Reklama

Reklama

Iron Fist

(seriál)
  • USA Marvel's Iron Fist
Trailer 1
USA, (2017–2018), 20 h 52 min (Minutáž: 49–62 min)

Tvůrci:

Scott Buck

Předloha:

Gil Kane (komiks)

Hrají:

Finn Jones, Jessica Henwick, Jessica Stroup, Tom Pelphrey, David Wenham, Rosario Dawson, Wai Ching Ho, Ramon Rodriguez, Sacha Dhawan, Barrett Doss (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(2) / Epizody(23)

15 let od údajného úmrtí se Danny Rand znova objeví. Teď má ale sílu Železné pěsti a chce získat zpátky svoji minulost a naplnit svůj osud. (Netflix)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (181)

jh666 

všechny recenze uživatele

Má očekávání byla vysoká a z většiny byla i naplněna. Iron Fist sice nemá a Daredevila, ale je lepší než Jessica Jones (na rozdíl od ní je tu maximálně jedna hluchá epizoda) a rozhodně lepší než Luke Cage (nemusíte čekat 45 minut, než se v posledních 10 začne něco dít). Seriál funguje od začátku do konce a je zábavná akční jízda, chvilkami malinko hapruje logika, ale to jsem ochoten přehlédnout. Někdo může mít problém s Finnem Jonesem. A ano, asi není 100%, ale pořád to funguje, byť ta naivita byla občas trochu přehnaná. Seriál ale nabízí dvě o dost zajímavější postavy, a to Colleeen Wingovou a Warda Meachuma. Colleen si člověk prostě musí oblíbit, ale Ward mě překvapil, vzhledem k tomu, jak jsem ho ze začátku nesnášel. Akční scény jsou dost povedené, ale je škoda, že tu není nic tak kulervoucího jako scény na jeden závěr v Daredevilovi. Trochu slabší je to se záporáky. Madame Gao je skvělá a podle mě se může směle rovnat Fiskovi i Kilgraveovi, ale Meachum a ten další (nechci spoilerovat), za ní zaostávají. 90 % ()

Colby Sawyer 

všechny recenze uživatele

Musím říct, že nechápu špatná hodnocení. Iron Fist je určitě lepší než Luke Cage a i Jessica Jones, že by lidem stouply měřítka po druhé řadě Daredevila? Seriál není dokonalý občas tam trochu dostává na frak logika, ale i přesto se jedná o skvělý počin. Danny Rand je skvělý a ostatní postavy až na výjimky také, právě malý počet postav dává možnost lépe vyniknout příběhu. Děj je fajn a je správně kořeněný bojovými momenty, takže nenudí. Navíc je zde i nejvíce odkazů na ostatní seriály, takže to i ideálně vnadí na Defenders. Naprostá spokojenost! ()

Reklama

Radiq 

všechny recenze uživatele

To je teda pěknej fisting, uplně ironickej fisting. Mělo by se tady ale víc střílet. A mělo by se ubrat těch flashbacků z padajícího letadla. Přehnanost a nesmyslnost bojovejch scén můžu překousnout, protože přece jen se ukáže, že kromě lidského kung-fu má i nějaké ty superschopnosti. Ale že je moc nevytahuje... Dost zklamali záporáci, kteří jsou až k ukousání nudní. Ruka ještě celkem šla, ale Meachumovic rodinka moc nenadchla. A takhle je to vlastně s celým seriálem. Finn Jones takovej průměrňáček, moc se tam řeší korporátní záležitosti a moc se tam kecá... a Danny Rand je často hrozně rozporuplnej. Nevěřil jsem mu to, lidově nežral. Ale úplně zatracovat to nemůžu, zatraceně. Něco to do sebe má. 2. série: no nevim, nevim. Davos jako hlavní záporák mi nestačil - asi ho zvolili proto, že je to docela levnej nepřítel - jeho schopnosti nepotřebují moc triků a pokud studio uvažovalo o ukončení seriálu, tak se jim to hodilo. Děj se mi taky moc nelíbil - touhla po rozpálené pěsti a vzájemné kradení této schopnosti mi nepřišlo zajímavé. A hlavně furt se tam používá kung-fu v situacích, kdy by se klidně mohlo střílet. Navíc Mary Walker jsem si chvíli spletl s Trish Walker (z Jessicy Jones - jakože změnila háro a v obličeji zhnusla, ale jinak mi připadala dost podobná) a navíc myslím, že tahle postava byla dost o ničem, s její rozdvojenou osobností. A pak v posledním díle na konci, když rozšíří iron pěst na iron katanu a iron pistole, no jak jsem už psal - nevim, nevim. Jedinej, kdo mě v podstatě začal bavit, byl Ward. Ale ne tak, aby mi bylo líto, že tenhle seriál skončil. ()

OG_Swifty 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Serial Iron Fist ma podle 'renomovanych' recenzi pomerne slabe skore - rajcata mezi 20-40%, americky random weby / recenzenti komiksu 1-2-3 hvezdy z 5 a pritom podle audience - tedy plebsu jako jsem napr. ja, je to na IMDB 6.5 a na Google review dokonce 8.5 z 10. Tak proc to je kritizovano profiky tak vehementne, zatimco divaky mirneji? Studoval jsem recenze a nazory na internetu a je kolem toho az prekvapive velka kritika - vubec jsem takovy 'ohlas' necekal. Zkracene lze napsat, ze kritikum vadi tradicni veci - umeni hlavniho herce (ne)hrat a (ne)bojovat pred kamerou, evidentne je tenhle clovek poleno a tudiz museli bojovy sceny silne editovat. Opravnena kritika? Ano. Druha cast kritiky se opira o pribeh a jeho vypraveni - zde bych rekl, ze je to ciste subjektivni a zalezi na kazdem cloveku, co se komu libi a jak to chce davkovat. Kritika opravnena? Samozrejme, i recenzenti jsou pouze lide a maji svoji subjektivni preferenci davkovani / vypraveni pribehu. Kolem ceho je ale zdaleka nejvetsi rozruch je skutecnost, ze Iron Fista hraje bily muz. Ano, bohuzel takovahle vec je dnes tema. Spousta lidi (rozumej profesionalnich recenzentu) chtela, aby Danny Rand aka Iron First byl zahran budto Asijskym (Asijsko-Americkym - pokud tenhle termin vubec existuje) hercem, pripadne ZENOU a nebo dokonce KYMKOLIV jinym nez BILYM MUZEM. Ve spojeni s timto jsem se pak dozvedel o terminu 'white savior' - tudiz belossky zachrance, ktery pomaha lidem jine rasy bud ze zalu nebo za ucelem vlastniho zisku z pozice nadrazene rasy. Tak a je to venku. Serial 2017-18 se jiz od roku 2014 potyka s tim, ze postavu hraje beloch. Postavu, ktera je adaptaci komiksove postavy z pulky sedmdesatych let minuleho stoleti. Ja myslim, ze pokrok nam dokazuje film ETERNALS od Marvelu, ktery se v dobe me 'recenze' stale nataci, ale jiz nyni je potvrzeno, ze spoustu postav z komiksu - postav bilych muzu, zahraji zeny (bile i barevne) a lide vsech ras / barev / sexualni orientace. Pokrok clovek evidentne nezastavi... aktualni nazor na Iron Fista napisu pod jednotlivou sezonu, tenhle komentar je ciste vseobecny k celemu tomuhle serialu. ()

joora1 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Hodně průměrný seriál z Marvelovského universa. Po shlédnutí Daredevila a Punishera musím říct, že v kontextu toho je to zklamání. Hlavní hrdina hodně přehrával a jeho klišé vyvíjení postavy a morální spor jsem mu nevěřil. Herec tomu navíc nepřidal, ba naopak. Ke konci série už jsem měl na něj vyloženě nervy. Určitě jsou ale v seriálu světlé momenty, jen je musíte dobře hledat. Co je ale velké negativum je akce. Působí hodně rozpačitě a jakoby béčkově. Hodně jednoduchá choreografie, navíc pomalá. Srovnávat se nemá, ale pokud srovnám bitky u Daredevila nebo jatka v Punisherovi, tak Iron fist je vyloženě směšný. ()

Galerie (278)

Zajímavosti (26)

  • Finn Jones (Iron Fist) se na roli připravoval každodenním čtyřhodinovým tréninkem, z něhož dvě hodiny věnoval bojovým uměním a další dvě vzpírání. Sám Jones prohlásil, že chtěl postavit svůj fyzický vzhled jako více atletický, než jako „nabušená posilovnová krysa“. (buzzwoody)
  • Když Mika (Julee Cerda) mluví o starodávné misce, zmíní celou kolekci artefaktů Dr. Ernsta Erskina. V komiksech je pod jménem Abraham Erskine známý vědec, který vytvořil sérum, po kterém se Steve Rogers / Captain America stal supervojákem. (NiWi)
  • Když Colleen (Jessica Henwick) a Misty (Simone Missick) žertují o tom, že by měli vytvořit společné duo, jde o jednoznačnou narážku na komiks, kde tyto dvě postavy tvoří duo zvané Daughters of the Dragon. (NiWi)

Související novinky

Netflixovské seriály od Marvelu dorazí na Disney+

Netflixovské seriály od Marvelu dorazí na Disney+

24.02.2022

Před pár týdny přišla zpráva, že Netflix stahuje své marvelovské seriály jako Daredevil nebo Punisher ze svých serveru. To samozřejmě rozjelo spekulace o tom, kde asi seriály, jež se teprve nedávno… (více)

Dostane Daredevil novou řadu na Disney+?

Dostane Daredevil novou řadu na Disney+?

05.10.2021

Pár dní zpátky sociální sítě obletěla spekulace, že by se Charlie Cox mohl vrátit do role Daredevila v nové řadě stejnojmenného seriálu na streamovací službě Disney+. Ještě předtím nás ale údajně… (více)

Matrix našel nového Nea

Matrix našel nového Nea

17.10.2019

Pokračování Matrixu konečně našlo svého hlavního představitele. Tím nebude ani navrátivší Keanu Reeves, ani nedávno oznámený Yahya Abdul-Mateen (byť na oba podle všeho čekají důležité role). Čtvrtý… (více)

Punisher oficiálně zrušen

Punisher oficiálně zrušen

19.02.2019

A je to oficiální. Měsíc po premiéře druhé řady Punishera s Jonem Bernthalem v hlavní roli se streamovací gigant Netflix rozhodl definitivně zavřít dveře za marvelovskými seriály a oficiálně tak… (více)

Reklama

Reklama