Reklama

Reklama

Králové hor

  • Rakousko Brothers of the Wind (více)
Trailer 1

Mládě orla je svým starším bratrem vyhozeno z hnízda, a tím odsouzeno k smrti. Chlapec Lucas (Manuel Camacho) nezná lásku, ani teplo domova. Po smrti matky se jeho otec (Tobias Moretti) uzavřel do sebe a utápí se v zármutku. Osud svádí Lucase a orlí mládě dohromady. Chlapec ptáče zachrání a pojmenuje ho Abel. Tajně se o něj stará, krmí ho. Ve společnosti mladého dravce nachází lásku a přátelství, které mu doma tolik chybí. S pomocí starého lovce Danzera (Jean Reno) učí Abela létat a lovit. Jak dravec roste a sílí, blíží se den, kterého se Lucas bojí. Den, kdy bude muset svého opeřeného přítele vypustit zpět do volné divočiny. (Bioscop)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (169)

Estrellita 

všechny recenze uživatele

Takovýhle film je vhodné pustit na vyčerpanou a stresem sužovanou dušičku. Je to jako balzám - krásné záběry přírody, dojemný příběh ptačího nalezence, žádný hluk, žádné nečekané zvraty, v celém filmu tři postavy, z toho dvě skoro nemluví a třetí je Jean Reno, u kterého si člověk přeje, aby tím svým uklidňujícím hlasem mluvil co nejvíc. bohužel tahle terapie je to jediné, co film může nabídnout - jinak je to docela o ničem. 57% ()

ostravak30 

všechny recenze uživatele

Už od počátku jsem tušil, že sleduji něco výjimečného. Králové hor jsou totiž, když už nic jiného, dech beroucím vizuálním snímkem, který je pastvou pro oči. Nádherné záběry krajiny se střídají s fascinujícími záběry zvířat a to mnohdy doslova v akci. Natočit takový film muselo stát nepředstavitelné úsilí a na výsledku je to znát. Rozhodně těch 8 let stálo za to. Chvílemi jsem si říkal, zda sleduji hraný dokument nebo film. Gerardo Olivares natočil již dříve podobný snímek Mezi vlky a k tomuto filmu si přizval Otmara Penkera, který měl zkušenosti právě s dokumenty. Zvláštní na příběhu také je, že se pohybuje skoro na hranici něčeho fantaskního. Nevíme přesně, v kterém období se odehrává. Třeba chlapec nechodí po celou dobu do školy, otec zase do zaměstnání. Oni prostě jen příběhem proplouvají. Jako by se zrodili vy myslích těch, kteří dále ten příběh předávají mladším generacím a tak stále žije ve vyprávění. Mluvit o spojení zvířete a člověka je snad zbytečné, v případě dítěte tím víc. Takových filmů už bylo mnoho. Přeci jen se ale často jednalo o koně či psa. Orel je něco výjimečného. I díky němu, jeho rozhledu a způsobu pohybu máme jedinečnou šanci na tak úchvatné záběry a monumentální pohledy. ()

Reklama

Aluska88 

všechny recenze uživatele

Vizuálně naprosto ohromující počin. Při sledování jsem měla až pocit, že režiséři si museli vypůjčit magický štáb z dokumentů BBC, nebo Discovery. Až nadpozemsky působí ty úchvatné přírodní scenérie, do výšky se tyčící hory a nedotčená příroda. A ta kamera je OMG. Všechny záběry na zvířata, a především na majestátní orly... to se přece nedá normálně natočit:) V zajímavostech je psáno, že snímek vznikal 8 (!!) let bez použití triků a zvláštních efektů. Tleskám pánům režisérům, protože ta dlouholetá práce musela být sakra makačka, ale výsledek je naprosto dokonalý. To musí být paráda. Žít si takhle uprostřed přírody, daleko od "hlučícího davu," daleko od "moderního", chaotického, technickými vymoženostmi přesyceného světa, který dává lidem svůj vlastní, zničující "spotřební" řád. ()

Vesecký 

všechny recenze uživatele

Dětský film, který zaujme krásou alpské přírody i záběry na divoká zvířata - orly, kamzíky, lišky, vlky, mohu obdivovat způsob, jak se asi film točil, i když to zajisté bylo tak, že se scénář vhodných scén přizpůsobil tomu, co bylo možno natočit. Neviděl jsem první dvě minuty a to podstatné mi ušlo - proč Lucas odešel od otce. Příběh je jinak nudný a kdyby nebyla ta příroda... Bohužel i zimní a sníh já nesnáším ani od pohledu. A ještě něco - podivné na celém ději bylo to, že snad chlapec nechodil vůbec do školy, že veškerý čas trávil uprostřed alpských údolí. A že jsem film sledoval na JOJ Family, tak to bylo česky dabované, ale oni tam v Alpách fakt domorodci hovoří anglicky, jak to tu někdo píše? No, fuj. ()

Ben Nevis 

všechny recenze uživatele

Body dostává alpská scenérie v hlavní roli. Orli jsou super a na "kýčovité" záběry skalnatých velehor se můžu dívat celý den. Kluk ve vedlejší roli je však rozmazlený puberťák, který není sympatický vzhledem ani chováním. Sabotuje otci ubohou snahu o zajištění obživy a kdo ví, jak to bylo s tím požárem. Bez Hajného by nezachránil ani toho orla. ()

Galerie (45)

Zajímavosti (4)

  • Španělský režisér Gerardo Olivares získal bohaté zkušenosti s natáčením se zvířaty již při svém předchozím snímku Mezi vlky (2011). Film Králové hor natáčel 8 let bez použití triků a zvláštních efektů. Jedinou dodatečnou úpravou bylo zpomalení nejpůsobivějších scén. (Zdroj: Bioscop)
  • V čase 1:24:12 zvedá Lucasův otec fotografii, jejíž okraje jsou značne ohořelé. V dalším záběru, kde je fotografie zabírána zezadu, je témeř neporušená. (BaronDevil)
  • Dravce vo filme patrili slovenskému sokoliarovi, Jaroslavovi Kanátovi. (ČSFD)

Reklama

Reklama