Reklama

Reklama

Aliance

  • Česko Série Divergence: Aliance (více)
Trailer 1
USA, 2016, 120 min

Obsahy(1)

Po šokujících odhaleních ve filmu Rezistence musí Tris se Čtyřkou uprchnout za zeď obklopující Chicago. Poprvé ve svém životě opustí jediné město a rodinu, kterou kdy znali. Jakmile se ocitnou venku za zdí, stará zjištění rychle pozbývají na významu v porovnání s odhalením nových šokujících skutečností. Když se za zdmi Chicaga rozhoří nemilosrdná bitva ohrožující veškeré lidstvo, musí se Tris a Čtyřka rychle rozhodnout, komu mohou věřit. Aby mohla přežít, bude Tris donucena vybírat z nelehkých možností, když se bude muset rozhodovat o odvaze, oddanosti, obětování a lásce. (Freeman Ent.)

(více)

Videa (21)

Trailer 1

Recenze (275)

elanius 

všechny recenze uživatele

(10/2017) / Celá Divergent séria je v podstate zúfalý pokus napodobniť úspech Hunger Games. Už samotné Hry o život nie sú extra výtvorom, ale aspoň aký taký záujem o postavy som mal. Allegiant je dejovo prázdny film, ktorý na znesitelnej úrovni držia len dvaja traja herci a zaujímavé prostredie. (3/10) ()

claudel 

všechny recenze uživatele

Po mém velkém nadšení z prvního dílu a pořád spokojenosti s druhým dílem nastává vystřízlivění u dílu třetího. Díval jsem se asi napětkrát, dvakrát usnul. Opakuje se totéž co u Maze Runner - originální námět, nápad s pointou lépe či hůře zpracovaný, ale pořád je to slušný film. S pokračováními jde už jen o nastavovanou kaši, překombinovanost a zamotanost scénáře a výsledný neúspěch. Nedivím se, že byla trojka špatně přijata, za moc nestála. A nezachrání to ani Shailene Woodley, jež svoji kariéru nemusí nadále ničit účastí v téhle sérii. ()

Reklama

Rosaviva 

všechny recenze uživatele

Já si vlastně moc nepamatuju jak to bylo v knížce (i když mám tak nějak dojem, že valná většina mi nebyla ani povědomá). Ale vzhledem k tomu, že se mi knížka nelíbila mi to nevadilo, ani nijak netrhalo žíly. Asi jsem si spíš užívala, že úplně nevím co přijde dál. Moc jsem od toho nečekala a přece jen mě to příjemně překvapilo a vlastně se mi to možná i líbilo víc než druhý díl. Některý scény teda byly dost nelogický a nedávaly smysl, ale..no když od toho odhlídnu a srovnám s ostatníma dílama série, tak je to nadprůměr. Jen za mě by to už dál pokračovat nemuselo. Tohle by pro mě byl naprosto dostačující konec (a ne ta hrůza co nás ještě čeká). 4* ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Pokud byla tahle série na začátku zajímavá, což si zase tak moc nemyslím, tak v tuhle chvíli už upadá do smutného stereotypu a snaží se být v podstatě jen předvídatelná, vizuálně zajímavá, ale jen na chvíli, pak už je nudná. Herci jsou nesmírně stereotypní a je jasné, jak se bude děj vyvíjet. Tohle jen ukazuje, že moderní young adult sci-fi nemají moc potenciál. ()

Havaj8 

všechny recenze uživatele

Pro mě to má absolutně sestupující tendenci. Upřímně jsem si nebyl jistej, jestli je tohle dvojka nebo trojka. Opět nemůžu soudit, jestli je takhle předloha psaná, ale zbytečně natahovaný do x filmů po dvou hodinách. My se v tomhle filmu dostaneme konečně za zeď, kde se dozvíme jak jinak, že to je celý jeden velkej 'podfuck'. A opět máme zaděláno na další pokračování, ve kterým bude pro změnu válčit tahle parta proti jiný partě. Sice dost spoilerů, ale myslím, že zrovna v tomhle případě to ničemu a nikomu neuškodí. Tenhle film totiž prakticky nenabídne vůbec nic (akce minimálně, romantika nulová, humor žádnej, a zvraty předvídatelný). Přišlo mi to jako takovej nastavovanej guláš. A ve výsledku se dozvím, že z plánovanýho posledního dílu se kvůli kritice stane pilotní díl pro seriál. Ale naprosto zaslouženě, protože to co se začíná tvořit za sci-fi série už hraničí s debilitou a je dobře, že se to dalo najevo. A je na čase vymyslet zas něco novýho. Chudák Shailene Woodley, čemu ses to upsala. ()

Galerie (100)

Zajímavosti (10)

  • Po prvýkrát v celej sérii sa v tomto filme vyskytne Štyri, resp. Tobias Eaton (Theo James), ako malé dieťa. (FocusForcePi)
  • V plánu bylo i pokračování s podtitulem „Ascendant“. To mělo zadaptovat druhou polovinu knihy „Aliance“, nicméně od nápadu se upustilo poté, co tento díl v kinech propadl. Jeden čas se zvažovalo, že by snímek přeci jen natočen byl – mělo se však jednat o televizní produkci s nízkým rozpočtem a jinými herci, což fanoušci ságy kritizovali natolik, že byla varianta smetena ze stolu a film definitivně zrušen. (fiLLthe3DD)

Související novinky

Spider-Man a čtení myšlenek

Spider-Man a čtení myšlenek

01.12.2016

Hunger Games skončily, Divergence se přesouvá do televize a Labyrint má před sebou poslední díl. Hollywood tak hledá další velkou "náctiletou" ságu a je slušná šance, že jí nastartuje Hlas nože.… (více)

Divergence se přesouvá do televize

Divergence se přesouvá do televize

21.07.2016

Půlení závěrů velkých sérií není zrovna populární trend. U Harryho Pottera nebo Stmívání se to ještě podařilo, Hunger Games ale docela klopýtaly a sérii Divergence tyhle čachry rovnou zlomily vaz.… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno