Reklama

Reklama

Captain America: Občanská válka

  • USA Captain America: Civil War (více)
Trailer 1
USA / Německo, 2016, 147 min

Film studia Marvel Captain America: Občanská válka se odehrává v době, kdy Steve Rogers převzal vedení nově zformovaného týmu Avengers, který se nadále snaží chránit lidstvo. Dojde však k dalšímu incidentu, ve kterém sehrají Avengers nešťastnou roli. Politické tlaky vyústí ve vytvoření systému zodpovědnosti vedenému vládní organizací, jež na tým super-hrdinů dohlíží a řídí ho. Nová skutečnost Avengers rozdělí na dva tábory. Jeden vede Steve Rogers, jež hájí svobodu Avengers, aby mohli bránit lidstvo bez vládních zásahů. Druhý vede Tony Stark, který překvapivě zastává myšlenku vládního dohledu a zodpovědnosti. Připravte se vybrat si svou stranu a přidat se k non-stop akci na dvou frontách. (Falcon)

(více)

Videa (34)

Trailer 1

Recenze (1 239)

Superpero 

všechny recenze uživatele

Má to zatím nejlepšího padoucha z Marvelovek. Je docela sranda, že normální človíček napáchá víc škody, než všichni ti Thanosové atd. Konflikt mezi Avengery je uvěřitelný, i když je to stejnak celé v takovém kámošském duchu. Každopádně bitka na letišti byla super. Z bitek se mi ale nejvíc líbila ta počáteční proti Crossboneovi a jeho grupě. Crossbone byl fakt megadrsnej a vypadal jak z Army of Two. Dokonce i ten Falcon už nebyl trapnej a chvílema i hodně cool. Jsem zvědavý, kam až se Marvel odváží zajít a zda se vztahy opravdu pořádně přiostří. Btw Marisa Tomei mi jak tetička May přijde jako castinogvý megafail. Furt tam na všechny dělá mrdací pohledy a působí nepatřičně. ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Captain America: Civil War je dobrodružné pokračovanie sci-fi série, na ktoré sa určite tešili sto tisíce ľudí zo všetkých kútov sveta. Oprávnene, mix akcie, vtipu, priateľstva, zrady, pomsty a túžby po moci jednoducho baví. Steve Rogers napriek názvu filmu nestrháva pozornosť na seba. Zhliadneme prehliadku mnohých individualít s rozmanitými nadprirodzenými schopnosťami, prevažne v dych vyrážajúcich bojových scénach plných špeciálnych efektov. Pár nedokonalostí sa objavilo, ako snáď v každom filmu, ale celkovo ide o veľmi vydarený "akčňák" stvorený a zahraný skúsenými profesionálmi. Ten pocit, keď celý film čakáte až sa Ironman a Captain Amerika pobijú. Je to také - čie ego je väčšie. Tento film sa naozaj podaril. Skvelé bitky a efekty. Akcie a vtipnosť. Proste dobrý film. Zmena režiséra bola trochu vidieť, ale samotnému vzhľadu nejako neublížila. ()

Reklama

Cival 

všechny recenze uživatele

Russoovi drží standard. Poctivě odvedená comicsová týmovka, která v ačkních scénách hýři nápady a geekovskou vynalézavostí, poctivě a přesvědčivě utahuje šrouby příběhu, aby vyvrcholila v opravdu osudově vyhroceném finále. Některé postavy jsou nadbytečné (Scarlet Witch, Vision) a zejména tempo první hodiny kvůli tomu drhne, potěší ale parádní uvedení Spideyho a Black Panthera a celkově řemeslně sebevědomý přívažek marvelovskému vesmíru. Sólovky mě ale baví víc než Avengers. ()

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Tři dlouhodobé problémy marvelovek (vynecháme-li tu uniformní bezpohlavnost bijáku pro všechny, se kterou se u Disneyho tak nějak počítá) je absence pořádných respektu hodných záporáků s jasnou motivací, co nehází jen krhavé pohledy, odosobněná generická zaměnitelná CGI akce a žádné následky, důsledky ani osobní oběti postav. Vždycky platilo, že marvelovkám to sedne v komorní škorpící rovině spíše než blockbusterově akční. Bratři na režisérských seslích se to v rámci možností pokusili změnit již u Zimního vojáka a ke cti jim slouží, že to zkoušejí i zde. Ve dvou případech úspěšně (ochcávka v podobě nepotřeby záporáka, jakkoli ten zdejší potenciál má, a fyzická na kaskadérech stavící akce) a v jednom krutě neúspěšně, protože jestli někdy neochota Marvelu přinést skutečné oběti ze strany hrdinů bila hulkovskými pěstmi do očí, tak je to právě zde. Každopádně režisérské duo tentokrát zaslouží spíše slova uznání, protože ukočírovat tolik postav, aby byly jasné i pochopitelné motivace, aby noví hráči byli řádně představeni a nepůsobili jako páté kolo u vozu, aby pnutí bylo hmatatelné (bohužel až v samotném finále), zároveň si to navzdory vyhrocenosti (byť ta je více scénářem chtěná než z filmu opravdu vyplývající) i názorové ambivalenci obou stran zachovalo punc odlehčené nadsázky a ještě k tomu všemu navrch, aby každý měl vesměs solidní „tu svou chvilku, kdy tahá pilku", tak v tom (by) neuspěli i jinačí kabrňáci. Naopak neukočírovali délku. Sice se to netáhne, ale poklesů tempa to má více než by bylo záhodno. Jejich dalšími vroubky jsou epileptická kamera v akčních scénách a že celý ten žabomyší konflikt připomíná více hospodskou rvačku několika jednotlivců než-li válku, natož občanskou. ()

H34D 

všechny recenze uživatele

Zdá se mi, že v záplavě superhrdinských filmů už jaksi není, jak vymýšlet kvalitní zápletky. Proto, byť se to tvůrci snaží maskovat sebevíc, zasekáváme se u zemřelých maminek, bezhlavých pomst, obnovování těch samých problémů v odlišných variacích atd. Nicméně na Občanské válce byl odveden kousek poctivé tvůrčí práce, scénář staví na předešlých marvelovských filmech (takže jsem určitě nepochopil všechny detaily), objasňuje motivace obou stran a hlavně vše směřuje k atraktivním soubojům. Je v tom jistá samoúčelnost, ale nedá se říct, že by příběh urazil. Akční scény jsou zde to hlavní a musím říct, že se dost povedly. Ačkoli střih byl stále docela rychlý, smekám klobouk před kamerou. Ta dokázala vést divácké oko tak, aby se vždy zorientovalo a aby záběry působily energicky a chytlavě. 8/10 ()

Galerie (267)

Zajímavosti (122)

  • S minutážou 2 hodiny a 27 minút išlo o dovtedy najdlhší film Marvelu. (MikaelSVK)
  • Hlas manželky Helmuta Zema (Daniel Brühl) namluvila žena jednoho z režisérů. (gecko)

Související novinky

Natočí režisér Johna Wicka marvelovku?

Natočí režisér Johna Wicka marvelovku?

04.08.2022

Chad Stahelski (John Wick, 2, 3) má – jak vidíte – plné ruce práce s řízením jedné velmi populární akční série, to ale neznamená, že se mu mezitím v Hollywoodu nehrnou další projekty. Zejména po… (více)

Záporácká týmovka od Marvelu našla režiséra

Záporácká týmovka od Marvelu našla režiséra

10.06.2022

Nejdůležitějším projektem Marvelu v příštích pár letech bude podle všeho reboot Fantastické čtyřky. Do třetice všeho dobrého to totiž chce mít Kevin Feige správně, a podle posledních drbů by se… (více)

Zemřel herec William Hurt

Zemřel herec William Hurt

13.03.2022

Svět filmu dnes opustil další z velkých talentů. Pouhý týden před svými dvaasedmdesátými narozeninami zemřel držitel Oscara, uznávaný americký herec William Hurt. Smutnou zprávu médiím předal hercův… (více)

Black Widow nabírá starého známého?

Black Widow nabírá starého známého?

18.09.2019

Následující článek obsahuje spoilery k Avengers: Endgame, pokračujte tedy na vlastní nebezpečí. Už příští rok se dočkáme první sólovky pro postavu Black Widow v hlavní roli se Scarlett Johansson. Ve… (více)

Reklama

Reklama