Reklama

Reklama

Aliance

  • Česko Série Divergence: Aliance (více)
Trailer 1
USA, 2016, 120 min

Obsahy(1)

Po šokujících odhaleních ve filmu Rezistence musí Tris se Čtyřkou uprchnout za zeď obklopující Chicago. Poprvé ve svém životě opustí jediné město a rodinu, kterou kdy znali. Jakmile se ocitnou venku za zdí, stará zjištění rychle pozbývají na významu v porovnání s odhalením nových šokujících skutečností. Když se za zdmi Chicaga rozhoří nemilosrdná bitva ohrožující veškeré lidstvo, musí se Tris a Čtyřka rychle rozhodnout, komu mohou věřit. Aby mohla přežít, bude Tris donucena vybírat z nelehkých možností, když se bude muset rozhodovat o odvaze, oddanosti, obětování a lásce. (Freeman Ent.)

(více)

Videa (21)

Trailer 1

Recenze (275)

Allien.9 

všechny recenze uživatele

Zatímco "Hunger Games" se (čistě dle mého názoru) s každým dílem zlepšovaly, "Divergence" se nepatrně zhoršuje. Stejnojmenný díl mě příjemně překvapil (4,5*), "Rezistence" byla sice o něco slabší, ale co ztrácela na příběhu, to kompenzovala vizuální stránkou (4*) a "Alianci" beru prozatím jen jako rozjezd, po němž bude, jak doufám, následovat kvalitní finále (3*). Co mě mrzí úplně nejvíc, je úbytek bitek, které byly oproti ostatním teen sériím až překvapivě brutální a tudíž skvělé. P.S.: Doufám, že v posledním díle zemře někdo "víc" než jen taterka. Ups, spoiler.:-) ()

novoten 

všechny recenze uživatele

Zatímco v ději roste důraz na technické vychytávky, roste i odklon od předlohy. V tomto případě je to ale dobře. Veronica Roth totiž měla s celou Divergencí parádní nápad, u kterého si ale v posledním díle ukousla příliš velké sousto. Celá zápletka se rozutíkala do všech možných směrů, postav přibývalo takovou rychlostí, že nezbyl čas na jejich důkladnější rozvoj a na samém konci zůstala snesitelná knížka, ale rozhodně nejslabší díl ságy. Dodneška mě to mrzí, protože jsem ji svého času doporučoval, kudy jsem chodil. Filmovou adaptaci, notabene rozdělenou do dvou částí, jsem proto očekával s nemalými obavami. O to víc jsem v kině zůstal zírat na výsledek, který si bere dostatek času na vysvětlení motivací, zároveň u toho stíhá servírovat parádní akční sekvence (Čtyřka ve vznášedle) a dává vyniknout všem obvyklým tahounům (Miles Teller do třetice jako zloděj scén). Ze zmateného uzle je pak v tu ránu parádní velkofilm, na který ale musím vzpomínat s téměř až palčivou bolestí. Se znalostí budoucích zvratů, ze kterých by tenhle tým očividně vymlátil fenomenální finále, mě jeho zrušení a všechny následné machinace s televizním filmem či seriálem, které ani o tři roky později nikam nevedou, vytáčejí do intenzivní vývrtky. ()

Reklama

BMW12 

všechny recenze uživatele

Jo, jo, jo, série Divergence je zpět na výsluní! Po fantastické jedničce a slabší dvojce, je tu fantastická trojka! Po druhém díle jsem měl trošku obavy, ale naštěstí se Aliance chytla kvality prvního dílu. Příběh byl suprový, dozvídáme se, co je za hradbami Chicaga a také se seznamujeme s novými nepřáteli. Je zde také dostatek akce, což se mi tuze líbí. Nejlepší je stejně Čtyřka (Theo James) jak tam vždy rozseká několik chlápků najednou. Těším se na závěrečný díl, pokud tedy vznikne. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Konečne ma v tejto sérii začalo zaujímať o čom to je a čo bude s postavami. Vyriadili sa aj architekti, s vizuálom som spokojný a konečne tu máme slušný veľkofilm, namiesto odbitých prvých dvoch dielov. Film má spád, zvraty, i keď predvídateľné a ten spočiatku nezaujímavý fikčný svet začína mať niečo do seba. Lenže....nemôžem brať vážne film, kde hlavná mužská postava má bohvie prečo superschopnosti bojovníka ala JCVD a tvári sa akože má všetko úplne pod kontrolou. A to je spoločne so Shailene jedinou sympatickou mladou postavou. Ostatní mladíci a slečinky sú zhusta nesympatickí. Proste mladé hviezdy kvôli filmu športujú, chodia do posilky, behajú a potom majú pocit, že tým pobehovaním všade navôkol sú súčasťou nejakého veľkého umenia. Ale dosť bolo kritiky, neverím tomu, ale teším sa na posledný diel. ()

M.a.t.t. 

všechny recenze uživatele

Keď už aj na Shailene Woodley cítiť istú únavu materiálom a najzábavnejším článkom je prehrávajúci Miles Teller, niečo nie je v poriadku. Aliancia pritom prichádza aj s niekoľkými zaujímavými ideami, ale inak sa topí v lacných zvratoch a občas už príliš umelo pôsobiacom vizuáli. Výsledok zase raz čiastočne zachraňuje záver, ale i tak tomu pod vedením Roberta Schwentkeho chýba drajv a energia prvého dielu. To, že úplného finále sa zrejme nikdy nedočkáme, ma každopádne vôbec nemrzí, potenciál na zlepšenie tu snáď ani nebol. 30% ()

Galerie (100)

Zajímavosti (10)

  • Na natáčanie filmu sa použili novinky od nemeckej firmy Arri, a to kamera Arri Alexa 65 s veľkým 65mm senzorom a Arri Alexa XT. (FocusForcePi)
  • Po prvýkrát v celej sérii sa v tomto filme vyskytne Štyri, resp. Tobias Eaton (Theo James), ako malé dieťa. (FocusForcePi)

Související novinky

Spider-Man a čtení myšlenek

Spider-Man a čtení myšlenek

01.12.2016

Hunger Games skončily, Divergence se přesouvá do televize a Labyrint má před sebou poslední díl. Hollywood tak hledá další velkou "náctiletou" ságu a je slušná šance, že jí nastartuje Hlas nože.… (více)

Divergence se přesouvá do televize

Divergence se přesouvá do televize

21.07.2016

Půlení závěrů velkých sérií není zrovna populární trend. U Harryho Pottera nebo Stmívání se to ještě podařilo, Hunger Games ale docela klopýtaly a sérii Divergence tyhle čachry rovnou zlomily vaz.… (více)

Reklama

Reklama