Reklama

Reklama

Když už si Arthur Bishop myslel, že nechal svou vražednou minulost daleko za sebou, unesl jeho nejobávanější nepřítel jeho životní lásku. Nyní je nucen cestovat po celém světě, aby spáchal tři naprosto nemožné atentáty a udělal to, co umí nejlépe: spáchat je tak, aby vypadaly jako nehody. (Freeman Ent.)

Videa (13)

Trailer 4

Recenze (290)

Oktavianus 

všechny recenze uživatele

V současném Hollywoodu je Jason Statham patrně poslední, kdo může podobnou akční roli přesvědčivě zahrát. Stathamovi vrstevníci jako Vin Diesel nebo Vinnie Jones stárnou a tloustnou, mladá generace svalovců tolik testosteronu prostě nemá, a když se o nějaký akční výplach pokusí a tváří se u toho vážně, dopadá to špatně (třeba Channing Tatum je v Útoku na Bílý dům spíš komický než drsný a totéž platí o celé jeho generaci). Naštěstí Stathamovo mlčenlivé charisma spojené s kamennou tváří dokáže ledacos zachránit, přestože v jeho případě je to spíš z nouze ctnost: jeho stále neměnný výraz není důsledné herectví, on prostě jiný nemá a je to naprosté dřevo. Ovšem skvěle fyzicky vybavené. Zástupci špatného herectví je pak Mechanik zabiják vysloveně protknutý. Vedle Stathama je řeč především o Jessice Albě, která nedostatek talentu dohání svým půvabem, nebo Michelle Yeoh - ani ona věk už nezastaví, i její výraz se redukoval na jediný - ustaraný. Na film se krásně dívá, to jo. Nejatraktivnější lokace - Cukrová homole v Riu de Janeiru, ostrovech Phuketu nebo v Sydney - plus hezcí herci (Statham ukazuje muskulaturu bez trička v každém druhé záběru, Jessica Alba se v plavkách také představí a podle klouzání kamery po jejím těle si to režisér dostatečně užíval). Jenže jinak je to naprostý průser. Nepravděpodobný příběh, zápletka vycucaná z palce, každý dialog bolí, každý logický přemet vyvolává smích a dějový zvrat snad ještě víc. A to i v rámci fikčního světa akčních filmů, který má podstatně jiná pravidla. A já už jsem asi moc starej, než aby mi stačilo předem jasně dané zjištění, že Statham každýmu dokáže nakopat prdel. ()

klerik 

všechny recenze uživatele

Áno, možnože posledná šanca vidieť niečo takéto v kine... Pretože takýchto srájd je na bulharských DVD celá kopa a druhý Mechanik je zrovnateľný s takmer ľubovoľnou súčasnou seagalovkou. Aj keď kamera a exotické prostredie pôsobia menej céčkovo, je to scenáristická príšernosť, kde akcia nijako negraduje a Statham len dookola mláti bezduché figúrky... Michelle a Lee Jones musia mať žáner fakt radi, že sem išli hrať... ()

Reklama

-OverLord- 

všechny recenze uživatele

Áčkově se tvářící béčko, které si vás absolutně ničím nezíská. A to ještě navíc většina těch super áčkových scén byla už v traileru. Akce není špatná, Statham se snaží, ale stupidní scénář ani řadu nelogičností nemůže nijak zachránit. Tommy Lee potěší, ale všeho všudy je ve filmu jen pár minut - zřejmě nějaký nový trend. O třídu horší než jednička a o dvě třídy slabší než většina stathamovek. ()

kulyk 

všechny recenze uživatele

No to mi ho vysmrkej a utři do závěsu! Snesu hodně, obzvláště v zájmu nekomplikované zábavy, ale čeho je moc, toho je po kokot. Kdo mě zná tak tuší, že přijdou části komentáře, které mohou prozradit zápletku či průběh děje, v případě mechanika zeblijáka pak vysloveně paděje. Statnýšunkin se rozhodl, že dosti bylo inhumací, vyfasoval třetí chrup, důchodcovskou kartičku na slevy a plácl sebou do Ria, kde se artritikům tak dobře daří. Ale! Nějaký někdo, který chce kvůli něčemu kohosi zabít, k čemuž vlastní dostatek finančních zdrojů í soukromou armádu, schopnou dobít do týdne třeba Bělorusko se rozhodl, že na prácičku bere jen a jen Šunkaře. Znáte to, miliardáři. Když si něco umanou, musí to mít, i kdyby je to mělo zlikvidovat, viz třeba premiérské ambice... ale seru na odbočky, pome dááál. Tedy onen zmíněný Rotshield zainvestuje pár desítek lapiduchů, aby našeho hrdinu zmrzačili či ještě lépe zabili, protože jen tak ten se mu podvolí a podepíše smlouvu o dílo. Ovšem kampak na Uzeninu! Ze všeho uniká z grácií hrocha. Následuje část, která mate asi nejvíce. Náš geroj se utajeně a bleskurychle přesouvá do Thajska, kde to už zná a místní hoteliérské blbky jej považují za něco jako vylepšeného Jánošíka. Tam pak přichází čas na pěfku Alba, která - soustřeďme se - předstírá, že je dámou v nesnázích, protože je v nesnázích. Je napadena padouchem, svým předstíraným partnerem, což bylo domluvené, neboť cíl byl vylákat Statnohama na loď, kde se drama odehrává. Ham je vylákán, ale partnera napadení tak zaujme, že zkouší Album vážně ubít. Je vykydlen Šunkounem, kterému slečna Džesika padá do náruče a vše přiznává. Šlo o plán v plánu, měl se do ní zamilovat a oni mu ji pak unesou! To je tak dojemné přiznání, že jí náš hrdina ihned ohmatá děložní hrdlo a zamiluje se, aby mohla být druhý den unesena. Ale nemyslete si, nejde o nějakou povětrnou sviňku, Albumka je americká vojanda z afghánské mise, která někde v Indočíně pěstuje nadkriticky opožděné potraty, jak už tak mají poručice ve zvyku. No a pak již následuje jen rutina. Chvilku se vraždí zadané cíle (které jsou však tak eané, že snídají jen štěněčí srdíčka, zakápnutá pandí slzou, takže jim to každý přeje a náš ústřední postavák morálně neklesá), chvilku sám zadavatel, pak si Statham uprostřed výbuchu oblékne dvoutunový olověný klumpr a vše končí slzopudnou scénou, kdy se objeví v bambusovém děcáku, aby Albě, kojící tlupu cigáňat, láskyplně nabídl pomocný prs. Hvězdička jen za to, o jakou jde blbost. ()

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

O dvě třídy lepší jak původní Mechanic, zejména díky lepšímu příběhu a konečně i postavám, na kterých divákovi záleží. Místo divného Fostera je tu stále velmi pěkná Jessica Alba, která navíc i velice solidně hraje. Akce je více, prostředí je rozmanitější a Tommy Lee Jones v roli bohémského gangsty to v závěru děsně rozsekává. Pořád nic extra objevného, ale tentokrát už nenudící akční zábava. ()

Galerie (135)

Zajímavosti (6)

  • Sovietsky pamätník v Bulharsku sa nenachádza neďaleko prístavného mesta Varna, ale v horách, zhruba 300 kilometrov od pobrežia Čierneho mora. (MikaelSVK)
  • Skladba, ktorú si prehráva Arthur Bishop (Jason Statham) na LP platni, je "Suffocation Blues" od skupiny Black Pistol Fire. (Laslo)
  • Kredit režisér druhého natáčecího štábu sdílí Vic Armstrong a Allan Poppleton, který na filmu ještě pracoval jako koordinátor kaskadérů a soubojů. (Rominator)

Reklama

Reklama