Reklama

Reklama

Bugatti Veyron

(TV film)
  • USA Ultimate Factories: Bugatti Veyron

Obsahy(1)

Nahlédněte do výroby mistrovského díla konstruktérů a techniků. Ladnost a rychlost se spojí v pouhých 300 kusech, z nichž každý vyjde svého majitele na desítky milionů korun. Americký dokument z cyklu Továrny dneška. Špičkový vůz, který se řítí rychlostí až 407 kilometrů v hodině a jehož výkon dosahuje 1001 koňských sil, je společným dílem automobilových i leteckých konstruktérů. Jejich cílem bylo vytvořit vozidlo vhodné pro závodní dráhu i běžné silnice. Abyste si však mohli vychutnat jízdu v extrémně vzácném mechanickém zázraku, jehož jízdní parametry i vzhled jsou promyšleny do sebemenších detailů, musíte vynaložit nemalé finanční prostředky. Cyklus Továrny dneška Vám nabízí jedinečnou příležitost nahlédnout za zdi ateliéru, v němž vznikají skvosty nesoucí jméno Ettore Bugattiho. (Česká televize)

(více)

Recenze (9)

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

Bugatti Veyron jsem nikdy neměl, nemám a mít nebudu. Nejde o finance, ale mne tyhle hračky pro pár vyvolených prostě ze zásady nebaví. Na dokument jsem se tedy podíval spíše kvůli touze pro troše zprostředkovaného adrenalinu, ale ten se nedostavil. Místo toho se přivalila záplava technických údajů a obdivných projevů vývojářů, kteří se evidentně prodávali pro další případnou práci. Vyrobit nudu z propagace špičkového bouráku mi zkrátka připadá poněkud pitomé. ()

GeusX 

všechny recenze uživatele

Dokument je spíše taková prezentace či reklama na Veyron. Více oslňuje parametry a pár technickými vychytávkami než aby se podíval pořádně pod pokličku návrhu designu, výroby nejen motoru ale kompletně i interiéru a chybělo mi zmínění o přijetí "širokou veřejností", případně dojmy majitelů. 70% ()

Reklama

FFilipCZ 

všechny recenze uživatele

Dokument spíše pro technické, než pro automobilové nadšence. Ale to v podstatě mohl napovědět i ten název "Ultimate Factories". Nahlédnutí pod pokličku jedinečného automobilu Bugatti Veyron mě bohužel moc nebavilo - právě z již zmíněného důvodu, avšak své nadšence si tento dokument jistě najde. ()

RomeroIsGod 

všechny recenze uživatele

Výkladní skříň koncernu, splněnej vlhkej sen honičů čísel a nejztrátovější auto v dějinách (projeb asi 170 mega / ks). Ale taky parádní umělecký dílo na hranici technickejch možností. A maj hezkou a čistou továrnu. 75% ()

PAVLIS 

všechny recenze uživatele

50% V podstatě reklamní video určené spíše laikům, co ví o Bugatti Veyron maximálně to, že umí jet přes čtyřista. Komukoliv trochu víc se zajímajícímu o sportovní auta a automobilový průmysl nedoporučuju. Nic moc nového se z "dokumentu" natočeného až pět let po zahájení výroby vozu nedozvíte. Naopak, informace nehodící se do krámu chybí. Výsledný dojem přece musí být jedině pozitivní, když se tvůrcům továrna tak exkluzivně věnovala... ()

Galerie (4)

Reklama

Reklama