Reklama

Reklama

Naše dovolená a jiné pohromy

  • Velká Británie What We Did on Our Holiday (více)
Trailer 1

Doug (David Tennant) a Abi (Rosamund Pike) vyrazí s dětmi na rodinnou dovolenou. Jenže děti ve společnosti dalších příbuzných nechtěně prozrazují jedno rodinné tajemství za druhým. Nezastaví se ani před vyloženě intimními podrobnostmi ze života rodičů. Rychle začíná být jasné, že když jde o zachování toho největšího tajemství ze všech, vlastní potomci jsou ti poslední, komu se dá věřit. Jak se s tím vyrovná zbytek rodiny? A kdy už bude téhle rodinné pohromy konec? (TV Prima)

(více)

Videa (4)

Trailer 1

Recenze (94)

Mrkvič 

všechny recenze uživatele

Procenta dostatečná ke zkouknutí, ale po shlédnutí bych je očekával vyšší. Sice jde spíše rozpočtem, vizualizací, kamerou, hudbou a dalšími technickými parametry o průměrný televizní film, ale hlavní téma se povedlo. Okolní tlachání je také dost laciné, ale když na řadu přijdou děti a další rodinné pohromy, je film hodně vtipný a nápaditý. Jak děti většinou ve filmech moc nemusím nebo si mé sympatie získají až po čase, tak zde dětské postavy jsou tak skvěle napsané, že jim nešlo odolat hned od začátku. ()

angel74 

všechny recenze uživatele

Britský humor mám ráda, ale tady ho bylo pomálu nebo jsem ho moc nepobrala. Prostě jsem čekala něco úplně jiného, než jsem nakonec dostala. Nejvíce mě asi zaujaly dětské postavy příběhu a záběry úchvatné skotské krajiny, což ovšem nestačí k tomu, abych mohla s čistým svědomím napsat, že jsem viděla opravdu dobrý film. (45%) ()

Reklama

luka4615 

všechny recenze uživatele

Doctor Who a Gone Girl s rodinou na výletě aneb vydařená podívaná, která kupodivu nestíhá nudit a skvěle se u ní pobavíte. „The truth is, every human being on this planet is ridiculous in their own way. So we shouldn't judge, we shouldn't fight, because in the end... in the end, none of it matters. None of the stuff.“ ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Opat slusna britska komedia, sice oboch reziserov jaxi nepoznam, ale britsky suchy humor je tu bohate zastupeny. Obycajne dialogy prevazuju, a tak je tomu aj v tomto filme, David Tennant /Jaxe neztratit v L. A./ film dobre taha, mne nijako David nevadil /, vyborna bola aj Rosamund Pike /Dnes Neumirej, Zmizeni/. Do toho este krasna skotska priroda a nie je co riesit . 80 % ()

Sarkastic 

všechny recenze uživatele

„Ježiši! Proč jsi mě nevzbudila?“ – „Říkal jsi, že je to neslušné.“ – „Ne, když řídím!“ Parádní britská tragikomedie. Opravdu spousta hlášek a vtipných situací, s postupující projekcí stále černější humor. Pobaví i narážky na britsko(londýnsko)-skotské vztahy. A pak samozřejmě postavy, ať už jde třeba o škodolibého a vtipkujícího dědu („Vážně jsi hrál za Skotsko?“ – „Jo, hrál. Jen jednou, proti Kypru.“ – „Dal jsi gól?“ – „To si piš, že dal. Nechytatelná hlavička do horního rohu...mé vlastní branky.“) nebo 2 rozmazlené, nejmenší děti a jejich starší, rozumnější sestru (vyloženě mi nesedl snad jen bratranec houslista a jeho „hudební seznámení“). Film je vcelku pohodový, ale táhne se jím i vážnější rovina, kterou se však tvůrci snaží zlehčovat, ať už celkem úspěšně („zjištění“ u moře) či méně (konec byl už moc hollywoodský, avšak nešlo ještě o tak velké utrpení). To mi spíš vadilo moralistní uvědomění si „pravdy“ skrz starší dceru nebo to naivní gesto sociální pracovnice. Celkově jsem ale velmi spokojený a vidím to na solidní 4*. „Hlavně si musíš pamatovat, že tě mamka i taťka mají oba moc rádi, ale občas dojdou do bodu, kde se věci mění a jeden z nich zjistí, že už toho druhého nemiluje tak jako dříve, a pak, možná právě kvůli tomu, ten druhý udělá chybu.“ – „Jako Lloydův táta?“ – „No, to už byla velká chyba. Přejet Lloydovu mamku autem, to bylo…ne, já mluvím o menších chybách.“ ()

Galerie (28)

Zajímavosti (2)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno