Reklama

Reklama

Aliance

  • Česko Série Divergence: Aliance (více)
Trailer 1
USA, 2016, 120 min

Obsahy(1)

Po šokujících odhaleních ve filmu Rezistence musí Tris se Čtyřkou uprchnout za zeď obklopující Chicago. Poprvé ve svém životě opustí jediné město a rodinu, kterou kdy znali. Jakmile se ocitnou venku za zdí, stará zjištění rychle pozbývají na významu v porovnání s odhalením nových šokujících skutečností. Když se za zdmi Chicaga rozhoří nemilosrdná bitva ohrožující veškeré lidstvo, musí se Tris a Čtyřka rychle rozhodnout, komu mohou věřit. Aby mohla přežít, bude Tris donucena vybírat z nelehkých možností, když se bude muset rozhodovat o odvaze, oddanosti, obětování a lásce. (Freeman Ent.)

(více)

Videa (21)

Trailer 1

Recenze (275)

Havaj8 

všechny recenze uživatele

Pro mě to má absolutně sestupující tendenci. Upřímně jsem si nebyl jistej, jestli je tohle dvojka nebo trojka. Opět nemůžu soudit, jestli je takhle předloha psaná, ale zbytečně natahovaný do x filmů po dvou hodinách. My se v tomhle filmu dostaneme konečně za zeď, kde se dozvíme jak jinak, že to je celý jeden velkej 'podfuck'. A opět máme zaděláno na další pokračování, ve kterým bude pro změnu válčit tahle parta proti jiný partě. Sice dost spoilerů, ale myslím, že zrovna v tomhle případě to ničemu a nikomu neuškodí. Tenhle film totiž prakticky nenabídne vůbec nic (akce minimálně, romantika nulová, humor žádnej, a zvraty předvídatelný). Přišlo mi to jako takovej nastavovanej guláš. A ve výsledku se dozvím, že z plánovanýho posledního dílu se kvůli kritice stane pilotní díl pro seriál. Ale naprosto zaslouženě, protože to co se začíná tvořit za sci-fi série už hraničí s debilitou a je dobře, že se to dalo najevo. A je na čase vymyslet zas něco novýho. Chudák Shailene Woodley, čemu ses to upsala. ()

Nach 

všechny recenze uživatele

Ale jo, dalo se to a oproti předchozí části je zde patrné mírné zlepšení. Přesto nejde o nic světoborného. Aliance je jen dětinskou záležitostí, kde víte jak kdo skončí. Žádné překvapení na cestě k závěru se nekoná a postavy (až na Billa Skarsgårda) se ani nijak nevyvíjejí. Jde o ten nejprůměrnější průměr s tu a tam světlými momenty v podobě pár akčních scén. 60% ()

Reklama

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

technické zpracování je fajn,ale dějově se to od fajnové jedničky a slabší dvojky posunulo kamsi...ne snad že by to bylo neočekávatelné,ale hlavní hrdinové jsou ještě naivnější a hloupější než ve druhém díle a jediný kdo si tak celkem drží linii je "záporák" Milese Tellera.Jsem celkem zvědavej jaké bude zakončení,ale dopředu se docela bojím,protože IQ hlavních hrdinů každým dílem limitně konverguje k prdeli.Tohle bylo na první shlédnutí zklamání...40% ()

luka4615 

všechny recenze uživatele

Dlouhá, přeplácaná a nudná záležitost, v níž užité futuristické prvky působí naprosto směšně. Jediné co stojí za zmínku je slušná akce, které je ale zase zoufale málo. Prostě jen další unylá "teen" blbůstka v řadě, na kterou se hodně rychle zapomene. PS: Co tady proboha dělá Jeff Daniels? Má tohle vážně zapotřebí? ()

TheDon 

všechny recenze uživatele

Nesympatická lesba potřetí a očividně ne naposledy. Přemýšlím o jedné věci, squadra přeskočí zeď, absentující přitomnost Džona Sněha a o skalní převis a dvě díry plný červenejch sraček dál, jim ta červená brča prší na kebule. Japa je kurva možný, že za zdí tahle malinovka neprší? Nějaká Chicago bubble? Když to vezmu kolem a kolem, tak jedinej kdo mě vyloženě nesere je Májls Vyplešť. Vlastně ani Harry blbější nebyl vyloženě rušivým exkrementem. Slaboučká troječka. 45% P.s.: doufám, že ta lesba v posledním díle konečně vysublimuje někam do stratosféry ()

Galerie (100)

Zajímavosti (10)

  • V plánu bylo i pokračování s podtitulem „Ascendant“. To mělo zadaptovat druhou polovinu knihy „Aliance“, nicméně od nápadu se upustilo poté, co tento díl v kinech propadl. Jeden čas se zvažovalo, že by snímek přeci jen natočen byl – mělo se však jednat o televizní produkci s nízkým rozpočtem a jinými herci, což fanoušci ságy kritizovali natolik, že byla varianta smetena ze stolu a film definitivně zrušen. (fiLLthe3DD)
  • Když Nita (Nadia Hilker)  instruuje Čtyřku ohledně ovládání dronů, říká, že se drony aktivují levou rukou. Když Tris (Shailene Woodley) a Christina vniknou do centra odpadlíků, Christina (Zoë Kravitz) aktivuje drony pravou rukou. (Calwen22)
  • Po prvýkrát v celej sérii sa v tomto filme vyskytne Štyri, resp. Tobias Eaton (Theo James), ako malé dieťa. (FocusForcePi)

Související novinky

Spider-Man a čtení myšlenek

Spider-Man a čtení myšlenek

01.12.2016

Hunger Games skončily, Divergence se přesouvá do televize a Labyrint má před sebou poslední díl. Hollywood tak hledá další velkou "náctiletou" ságu a je slušná šance, že jí nastartuje Hlas nože.… (více)

Divergence se přesouvá do televize

Divergence se přesouvá do televize

21.07.2016

Půlení závěrů velkých sérií není zrovna populární trend. U Harryho Pottera nebo Stmívání se to ještě podařilo, Hunger Games ale docela klopýtaly a sérii Divergence tyhle čachry rovnou zlomily vaz.… (více)

Reklama

Reklama