Oko v oblacích jsem jakýmsi podivným nedopatřením přehlédla, o to větší překvapení mě čekalo. Absolutní paráda! Vytvoření takového napětí v kombinaci s "jednoduchým" (morálka, etika, svědomí) způsobem apelovaní na zamyšlení se nad celou problematikou- KLOBOUČEK. Více slov netřeba. P.S.: Aaron Paul - nejvíc! 🌟🌟🌟🌟🌟🌟 ()

DwayneJohnson 

všechny recenze uživatele

Rozhodně je dobré, že tenhle film se točil na ostrovech. V případě USA mám vážné obavy, že bych se snad ani ne(do)díval. Tahle zůstala má spokojenost na konstantní úrovni a přiznám se, že na konci jsem byl trošku jak vajíčko po zhruba čtyř minutovém vaření. Ano, úplně naměkko. I svalovec Dwejn má city a tohle bylo přesně něco na mě. Nic přehnaného a zahraného na tu nejcitlivější, rodičovskou strunku. ()

silentname 

všechny recenze uživatele

"Eye In The Sky" patril medzi očakávané filmy z mojej strany, najmä už len z dôvodu, že je to úplne posledný film, kde môžeme vidieť Alana Rickmana. Ale to bol vlastne môj jediný dôvod. A teraz keď som film už reálne videl, tak nielen mám pocit, že je to zatiaľ jeden z najlepších filmov tohto roka, ale možno to je aj jedna z najlepších a najsilnejších vojnových drám, ktoré som kedy videl. A môže za to najmä veľmi dobrý scenár, veľmi dobrí hrdinovia, veľmi uveriteľné a pochopiteľné situácie a ťažké rozhodnutia, ktoré sú potrebné spraviť. A počas celého filmu ma to držalo pod krkom a nepustilo. Pamätám si ešte veľmi živo ako som bol nadšený tohto roku z filmu Spotlight. Toto je druhý moment, kedy môžem s kľudným svedomím povedať, že "Eye In The Sky" je filmom, ktorý je nutné vidieť. Každý jeden moment tohto filmu človeka nepustí a verím tomu, že aj vy budete počítať chleby na stole a hrozivé sekundy tejto ťažkej situácie. Pán Gavin Hood... moja úcta vašej réžii. Ďakujem. Hodnotenie: A+ ()

Galerie (28)

Zajímavosti (21)

  • Mnohé zo súradníc GPS použitých vo filme zobrazujú nesprávne údaje, ako napríklad umiestnenie konkrétnych miest v Nairobi (Keňa). (Arsenal83)
  • Podľa režiséra Gavina Hooda sa 30 % operátorov amerických vojenských dronov lieči na posttraumatickú stresovú poruchu (PTSD). (Arsenal83)
  • Keď sa ho na projekcii tohto filmu spýtali na prácu s Alanom Rickmanom v poslednej filmovej úlohe herca, režisér Gavin Hood prezradil, že Rickman zostal na natáčaní tri alebo štyri dni po natáčaní už zabalený, len aby sa zúčastnil na slávnostnej párty a individuálne poďakoval filmovému štábu za jeho prácu. (Arsenal83)

Související novinky

Zemřel Alan Rickman

Zemřel Alan Rickman

14.01.2016

V 69 letech nás dnes opustil Severus Snape a Hans Gruber, tedy legendární britský herec Alan Rickman. Hvězda Harryho Pottera a Smrtonosné pasti podlehla rakovině, zanechala po sobě však bohatou… (více)

Drony na velkém plátně

Drony na velkém plátně

18.03.2015

Když vyděláte s 50 odstíny šedi půl miliardy dolarů, jak ty peníze nejlépe utratit? Přece za remake akčního béčka z roku 1983! Takhle nějak přemýšlí producent Dana Brunetti (Social Network, Kapitán… (více)

Reklama

Reklama