Reklama

Reklama

Plukovnice britské armády Katherine Powell (držitelka Ceny Akademie® Helen Mirren) velí mezinárodní misi s cílem zajmout v Keni nebezpečné teroristy. Když však zjistí, že teroristé plánují sebevražedný útok, účel mise se rázem změní ze „zajmout" na „zabít". Na místo jsou povoláni američtí piloti s drony, ale ve chvíli, kdy se na bitevním poli objeví devítiletá dívka, se u pilota Steva Wattse (Aaron Paul, Perníkový táta) dostaví krize svědomí, která má za následek mezinárodní roztržku. (Magic Box)

(více)

Videa (9)

Trailer 2

Recenze (270)

verbal 

všechny recenze uživatele

Přesně 102 minut patrně trvá průměrnému dronu, než pekelným ohněm deislamizuje výbušně odhodlanou partičku vymatlaných hadrových hlav. Sice se za tu dobu dá skoro vyhrát džihád, nicméně i tak se musí svolat minimálně čtyři komise přizdisráčských impotentů, je nutno sehnat oficiální orazítkované potvrzení matematika UNICEFU, že 1 je menší než 80, a psychoterapeuticky přesvědčit zjevně špatně vydrilovaného džoystikáře, aby zmáčknul PLAY. Helenka s Alanem to nakonec vcelku chladnokrevně dali, ale byla to, kurva, fuška! Každopádně je těch 102 minut skvěle napsaných, výborně zdramatizovaných, perfektně zahraných, nehtohryzně strhujících a překvapivě prostých sračkovitě patetického hevyendu. Lze jim vytknout snad jen příliš návodné dojení emocí kástingovým tlačení na pilu, kdy místo obvykle ohyzdného, otrhaného, pizizubého keňského spratka olezlého mouchami osadili do stěžejní role lozkokošňoučkou a dokonale vymydlenou Miss pedofil Nairobi 2015, nasoukanou do značkové burky Baby Fundamentalist od sdružených barev Benettonu minimálně za 200 mrtvých prezidentů. ()

mm13 

všechny recenze uživatele

To poskakovanie okolo rozhodnutia vybombardovať cieľ aj s civilnými obeťami vrátane dievčatka predávajúceho chlieb bolo síce odôvodnené tým, že sa jednalo o spriatelenú krajinu, nie Afganistan alebo iné legalizované ciele na dronové besnenie bez ohľadu na počet obetí bez rozdielu veku či pohlavia, aj tak som tomu ale nijako extra neveril. Keby si tam aspoň niekto zo zúčastnených zanadával "To sme ich kurva museli objaviť tu?! Máme ich zacielených v Líbyi, tak toľko netancujeme...". To sa žiaľ nestane. Výsledok je teda niekde medzi odpadom! a "z nejakého dôvodu pozornosti hodným filmom", ale keďže sa tu podozrivo veľa ľudí rozplýva, jednu hviezdu uberám. ()

Reklama

Big Bear 

všechny recenze uživatele

,,Nikdy neříkejte vojákovi, že nezná cenu války! ´´ --- Oko na obloze je perfektním (navíc perfektními herci našlapaný ) válečný thriller. Některé možná v jejich rolích uvidíte dokonce poprvé. Mirren v maskáči plukovníka britské armády, stejně tak Rickman... :-)Je mi jasné, že kvůli filmu bylo lecos mírně natahováno. Konec konců ta videa z jůtůbu, kdy to občas spadne vedle občas přes všechna ta zabezpečení uniknou. Chce se tedy věřit, že likvidace předních teroristů není závislá na prodeji placek. Ale ačkoliv ta korektnost tam byla zdůrazňována až moc, myslím, že dnešní doba je spíše dobou rázných vojenských řešení dle okamžitých úsudků. Pokud se každé povolení ke střelbě bude schvalovat deseti papaláši na mezinárodních úrovních, kdy každý sice bojuje s terorem, ale zároveň se děsí karambolu a ztráty popularity, budeme za teroristy pořád o několik kroků zpět. Právě ta naše korektnost, civilizovanost a promýšlení všech důsledků je neskutečně svazující. Je až neuvěřitelné, jakými hračkami dnes armáda disponuje! Až vám večer bude u hlavy bzučet chroust, dobře bych se podíval zda náhodou očička nemá z led diod a o mechanizovaném RC kolibříkovi ani nemluvě :-). Válka je svině, ale tahle má své jasné důvody. Nebýt militantního islámu (a islám braný podle Koránu je vždy militantní), mohly by si dál holčičky prodávat placky se 100 % pravděpodobností na přežití i bez výpočtů vojáků kdesi v anglickém bunkru tisíce mil daleko. Byly to nervy a konec byl neamerický což na jednu stranu chválím, na stranu druhou mě pochopitelně zasáhl. Výborný film! Pět plastových kbelíků. * * * * * ()

DwayneJohnson 

všechny recenze uživatele

Rozhodně je dobré, že tenhle film se točil na ostrovech. V případě USA mám vážné obavy, že bych se snad ani ne(do)díval. Tahle zůstala má spokojenost na konstantní úrovni a přiznám se, že na konci jsem byl trošku jak vajíčko po zhruba čtyř minutovém vaření. Ano, úplně naměkko. I svalovec Dwejn má city a tohle bylo přesně něco na mě. Nic přehnaného a zahraného na tu nejcitlivější, rodičovskou strunku. ()

emma53 

všechny recenze uživatele

Spolkla jsem ten film jak malinu, ale neukápla mně ani jediná slza, takže někde musí být problém. A to je buď ve mně a nebo jsem měla chvílemi pocit, že tomu lze věřit asi tak jako filmu Pretty Woman. Skutečně jsem byla napnutá jak struna, herecké obsazení naprosto skvělé, navíc s mým oblíbeným Alanem a Helen, ale nějak se mně nechce věřit, že to takhle probíhá i v reálu. Takže za akci bych dala pětku, ale její nevěrohodnost to srazila o stupínek dolů. Ale vymluvte mně někdo, že to takhle je i ve skutečnosti, budu jen ráda a tu hvězdu klidně přihodím. ()

Galerie (28)

Zajímavosti (21)

  • Keď minister zahraničných vecí Spojeného kráľovstva odchádza z výstavy zbraní do svojej hotelovej izby, ktorá sa údajne nachádza v Singapure, v pozadí za hotelovou halou je možné vidieť hory. Singapur nemá hory blízko centra mesta ani predmestia. (Arsenal83)
  • Chrobákový dron sa volá „Ringo“, odkazujúc na Ringa Starra, jedného z členov slávnej britskej skupiny The Beatles. (Arsenal83)
  • Rola plukovníčky Katherine Powell, ktorú stvárnila Helen Mirren, bola pôvodne napísaná pre mužského protagonistu. (MikaelSVK)

Související novinky

Zemřel Alan Rickman

Zemřel Alan Rickman

14.01.2016

V 69 letech nás dnes opustil Severus Snape a Hans Gruber, tedy legendární britský herec Alan Rickman. Hvězda Harryho Pottera a Smrtonosné pasti podlehla rakovině, zanechala po sobě však bohatou… (více)

Drony na velkém plátně

Drony na velkém plátně

18.03.2015

Když vyděláte s 50 odstíny šedi půl miliardy dolarů, jak ty peníze nejlépe utratit? Přece za remake akčního béčka z roku 1983! Takhle nějak přemýšlí producent Dana Brunetti (Social Network, Kapitán… (více)

Reklama

Reklama