Reklama

Reklama

Jake Davis (Russell Crowe) se musí po tragické smrti své manželky sám postarat o jejich pětiletou dcerku Katie (Kylie Rogers). Jake je slavný spisovatel, držitel Pulitzerovy ceny, který trpí depresemi a duševní poruchou. Po smrti ženy svádí boj nejen sám se sebou, ale i s výchovou Katie. O 25 let později. V dospělosti Katie (Amanda Seyfried) žije se svým přítelem Cameronem (Aaron Paul) na Manhattanu. Jejich vztah se potýká s problémy. Amanda bojuje s vnitřními démony, kteří ji pronásledují od jejího problematického dětství. Film Otcové a dcery zachycuje vztah dítěte a rodiče, kteří se v průběhu let odcizili. Přes staré křivdy a rány, které během života utržili, se snaží znovu k sobě najít cestu... (Bioscop)

(více)

Videa (25)

Trailer 4

Recenze (194)

Johnny.ARN 

všechny recenze uživatele

Úvod a prvá polovica Vás navnadia a vtiahnu do deja. Postavy sú fajn, prelínanie dejových línií nenásilné, atmosféra odzbrojujúca ale hlavne fantasticky zahrané. Potom ale príde druhá polovica, kde zostane už len ten výkon hercov. Ako keby to robil druhý štáb. Postavy začínajú konať nelogicky, vytráca sa atmosféra, dialógy sa začnú nezmyselne predlžovať a zacyklíme sa do troch udalostí. Ďalšia boliestka filmu je jeho minutáž, ktorá mohla byť rozhodne kratšia a možno by to pridalo na dynamike, Ale v konečnom dôsledku je to veľmi pekná emočná dráma, s niekoľkými vrcholmi, pádmi, luxusným a hlavne využitým obsadením. Oplatí sa pozrieť, zamyslieť sa, ale asi to vo mne hlbšiu stopu nenechá. Silné 3 z 5 ( Kino Dukla Svidník ) ()

gogo76 

všechny recenze uživatele

Kariéra velikána R. Crowea šla posledné roky výrazne dole, už fakt dlho nemal výrazný hit, ale tu sa ukázal v dobrom svetle. Jeho výkon pripomína ten slávnejší z filmu Čistá duša. Fajn herecké výkony, dobrý príbeh a pekne vykreslený vzťah medzi otcom a dcérou. Jeden z tých normálnych filmov, bez explózií a zeleného plátna. Príbeh zo života, dojemný a dobre zahraný. 80%. ()

Reklama

venison 

všechny recenze uživatele

Film "Otcové a dcery" byl rozhodně zajímavým dramatem s podrobně vykreslenými hlavními postavami.. Bohužel tempo bylo více než líné a současná dějová linie byla pro mě méně zajímavá než ta retrospektivní.. Russell Crowe i Amanda Seyfried svoje postavy ztvárnili naprosto dokonale, ale ani síla jejich hereckého umu nedokázala děj pozvednout.. Dospělá Katie, ač měla mé pochopení, byla krajně nesympatická a vysoce labilní osobnost.. Nechápu, jak takový člověk se může věnovat psychologii dětí.. Rozhodně donutí diváka přemýšlet, ale díky své dějové nevyrovnanosti snímek "Otcové a dcery" dosáhne sotva na průměrné hodnocení.. ()

laik_60 

všechny recenze uživatele

Po čase Russell ako normálny človek a milujúci otec a žiadny obtlstlý agent či bojovník. Celkom mu to sadlo. Film sledoval dve línie "Russell a malá Katie" a druhá línia "Veľka Katie" čoby psychologička sama majúca problémy, po filme sa jej ani nedivím vyrastať bez rodičov v rodine divnej tetky silno egocentrickej, závislej na alkohole, prepychu a ... manželovi . Z toho by hocikto bol po citovej stránke "na vety" a mal v sebe také divné bojazlivé citové prázdno. :) ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Natočené je to hezky, zahrané výborně a těší mě, že vzdor tématu se nejedná o účelovou citovou ždímačku. Ale měl jsem tu celkem problém s interakcí obou linií. Máme tu dítě, které přijde o matku a zůstává s otcem, který sice má svoje mouchy, ale v zásadě se mu daří dceru v pohodě vychovávat. Jasně, že jí nemůže dát to nejlepší, co svět nabízí, ale neviděl jsem tu nějaké extra strádání. A pak tu je už dospělá Katie s psychickými problémy, které by snad měly pocházet z dětství, ale já nedokázal ty spouštěče nikde najít. V tomhle ohledu to vidím jako trošku odfláklé, ačkoliv na papíře to mohlo vypadat jinak. Ale bavil jsem se i tak a o tom to vlastně celé je. 75% ()

Galerie (150)

Zajímavosti (3)

  • Natáčalo sa od 15. marca do 9. mája 2014 v Pittsburgu. (Erik7595)
  • Russell Crowe má, kromě své závěrečné scény, po celou dobu filmu oblečené světlemodré džíny, tričko a košili, místy doplněné buď koženou bundou nebo kabátem. Jiný oděv na něm nevidíme. (funhouse)

Reklama

Reklama