Reklama

Reklama

Naše dovolená a jiné pohromy

  • Velká Británie What We Did on Our Holiday (více)
Trailer 3

Doug (David Tennant) a Abi (Rosamund Pike) vyrazí s dětmi na rodinnou dovolenou. Jenže děti ve společnosti dalších příbuzných nechtěně prozrazují jedno rodinné tajemství za druhým. Nezastaví se ani před vyloženě intimními podrobnostmi ze života rodičů. Rychle začíná být jasné, že když jde o zachování toho největšího tajemství ze všech, vlastní potomci jsou ti poslední, komu se dá věřit. Jak se s tím vyrovná zbytek rodiny? A kdy už bude téhle rodinné pohromy konec? (TV Prima)

(více)

Videa (4)

Trailer 3

Recenze (94)

Olík 

všechny recenze uživatele

Neblázněte, ty nezletilci celý film neutáhnou…..a pomoc od dříve narozeného osazenstva se taky nekoná. Billy Connolly určitě není tím solitérním seniorem, který by svým šarmem byl ten, o kom budete nadšeně psát domů. David Tennant působí jako prvorodička. Ben Miller hraje až druhé housle. A Rosamund Pike? Ta je fajn, ale jenom fajn může stačit tak při školních besídkách. Citová tragikomedie se spoustou úsměvných situací, spoustou nepovedených situací, prvoplánovou sázkou na děckou bezprostřednost a učebnicovou nevyrovnaností. Místy si připadáte, jako by jste zrovna stáli v Louvru před Monou Lisou a za sekundu jako když Vám dítě donese ze školy třetí pětku během jednoho týdne. A to je možná ten hlavní problém, protože ze scénáře byl potenciál určitě cítit. ()

angel74 

všechny recenze uživatele

Britský humor mám ráda, ale tady ho bylo pomálu nebo jsem ho moc nepobrala. Prostě jsem čekala něco úplně jiného, než jsem nakonec dostala. Nejvíce mě asi zaujaly dětské postavy příběhu a záběry úchvatné skotské krajiny, což ovšem nestačí k tomu, abych mohla s čistým svědomím napsat, že jsem viděla opravdu dobrý film. (45%) ()

Reklama

JimmyII 

všechny recenze uživatele

Pro mě jeden z nejkrásnějších filmů, který jsem v poslední době viděl. Je to takový ten vzácný obraz lidskosti přinášející mix humoru, tragiky a dojetí - tak jako v životě. Příběh donutí k zamyšlení, ale hlavně celou dobu baví i dojímá, to vše v kulisách léta na nádherné skotské vysočině. Varování: pobrečíte si, a to jak smíchy, tak dojetím a smutkem. Ale smích naštěstí převládá - feel good movie s příchutí hořkosti, pěkně po britsku (skotsku). ()

Pítrs85 

všechny recenze uživatele

Herci výborní, skotská krajina čarokrásná, zápletka správně morbidní (na to, že je to ve své podstatě rodinný film), ovšem kde to skřípe, je scénář- humor vyšumí do ztracena, vlastně jako celej tenhle film. Jenže co naplat, Tennanta a Pike v jednom filmu už asi hodně dlouho neuvidím (jestli vůbec kdy), takže i kdybych sebevíc chtěl, tak tenhle snímek odstřelit nedokážu, byť je to kravinka. Ovšem oba výše zmíněné herce tu lehce válcuje Billy Connolly aneb sympaťák roku. ()

Camus 

všechny recenze uživatele

Dobrá situační komedie, do které někdo neumětelsky namíchal žvásty o životě a rodinnou linku, která asi měla působit dramaticky. Děj filmu je naprosto nefunkční a závěr asi vznikl tak, že si někdo řekl "už to má 80 minut a stejně nevíme, co s tím dělat dál, tak budeme předstírat, že se všichni napravili a skončíme to". Komediální frky za 4*, ale za ten hrozný děj a laciný televizní look musím s hodnocením mnohem níž. ()

Galerie (28)

Zajímavosti (2)

Reklama

Reklama