Reklama

Reklama

Snoopy a Charlie Brown. Peanuts ve filmu

  • Česko Snoopy a Charlie Brown ve filmu (více)
Trailer 3

Obsahy(1)

Kdo z vás nezná Snoopyho, toho nejlepšího psího kamaráda na světě? A především jediného pejska, který dokáže ze svého, tak trochu hodně mimózního páníčka, Charlieho Browna, udělat největšího hrdinu. A že to není zrovna snadné. Charlie Brown je totiž pro změnu nejslavnější světový outsider, který šéfuje nejhoršímu baseballovému týmu, nedokáže promluvit na svou tajnou lásku Malou Zrzečku a hlavně je to kluk, kterému se i v těch zdánlivě nejméně nebezpečných situacích přihodí vždy něco naprosto tragického, nebo aspoň směšného. A nyní se Charlie, nejméně pravděpodobný hrdina, vydává na velice nebezpečnou výpravu, zatímco jeho psí kamarád Snoopy se utkává se svým největším nepřítelem, Rudým baronem. (CinemArt)

(více)

Videa (7)

Trailer 3

Recenze (75)

silentname 

všechny recenze uživatele

Myslím si, že tento film by mal mať asi dve hodnotenia. Pretože si myslím, že ľudia, ktorí vôbec nepoznajú "Peanuts" tak im to môže prísť ako film pre deti, ktorí ale dospelým neponúkne moc. Naopak si myslím, že toto si obľúbia dospelí, ktorí postavičky veľmi dobre poznajú a sú im blízke. Ja medzi nich rozhodne patrím a s filmom som bol spokojný. Osobne by som povedal, že príbeh Snoopyho je zaujímavejší a aj zábavnejší, tak sledovať trápenia Charlieho Browna sú stále zábavné a človek si film príjemne užije. Negatívum je však to, že veľmi rýchlo som začal na film zabúdať a uvedomil som si, že málo scénok z filmu mi utkvelo v pamäti. A to by sa rozhodne niečo malo na mňa nalepiť. Čo však musím vysoko vyzdvihnúť, tak to sú animácie, ktoré sú absolútne fantastické. Stačí sa na to pozrieť a človek vidí, ako veľmi dobre zachytili to, čo chceli reprezentovať. A vyzerá to skvele. Rozhodne asi najlepšie animácie za celý rok. Je len škoda, že príbeh nepatrí medzi tie zaujímavejšie elementy. Ale som rád, že som si sledovanie filmu užil a že som sa aj pri ňom zasmial. Ale neviem, či by som si to niekedy pozrel znovu. ()

Kaluž 

všechny recenze uživatele

Miluju Peanuts. Miluju ten jemný situační humor plný životních mouder, filosofování i těžkých depresí, kterým Charlie Schulz ve svých stripech již desítky let baví celý svět. Peanuts hladí po duši a často se trefují do černého. Pokud bych celovečerní animovaný debut s "Buráčky" měl za něco pochválit, pak za hlubokou poklonu komiksové předloze a jejímu autorovi. Animovaná stylizace je opravdu bezvadná a s půvabem sobě vlastním vystihuje ten hřejivě známý pocit z kreslených stripů, přičemž se třeba neopomíná ani vizuální vjem různých ruchů a zvukových efektů. Potíž je pouze v soudržnosti děje jakožto celku. Film je plný doslovných citací a odkazů na řadu situací, vtipů i hlášek obsažených v Schulzových stripech, ale není to úplně ono. Ty stripy totiž většinou fungují na bázi tří nebo čtyřokénkového pásma obrázků a jednoduchého gagu s výraznou pointou. Což v celofečerním formátu znamená, že musíte dohromady spíchnout několik různorodých stripů (protože chcete do filmu dostat co nejvíce známých postav, včetně obávaného Rudého barona) do jednoho kusu a odvyprávět tak příběh, který má nějakou hlavu a patu. V tu chvíli je však ono kouzlo pryč a zbyde jen sled několika toporně navazujících scén s kolísavou kvalitou. Tvůrci se ovšem s nelehkým úkolem poprali se ctí a snímek naštěstí nikdy neklesne k laciné blbině pro slintající caparty. Primárně je film samozřejmě cílen na dětské publikum a myslím, že školou povinné drobotině i jejich dospělému doprovodu se bude více než zamlouvat. Přiznám se, že mně osobně v posledním záběru před závěrečnými titulky, v němž animátor partičku školáků "překreslí" do černobílého obrázku se Schulzovou parafou, navlhlo jedno oko. Dávám tři, ale myslím čtyři. [Jonáš v kině / 6] ()

Reklama

Gary 

všechny recenze uživatele

Na pětašedesátilétýho psa má Snoopy pořád kouzlo a sílu bavit! Kupodivu jsem vůbec netrpěl, i když nejsem fanda Charlieho Browna a ani neznám jeho eskapády. Kolekce skečů, provázaná honbou za "Malou Zrzečkou" (ano, zní to trošku divně), si mě nakonec získala. Je to milý, kapku starosvětský animovaný biják, který se ale nemusí nutně líbit nejmenším divákům, které už dnes v jejich uhmataných tabletech nebaví sledovat Rákosníčka, Boba a Bobka nebo Malou čarodějnici. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Těšil jsem se na tenhle film a tak nějak jsem věděl, že mě nezklame. A nezklamal. Ten komiksový humor je do filmu přenesen naprosto skvěle, stejně jako kresba. Grafika vypadá moderně, ale přitom používá design komiksový. Tohle je krásná pocta jednomu z nejlepších strip, jaké kdy byly vytvořeny. Bavil jsem se celou dobu. ()

drackula 

všechny recenze uživatele

Zväčša som sa skvele bavil, ale musím uznať, že toto nie je animák pre každého. Teda nie pre každého dospelého, deti si určite zgustnú. Kto na príbehoch Charlieho Browna a Snoopyho vyrastal, bude poznať postavy, vzťahy a bude chápať vtipy a odkazy na pôvodnú stripovú sériu. Úplný nováčik môže trochu tápať. Plus Snoopyho pasáže sa môžu zdať takémuto divákovi trochu infantilné. Animácia je ale skvelá. 60% ()

Galerie (81)

Zajímavosti (8)

  • Poté, co se Charlie Brown stane populárním se děti perou o jeho pozornost. Shermy ho chytne za ruku a vykřikne: "Já ho viděl první!" Jedná se o odkaz na první číslo komiksu "Peanuts", kde je Shermy opravdu první postavou, která kdy Charlieho Browna potkala. (hansel97)
  • Film měl premiéru 6. listopadu 2015, tedy přibližně na 65. výročí debutu původních komiksových stripů a 50. výročí původního televizního seriálu. (Kmotr76)

Související novinky

Zlaté glóby 2016 - nominace

Zlaté glóby 2016 - nominace

10.12.2015

Pokud nesledujete zahraniční filmové dění, o lesbickém dramatu Carol zřejmě slyšíte poprvé. Právě tenhle film ale vévodí letošním nominacím na Zlaté glóby, a to s pěti důležitými zářezy. Carol bude… (více)

Reklama

Reklama