Reklama

Reklama

Jake Davis (Russell Crowe) se musí po tragické smrti své manželky sám postarat o jejich pětiletou dcerku Katie (Kylie Rogers). Jake je slavný spisovatel, držitel Pulitzerovy ceny, který trpí depresemi a duševní poruchou. Po smrti ženy svádí boj nejen sám se sebou, ale i s výchovou Katie. O 25 let později. V dospělosti Katie (Amanda Seyfried) žije se svým přítelem Cameronem (Aaron Paul) na Manhattanu. Jejich vztah se potýká s problémy. Amanda bojuje s vnitřními démony, kteří ji pronásledují od jejího problematického dětství. Film Otcové a dcery zachycuje vztah dítěte a rodiče, kteří se v průběhu let odcizili. Přes staré křivdy a rány, které během života utržili, se snaží znovu k sobě najít cestu... (Bioscop)

(více)

Videa (25)

Trailer 1

Recenze (194)

Lukrecie 

všechny recenze uživatele

tolik lásky v jednom filmu :) výborný Rusell Crowe, úchvatně zahrané záchvaty, klepala jsem se s ním... On: "Ne každý, kdo tě miluje, tě opustí!" Ona: "Najdi si někoho méně komplikovaného a neplýtvej láskou na mě." ................................................................................................................................ "Život bude někdy krutý, nespravedlivý až bolestivý, ale ty to nesmíš vzdát." ()

Mirokukii 

všechny recenze uživatele

Gladiátor to opět dokázal, přestože zfotrovatěl, nabral několikero kil a zestárl, což mu však ani za mák neubírá na kvalitě, a opět mě dostal. Tentokrát s velkým přispěním krásné a zdatné Amandy. Jinak typická rodinná vztahovka, a praní se s vlastním osudem. Dosti předvídatelné, takže mínus, ale zase tu máme prolínání dějových os, takže plus. A výsledek? Žádná nuda, pěkný emoční prožitek a nějaké to dojetí. ()

Reklama

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Slzopudné melodrama hallmarkovského typu, které na uzdě snesitelnosti drží vynikající obsazení a sympatický fakt, že se na pilu netlačí přespříliš. Což samozřejmě neznamená, že by se na city necílilo, protože cílí a ne zrovna málo. Ovšem nemůžu při své nejlepší cynické vůli říci, že by mi to bylo zcela ukradené. Jednoduše proto, že nebylo. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Otcovia a dcéry ma oslovili, ich atmosféra a tempo rozprávania mi sadli, napriek tomu mám dojem, že v nich niečo málo chýbalo. Dve dejové línie v dvoch časových rovinách sú dobrý nápad. Každá má svojho hlavného hrdinu, ktorý sa tak trochu chová ako slon v porceláne. Väčší problém je s dospelou Katie, ktorá mala množstvo času sa vyrovnať so životnými stratami ale nestalo sa tak, čo najviac cítiť v momente, kedy sa neuvážlivo vzdáva všetkého pekného, čo si vybudovala a mal som dojem, že scenárista proste potreboval mať hrdinku v druhom obrate na dne, namiesto toho, aby bol tento čin dostatočne zmotivovaný. Oba príbehy sú aj mierne predvídateľné, ale funkčné. Mierna dilema v hodnotení, sme ale vysoko v červených číslach, tak si dovolím dať iba tri hviezdy. ()

marhoul 

všechny recenze uživatele

Na vyšší známku to nevytáhnu, protože té rozcajdanosti bylo až moc, vlastně si říkám, že kdyby role Amandy byla pojata chladnokrevněji, že by snímek dostal lepší švih. Ale nebylo to špatné, ani špatně zahrané, to ne, v závěru mi vadila polopatičnost, ňahňání se, přitom vůbec neřeším, že navázat vážný vztah s partnerem snů, bývá pro někoho zraněného problém. Není to zas tak neobvyklé. Film, který opakovaně vidět nemusím, Aaron opět výborný! ()

Galerie (150)

Zajímavosti (3)

  • Russell Crowe má, kromě své závěrečné scény, po celou dobu filmu oblečené světlemodré džíny, tričko a košili, místy doplněné buď koženou bundou nebo kabátem. Jiný oděv na něm nevidíme. (funhouse)
  • Natáčalo sa od 15. marca do 9. mája 2014 v Pittsburgu. (Erik7595)

Reklama

Reklama