Reklama

Reklama

Constantine

(seriál)
Trailer
USA, (2014–2015), 9 h 18 min (Minutáž: 42–44 min)

Předloha:

Jamie Delano (komiks), Garth Ennis (komiks), Alan Moore (komiks)

Hudba:

Bear McCreary

Hrají:

Matt Ryan, Charles Halford, Angélica Celaya, Harold Perrineau, Michael James Shaw, Jeremy Davies, Lucy Griffiths, Julian Lehmann, Leisha Hailey, Lisa Darr (více)
(další profese)

Epizody(13)

Obsahy(1)

Constantine dokáže v ľuďoch vidieť anjelov a démonov, no jeho duša je upísaná peklu. Rozhodne sa život plný zla opustiť, no toto rozhodnutie mu nevydrží dlho. Démoni sa totiž zamerajú na dcéru jeho kamaráta Liv (Lucy Griffiths známa z True Blood) a jemu nezostáva nič iné, než sa vrátiť späť do boja.
Tvorcovia obsadili do role hlavného hrdinu Matta Ryana (Myšlienky vraha, Vikingovia) a sľubujú návrat ku koreňom komiksu. (Refresher.sk)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (188)

hroubek 

všechny recenze uživatele

Jsem poměrně zklamaný. V seriálu je vidět potenciál a směr, kterým by to chtělo jít, ale tak nějak se mu to nedaří. Je to sice pěkně krvavé a některé díly mají opravdu moc dobrou atmosféru, bohužel je kazí hloupé dialogy. Matt Ryan se snaží a jeho Constantine zahraňuje opravdu nudné epizody, ale s některými věcmi prostě bojovat nedokáže. Cosnatine je prostě odpočinková podívaná, která neurazí a bohužel ani kdovíjak nenadchne. Z DC seriálu patří k tomu horšímu(Gotham) a na to špičku(Arrow, The Flash) se nechytá. Škoda. ()

Pajky3 

všechny recenze uživatele

Nejprve si neodpustím srovnání s filmem. Oproti filmu, který se mi nelíbil, získal seriálový Constantine mou pozornost od prvního traileru a zařadil se mezi projekty, které si nemohu nechat ujít. Komiks sice neznám, ale příběh jako takový mi známý je. Teď už k seriálu. Constantine v podání Matta Ryana má své kouzlo. Tenhle anglický frajer, co nejde pro ironickou hlášku daleko, mi padl do oka hned od prvního momentu. Atmosféra se mi líbila a připomněla mi první řady Supernatural, což je rozhodně plus. Démoni a jim podobní se podle mě také zdařili. Já si tak mohl naplno užívat příběh, ve kterém dává sympatický hlavní hrdina zabrat démonům a skvěle se bavit. S postupem času začala atmosféra houstnout a gradovat, od finále jsem sice čekal trochu víc, ale celkově jsem spokojen. Doufám, že Constantine letošní sezónu přežije, protože já jeho boj s podsvětím chci sledovat dál... ()

Reklama

Adasin 

všechny recenze uživatele

Komiksy s Constantinem jsem nečetla a postavu Constantina znám především z filmu s Keanu Reevesem, se kterým mnozí tenhle seriál srovnávají. I tak musím napsat, že mě tenhle Constantine celkem bavil a sledoval se dobře (na což možná měl vliv i menší počet epizod než u ostatních seriálů z Arrowverse). Celkem mě i mrzí, že tohle je všechno, že už nic dalšího nebude, tohle mi přišlo skoro jen jako prolog k nějaké větší řežbě. Začátek mi přišel lehce zmatený. Jako kdyby se začalo od prostředka, neboť v průběhu seriálu neustále padají zmínky a odkazy na události před dějem seriálu (Newcastle), nikdy se ale nedozvíme celý příběh, vše je neustále v mlze. Skoro bych uvítala klasický origin, příběh o tom, jak se Constantine všechno naučil, kde potkal přátele atd. Mimo to by neuškodilo lepší propojení epizod - i když tu máme sjednocující linku s bojem proti rostoucí temnotě, chvíli to bylo jen jako fantasy verze klasických kriminálek. To by bylo co se týče záporu prozatím vše. Co mě naopak zaujalo nebo potěšilo, bylo např.: Matt Ryan, mlýn ve kterém měl tým základnu, jedna úvaha jako z Ghost in the Shell, a to, že tenhle seriál měl i jakousi znělku. 7/10 ()

Eddard 

všechny recenze uživatele

Po čtvrtém dílu jsem se s tímhle seriálem, jehož zpracování jsem, jakožto velký fanoušek originálního komiksu vyhlížel s nemalým očekávání, musel rozloučit. Samotný John Constantine je v podání Matta Ryana sice charismatický a patřičně černo-suše vtipný, prakticky všechno ostatní, počínaje průměrným psaním a konče na dnešní poměry chudou produkcí, mi ale přišlo nedotažené. Neživotné postavy, laciné triky a uspávající příběhy jednotlivých epizod... Není divu, že tenhle projekt NBC předčasně típla a neplánuje natáčení druhé řady. 50% ()

Petaxis 

všechny recenze uživatele

Pilot byl hroznej, druhej díl taky nic moc, ale od třetího dílu už to jde jen nahoru. Po tom rozpačitým začátku jsem tomu už ani nevěřila a málem jsem to s Constantinem vzdala, ale musím uznat, že se z podprůměrnýho prvního dílu dokázal proměnit v super jízdu. Doufám, že mu to vydrží a moc bych mu přála další sérii. A Mattovi Ryanovi role Constantina dokonale sedí! ()

Galerie (475)

Zajímavosti (9)

  • Po první sérii vznikla online petice, která měla přesvědčit ostatní televize, aby seriál převzaly pro druhou sérii. Petice určená televizím, jako jsou USA, The CW Network a El Rey, dosáhla více než 50 000 podpisů. (LUKICKK)
  • Poprvé se John Constantine (Matt Ryan) objevil v komiksu SWAMP THING #37 z roku 1983. (Bube1)

Související novinky

J. J. Abrams chystá reboot Constantinea

J. J. Abrams chystá reboot Constantinea

18.02.2021

Produkční společnost Bad Robot režiséra a producenta J. J. Abramse (Star Wars: Vzestup Skywalkera, Star Trek) oznámila, že chystá televizní reboot komiksového Constantinea. Oblíbená postava má jedno… (více)

Seriálový Constantine hlásí comeback

Seriálový Constantine hlásí comeback

21.03.2018

V roce 2014 se rozjel seriálový Constantine, jehož na NBC zrušili po pouhých třinácti epizodách. Sledovanost holt nebyla taková, v jakou se doufalo, hrdina s tváří Matta Ryana ale fanouškům náramně… (více)

Constantine definitivně končí

Constantine definitivně končí

08.06.2015

Americké televize zruší každý rok řadu seriálů, které si nenajdou fanouškovskou základnu. Obvykle jde o zcela originální projekty, o to podivnější je tedy osud seriálového Constantinea. Momentálně na… (více)

Reklama

Reklama