Reklama

Reklama

Captain America: Občanská válka

  • USA Captain America: Civil War (více)
Trailer 2
USA / Německo, 2016, 147 min

Film studia Marvel Captain America: Občanská válka se odehrává v době, kdy Steve Rogers převzal vedení nově zformovaného týmu Avengers, který se nadále snaží chránit lidstvo. Dojde však k dalšímu incidentu, ve kterém sehrají Avengers nešťastnou roli. Politické tlaky vyústí ve vytvoření systému zodpovědnosti vedenému vládní organizací, jež na tým super-hrdinů dohlíží a řídí ho. Nová skutečnost Avengers rozdělí na dva tábory. Jeden vede Steve Rogers, jež hájí svobodu Avengers, aby mohli bránit lidstvo bez vládních zásahů. Druhý vede Tony Stark, který překvapivě zastává myšlenku vládního dohledu a zodpovědnosti. Připravte se vybrat si svou stranu a přidat se k non-stop akci na dvou frontách. (Falcon)

(více)

Videa (34)

Trailer 2

Recenze (1 240)

pepo 

všechny recenze uživatele

Takže zase som bohužiaľ úplne inde, než zvyšok recenzentov a fanúšikov. Príbeh to má fakt dobrý a prvá hodina je až na zbytočne roztrasené akčné scény vynikajúca a funguje ako veľmi fajn nadstavba Winter Soldiera. Od predstavenia Spideyho, ktorého si vytiahli úplne z riti to šlo totál dolu kopcom a syndróm Avengers začal fungovať naplno. Debilné fóry, ktoré ničili postavy aj atmosféru. Priveľa samoúčelných a hlavne opozeraných hrdinov. Ant manovo prekvapenie bolo to najtrápnejšie čo mohli vymyslieť a Spidey mi liezol úplne na nervy. Už chápem, prečo ho predchodcovia nekoncipovali podľa comicsov. Pri konfrontácii na letisku som mal vážne pocit, že pozerám Toma a Jerryho a pri akože osudovom finále, ktoré nastúpilo po komediálnej časti som už len neveriacky čumel na plátno. Staré postavy nudia už dávno a televízny look ešte dávnejšie. O tom, že je to v rámci série úplne zbytočný film, v ktorom sa nakoniec vlastne nič nestane pomlčím. Buď mali točiť komédiu alebo vážny film. A nie tento guláš. Po dvojkách Thora a Iron mana najslabšia marvelovka 6/10 P.S. ostatné MCU filmy boli u mňa po prvom pozretí medzi 7-9. To upozorňujem aby som nebol za hejtera P.S. ostatné MCUfilmy boli u mňa po prvom pozretí medzi 7-9. To upozorňujem aby som nebol za hejtera ()

Tom Hardy 

všechny recenze uživatele

Jako celek by to rozhodně sneslo ještě "větší pád na držku", na druhou stranu je třeba ocenit to, že motivace obou stran dává smysl a twist s minulostí je hodně silné kafe, kdy divák u plátna zatrne, protože ví, že v tuhle chvíli jde vážně do tuhého. Je fajn, že má záporák chytrý plán a potěší nový Spider-Man, kde se povedla úžasná věc - jeho profilace je na hony vzdálená tomu, co jsme v předchozích filmových verzích viděli a přesto neztrácí nic z toho, co dělá Spider-Mana Spider-Manem. A finále konečně někam směruje, nastavuje nové zítřky a není to ubíjející návrat do bodu nula, jako v případě obou dílů Avengers. Asi bych to neoznačil za nejlepší marvelovku (ale přiznám se, že ani nevím, kterému filmu ze série bych tuhle nálepku dal), určitě je ale nejzásadnější a ukazuje, že to může jít i trochu temnějším směrem. Přístě by to snad chtělo jen nějaký osobitější soundtrack. ()

Reklama

tron 

všechny recenze uživatele

Super, ale je to skôr Avengers 2,5, než Captain America 3. Napriek rovnakej režisérskej opore, akú mala dvojka, je trojka iná. Vrátane akcie, ktorá je mohutná a jej jej veľa a v podstate sa dá hovoriť o tom, že je dobrá a vydarená. Ale nie je zostrihaná tak prehľadne, ako minule. Takisto nepoteší, že kapitán nie je až takou hlavnou postavou, ako (vzhľadom na názov) pravdepodobne mal byť. Občas dokonca pôsobí dojmom, že nevie, čo robí a len sa nechá voľne unášať rozbúrenou riekou. Raz darmo, bez podpory skúseného, všetkými prefíkanými masťami špionážneho sveta mazaného lišiaka Nicka Furyho je vojak Steve zrejme stratený. Celkovo ma to ale bez debaty parádne bavilo, novo implantované postavy (Čierny panter a Spider-Man, ale takisto Ant-Man, ktorý mal v tom čase za sebou iba jeden film a napriek tomu hladko a bez problémov zapadol do takto nastoleného univerza, čo je zrejme špecialita Paula Rudda, ktorý podobne bravúrne a hladko svojho času zapadol aj do Priateľov, spomínate?) dopadli na jednotku s hviezdičkou, staré postavy sa rovnako vydarili a je medzi nimi vydarená konfliktná chémia. Hlavný problém spočíva v ich povahách, čo je pôsobivejšie, než nasilu, umelo vyvolaný konflikt medzi hrdinami v tiež tohoročnom Batman vs. Superman. Komiks u nsá vyšiel dvakrát: prvý raz v rámci UKK v roku 2014 a následne v CREW v roku 2021. Hoci vôbec nebol zlý, vlastne bol miestami vynikajúci, film je lepší a to paradoxne napriek tomu, že má k dispozícii oveľa menej postáv. To je ale v konečnom efekte plus, lebo s tými "pár", čo má, má viac času kvalitne psychologicky narábať (v komikse na detailnejšiu drobnokresbu nebol čas, keďže postáv bolo asi 80). ()

Cival 

všechny recenze uživatele

Russoovi drží standard. Poctivě odvedená comicsová týmovka, která v ačkních scénách hýři nápady a geekovskou vynalézavostí, poctivě a přesvědčivě utahuje šrouby příběhu, aby vyvrcholila v opravdu osudově vyhroceném finále. Některé postavy jsou nadbytečné (Scarlet Witch, Vision) a zejména tempo první hodiny kvůli tomu drhne, potěší ale parádní uvedení Spideyho a Black Panthera a celkově řemeslně sebevědomý přívažek marvelovskému vesmíru. Sólovky mě ale baví víc než Avengers. ()

Ainy 

všechny recenze uživatele

Tak konečně vím, proč byl hned od počátku pan Pym s Tauriel tak nasraný a proč byl Scott jako Ant-man zajat na dva roky ve svém vlastním domě s náramkem na noze. Pořád jsem nechápala o jakém průseru v Německu to mluví, tak teď už to vím. A zase všechno zavinila něčí pošramocená duše. Avengeři se snaží spasit svět před globálním zničením nějakého zlouna, občas někdo zaplatí životem, ale důležité je, že lidstvo díky nim přežije, né? Stále se najdou mstitelé, kteří kují pikle, aby američtí ochránci našich životů zaplatili za ten bordel při půtkách o planetu svými životy. Hezky se mezi sebou mydlili. Bylo mi jich líto. ()

Galerie (267)

Zajímavosti (122)

  • Chris Evans přiznal, že když dostal nabídku na roli Captaina Americy, váhal, zda roli vůbec vzít. V době vznku tohoto filmu to už bral jako jedno z nejlepších rozhodnutí, která v životě udělal. (stepanhalama)
  • Na začiatku filmu pri úvodnej bitke zahlási Captain America (Chris Evans), že nepriateľ je vyzbrojený puškami AR-15. Väčšina vojakov však disponovala útočnými puškami SG-550, ktoré nemajú s AR-15 nič spoločné. (Hookiuko)

Související novinky

Natočí režisér Johna Wicka marvelovku?

Natočí režisér Johna Wicka marvelovku?

04.08.2022

Chad Stahelski (John Wick, 2, 3) má – jak vidíte – plné ruce práce s řízením jedné velmi populární akční série, to ale neznamená, že se mu mezitím v Hollywoodu nehrnou další projekty. Zejména po… (více)

Záporácká týmovka od Marvelu našla režiséra

Záporácká týmovka od Marvelu našla režiséra

10.06.2022

Nejdůležitějším projektem Marvelu v příštích pár letech bude podle všeho reboot Fantastické čtyřky. Do třetice všeho dobrého to totiž chce mít Kevin Feige správně, a podle posledních drbů by se… (více)

Zemřel herec William Hurt

Zemřel herec William Hurt

13.03.2022

Svět filmu dnes opustil další z velkých talentů. Pouhý týden před svými dvaasedmdesátými narozeninami zemřel držitel Oscara, uznávaný americký herec William Hurt. Smutnou zprávu médiím předal hercův… (více)

Black Widow nabírá starého známého?

Black Widow nabírá starého známého?

18.09.2019

Následující článek obsahuje spoilery k Avengers: Endgame, pokračujte tedy na vlastní nebezpečí. Už příští rok se dočkáme první sólovky pro postavu Black Widow v hlavní roli se Scarlett Johansson. Ve… (více)

Reklama

Reklama