Reklama

Reklama

Jigsaw

  • Česko Příchozí (více)
Trailer 1

VOD (1)

Zohavená těla se začnou objevovat na různých místech ve městě. V průběhu vyšetřování všechny důkazy jednoznačně ukazují na jednoho muže: Johna Kramera. Jak to jen může být možné? Muž zvaný Jigsaw je totiž více než 10 let po smrti. Pokračování známé hororové série SAW je tu znovu.... Těšte se, budete se bát. (Vertical Entertainment)

Videa (11)

Trailer 1

Recenze (376)

-bad-mad-wolf- 

všechny recenze uživatele

Předimenzovaná kombinatorika série Saw se rozjíždí zase a je tentokrát docela snesitelná, jelikož obměna na tvůrčích židlích přinesla o něco příběhovější charakter (nebo mam jen ten pocit?). Proti starším epizodám nečekaně ubylo brutality, imbecilní závěr (tentokrát HODNĚ předvídatelnej) ovšem zůstává zavedeným pořádkům věrnej. Je sice super, že s Jigsawem táhne provaz armáda spolupachatelů, jejíž nováčci se musí do už tak chatrný konstrukce vždy složitě začleňovat, ale nefunguje to dávno ani trochu. Do jednoduchýho a jasně danýho příběhu prvního filmu, v němž figuroval jeden pachatel, se postupně musely násilně naroubovat desítky dalších postav a podmotivů, aniž by se původní story měnila (fungovalo to jen a pouze v díle druhém, kde se ještě dalo mluvit o momentu překvapení). Je to úplně stejný, jako když do zdi natlučete hřebík pro malou poličku a ve finále na něj pověsíte šestimetrovej regál - hřebík vypadne a zůstane po něm DÍRA jako prase. Proč kurník prostě nenatočit normální sequel a nepokusit se vyrobit jiný zvraty, než ty, který se snaží nesmyslně narvat mezi starý události za cenu naprosto směšný překombinovanosti? Btw, rajcovní laborantka zoufale nevyužitá, proč? A proč se tam všichni chovali tak nemožně? Nejvíc mě baví představa, jakej fail by si užíval Jigsaw poté, co by černoch nepustil diktafon v nastraženém oku. Takže co že to tu máme? Další série pastiček a další záporák, kterej ve finále udělá debily ze všech (včetně scenáristů). Dvě hvězdy za to, že nebyla nuda. ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Jigsaw je zpátky a je to opět solidni, brutální, skvěle natočená krimi jízda, která po celých 90 minut napíná jak tanga pornoherečky. Po 7 letech slyšet opět skvělou hlavní znělku vyvolává husí kůži už jen z nostalgie a jako velký fanoušek Saw jsem si to celé opravdu užíval. Pasti mi sice tentokrát nepřišly tak vynalézavé a brutální jako v předešlých dílech, pořád se na to skvěle kouká a jde vidět, že fantazii a inovaci mají tvůrci pořád v kapse. Návrat Tobina Bella je perfektní, zaujmou i nové tváře detektivů i patologů a největší satisfakci přináší jako vždy samotný twist within twist závěr, který je opět velmi nepředvídatelný, šokující a dech beroucí. Bál jsem se, že to nepříjde, ale v posledních sekundách Saw nadělil opět nejbrutálnější Gore scénu roku, bez které bych se neobešel. Pro mě skvělý návrat a pevně věřím, že série bude pokračovat, jelikož se otevřely nové možnosti. Jediným záporem je, že JigSaw nezodpoví otázky z předešlého dílu, ale na to dost možná nezbyl čas. Spokojenost.80% ()

Reklama

rollman1 

všechny recenze uživatele

Tohle mi děsně dlouho vrtalo hlavou. Já cítím mírné zklamání. Samozřejmě, když jsem znova slyšel tu znělku, která je s frančízou spojená, zahřálo mě to u srdce. Nicméně snímek nenabízí skoro vůbec nic nového a je to spíš průměrnější část z této série. Pasti nejsou vyšperkované. Po sedmi letech bych je čekal nějaké vymazlenější. Chybí mi postavy, se kterýma bych nějak souzněl. Viz. Amanda, Dr. Gordon. O hráče se divák vlastně skoro nebojí a je mu vlastně fuk, jak dopadnou, hlavně ať je něco semele nebo rozdrtí. To tu však taky nenajdeme, místo brutálních smťáků tu jsou jen pitevní záběry, které jsou popravdě dost povedené a mrtvá těla vypadají k sežrání. Pastem chybí důležitá rozhodnutí, konečné důsledky všech činů.Na druhou stranu, je to příjemná, nostalgická podívaná, která dokáže zabavit a uteče jako voda. Finální twist je samozřejmě boží a je to jen důkaz toho, že přesně tohle jsme chtěli. Jen jsme dostali o dost méně.Konec opět převrací celý příběh a možná nechává otevřeno na další díly. Bojím se však, že to nemusí vyjít ()

Cappuccino 

všechny recenze uživatele

Nový saw neprináša do série žiadne veľké prekvapenie, ale zároveň nerobí predošlým častiam žiadnu hanbu. Prakticky mohol skončiť prvým či druhým dielom. Odvtedy ide stále o recykláciu starého známeho. Bolo to O.K., nič viac. Záverečné rozuzlenie prekvapilo, i keď mohlo byť odhalované postupne, s väčšou gradáciou. ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Nejsem znalec série, nebyl jsem svědkem údajného pozvolného úpadku a vyčerpání Saw, možná i proto se mi osmý (Jig)Saw poměrně líbil. Ačkoliv mě v první hodině vyloženě iritovala detektivní zápletka, ke konci se to tak nějak hezky skloubilo dohromady a k mé plné spokojenosti jistě i dopomohl fakt, že to skončí za klidných 90 minut a lehce to uteče. Sice by mě mohl vyloženě popudit cliffhanger jako vrata, ale tak nějak mi to k podobně dojeným sériím sedí. A milovníci krve, neopodstatněného násilí a vyložených nechutností jistě budou i tentokrát spokojeni, resp už byli v kině. ()

Galerie (118)

Zajímavosti (14)

  • Ôsmy Saw predpovedal už v roku 2010 horor Insidious. Bola v ňom použitá kresba postavičky klauna s tabuľou a číslicou 8 pod ňou. (WalterIK7)
  • Přestože poslední díl ze série Saw 3D (2010) byl brán jako konec série, tak se studio Lionsgate rozhodlo v roce 2012 se sérií pokračovat. Ve hře byl i plánovaný reboot série. Nakonec se po letech rozhodlo pro pokračování frančízy. (Lucasion)
  • Toto je druhý film Saw, na jehož konci nikdo neřekl „Game Over“, přičemž prvním filmem je Saw 5 (2008). (ČSFD)

Související novinky

PF 2017

PF 2017

31.12.2016

Zažili jsme i lepší roky než 2016. Nejen co do počtu ztráty lidí, kteří přinesli světu něco hezké a hodnotné, či do počtu překvapivých a znejisťujících politických událostí. On ten rok s šestkou na… (více)

Na třetí Cloverfield si počkáme

Na třetí Cloverfield si počkáme

09.12.2016

Filmy z thrillerové antologie Cloverfield (Monstrum a Ulice Cloverfield 10) měly v únoru dostat nového kamaráda. Ze sci-fi God Particle, v níž se posádka vesmírné stanice potýká se zmizením Země, se… (více)

Kdo natočí osmý díl Saw?

Kdo natočí osmý díl Saw?

15.07.2016

Velké značky v Hollywoodu prakticky neumírají. Dokud na něco diváci slyší, točí se další a další díly, takže vás asi nepřekvapí, že bude pokračovat i Saw. Hororová série, jíž nastartoval James Wan (V… (více)

Reklama

Reklama