Reklama

Reklama

Plukovnice britské armády Katherine Powell (držitelka Ceny Akademie® Helen Mirren) velí mezinárodní misi s cílem zajmout v Keni nebezpečné teroristy. Když však zjistí, že teroristé plánují sebevražedný útok, účel mise se rázem změní ze „zajmout" na „zabít". Na místo jsou povoláni američtí piloti s drony, ale ve chvíli, kdy se na bitevním poli objeví devítiletá dívka, se u pilota Steva Wattse (Aaron Paul, Perníkový táta) dostaví krize svědomí, která má za následek mezinárodní roztržku. (Magic Box)

(více)

Videa (9)

Trailer 2

Recenze (270)

gogo76 

všechny recenze uživatele

"Nikdy nehovorte vojakovi, že nepozná cenu vojny!..." Helen Miren je moja obľúbená herečka a práve tento jej momentálny vek jej sluší a v posledných rokoch má šťastie na samé zaujímavé roly a pomerne úspešné filmy. Tento film je špionážnym filmom ako sa patrí. Napätie sa buduje postupne, herci majú čo hrať a aj keď je vo filme veľa dialógov, sú k veci a rozhodne nie sú nudné. Asi si počas filmu budete klásť otázku či je súčasná technika skutočne takto ďaleko a ak áno, prečo to nefungovalo s esami ako Usáma a podobná háveď..., ale to vám zážitok nepokazí. Scéna s chlebom tesne pred výbuchom je majstrovská ukážka účinku strihu, hudby a extrémneho napätia, ktoré z tejto kombinácie vzíde. Zdá sa, že celý film smeroval k tejto jedinej silnej scéne a tomu ja hovorím vygradovanie, fakt skvelé. Film je venovaný pamiatke Alana Rickmana a myslím, že to bola pekná rozlúčka s týmto skvelým hercom. Smutný záver tiež trochu vybočuje zo zabehaných štandardov a môže zaskočiť. 80%. ()

BarryLyndon 

všechny recenze uživatele

Hodně malý a přes vojenskou tematiku nenápadný film. Famozně obsazený Alanem Rickmanem, Helen Mirren, Ianem Glenem (Ser Jorah Mormont), Barkhad Abdi (Look at me i am the captain now) a Aaron Paul, který už tak super není, chtěl bych napsat, že to herecky nedává, kdyby nepřehrával jako na divadelní zkoušce. Je to moc dobře natočené, bohužel mne jako starého cynika opravdu nebere tematika filmu a [spoiler]a stopadesáté záběry na roztomilou holčičku při atentátu na atentátníky[/spoiler] se mnou nic nedělají a morální rozhodování jsem měl jasné. 7/10 ()

Reklama

agentmiky 

všechny recenze uživatele

Gavin Hood mě již překvapil výbornými X- Meny, a tak mě zajímalo, jak se popasuje s filmem z válečného prostředí. Myslím si, že se mu to podařilo na jedničku. Už herecké obsazení je nadmíru kvalitní, Helen Mirren s Alanem Rickmanem předvádějí brilantní výkony. Aaron Paul si sice střihl vedlejší roli, ale ukázal, že oplývá hereckými kvalitami. Je sice pravda, že fanoušek akčních momentů a přestřelek se zde takových chvílí moc nedočká, ale o tom tento film není. Film poukazuje na politická rozhodnutí, která se ve válce neustále provádějí. I kvůli tomu byl film velice zajímavý, neboť snímků o daném tématu moc není. Za mě dávám 80% ()

silentname 

všechny recenze uživatele

"Eye In The Sky" patril medzi očakávané filmy z mojej strany, najmä už len z dôvodu, že je to úplne posledný film, kde môžeme vidieť Alana Rickmana. Ale to bol vlastne môj jediný dôvod. A teraz keď som film už reálne videl, tak nielen mám pocit, že je to zatiaľ jeden z najlepších filmov tohto roka, ale možno to je aj jedna z najlepších a najsilnejších vojnových drám, ktoré som kedy videl. A môže za to najmä veľmi dobrý scenár, veľmi dobrí hrdinovia, veľmi uveriteľné a pochopiteľné situácie a ťažké rozhodnutia, ktoré sú potrebné spraviť. A počas celého filmu ma to držalo pod krkom a nepustilo. Pamätám si ešte veľmi živo ako som bol nadšený tohto roku z filmu Spotlight. Toto je druhý moment, kedy môžem s kľudným svedomím povedať, že "Eye In The Sky" je filmom, ktorý je nutné vidieť. Každý jeden moment tohto filmu človeka nepustí a verím tomu, že aj vy budete počítať chleby na stole a hrozivé sekundy tejto ťažkej situácie. Pán Gavin Hood... moja úcta vašej réžii. Ďakujem. Hodnotenie: A+ ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Je to přátelské město, takže civilních obětí musí být minimum." Kdybych musel řešil tyto právní, vojenské a morální problémy, tak bych si raději dal ten křupavý chleba od malé vyznavačky hula hop a šel bych protestovat proti vládě dosazené OSN. Já prostě nemám rád, když se někdo mocný ve jménu demokracie a dodržování lidských práv vměšuje do záležitostí suverénních zemí. Nicméně tady se bojuje proti terorismu od monitoru a je to celé takové britsky zajímavé. Všude samé dilema či neschopnost rozhodnout a to mě baví. Tradičně nejvíc úsměvu ode mne dostávají Američani, kteří by pro zpopelnění teroristy klidně vymazali město z mapy. A taky mě potěšilo, že zatímco si v poklidu píšu komentář, tak někde v dáli možná právě odstartovala raketa Hellfire a mě zbývá 50 sekund na dokončení. Teď už jen 35. ()

Galerie (28)

Zajímavosti (21)

  • Rola plukovníčky Katherine Powell, ktorú stvárnila Helen Mirren, bola pôvodne napísaná pre mužského protagonistu. (MikaelSVK)
  • Keďže Juhoafrický úrad pre civilné letectvo neudelil filmárom povolenie na lietanie so skutočnými dronmi vo vzdušnom priestore krajiny kvôli produkcii, použili na zobrazenie dronov vizuálne efekty. (Arsenal83)

Související novinky

Zemřel Alan Rickman

Zemřel Alan Rickman

14.01.2016

V 69 letech nás dnes opustil Severus Snape a Hans Gruber, tedy legendární britský herec Alan Rickman. Hvězda Harryho Pottera a Smrtonosné pasti podlehla rakovině, zanechala po sobě však bohatou… (více)

Drony na velkém plátně

Drony na velkém plátně

18.03.2015

Když vyděláte s 50 odstíny šedi půl miliardy dolarů, jak ty peníze nejlépe utratit? Přece za remake akčního béčka z roku 1983! Takhle nějak přemýšlí producent Dana Brunetti (Social Network, Kapitán… (více)

Reklama

Reklama