Reklama

Reklama

Aliance

  • Česko Série Divergence: Aliance (více)
Trailer 2
USA, 2016, 120 min

Obsahy(1)

Po šokujících odhaleních ve filmu Rezistence musí Tris se Čtyřkou uprchnout za zeď obklopující Chicago. Poprvé ve svém životě opustí jediné město a rodinu, kterou kdy znali. Jakmile se ocitnou venku za zdí, stará zjištění rychle pozbývají na významu v porovnání s odhalením nových šokujících skutečností. Když se za zdmi Chicaga rozhoří nemilosrdná bitva ohrožující veškeré lidstvo, musí se Tris a Čtyřka rychle rozhodnout, komu mohou věřit. Aby mohla přežít, bude Tris donucena vybírat z nelehkých možností, když se bude muset rozhodovat o odvaze, oddanosti, obětování a lásce. (Freeman Ent.)

(více)

Videa (21)

Trailer 2

Recenze (275)

Anderton 

všechny recenze uživatele

Konečne ma v tejto sérii začalo zaujímať o čom to je a čo bude s postavami. Vyriadili sa aj architekti, s vizuálom som spokojný a konečne tu máme slušný veľkofilm, namiesto odbitých prvých dvoch dielov. Film má spád, zvraty, i keď predvídateľné a ten spočiatku nezaujímavý fikčný svet začína mať niečo do seba. Lenže....nemôžem brať vážne film, kde hlavná mužská postava má bohvie prečo superschopnosti bojovníka ala JCVD a tvári sa akože má všetko úplne pod kontrolou. A to je spoločne so Shailene jedinou sympatickou mladou postavou. Ostatní mladíci a slečinky sú zhusta nesympatickí. Proste mladé hviezdy kvôli filmu športujú, chodia do posilky, behajú a potom majú pocit, že tým pobehovaním všade navôkol sú súčasťou nejakého veľkého umenia. Ale dosť bolo kritiky, neverím tomu, ale teším sa na posledný diel. ()

Morien odpad!

všechny recenze uživatele

Mno, tak maraton téhle trilogie je jeden den, který nikdy nedostanu zpátky. Chtěla jsem to hlavně porovnat s Hunger Games, které jsou ve svém filmovém provedení sice pořád dost stupidní, ale v základní emocionální rovině mi nakonec přirostly k srdci. Způsob, jakým nakonec nechají hlavní hrdinku jednat, mi dává smysl, a ráda ně se na něj podívám i poněkolikáté. (A navíc má celá Hunger Games série super soundtrack od Jamese Newtona Howarda, který ráda poslouchám a který udělá dost z celkového dojmu.) Divergent nemá nic z popsaných plusů. Shailene Woodley sice už má v tomhle filmu trochu svaly, ale to je tak jediný vývoj, který jsem zaznamenala. Dokonce mi přišel pozoruhodný vývoj inteligence Tris směrem dolů, v prvním filmu dokázala "prohlédnout skrze lži k pravé podstatě" a s postupem dalších filmů se pěkně propracovala k tomu, že uvěří každému blábolu, co jí kdo řekl. Už druhý film se nějak utápěl sám v sobě a hlavní viditelný "konflikt", kterému se scénář nejepičtěji věnoval, se odehrával pouze v simulaci s minimálními následky pro reálný svět, a tady je to už úplně jako by každou scénu psal jiný člověk s jiným (či žádným) záměrem a potom se to nějak splácalo dohromady. A taky mě vždycky zklame, když se hlavní záporák tváří, jako že je strašně chytrý, ale nakonec vůbec není. ()

Reklama

KajusaK 

všechny recenze uživatele

Tak tohle nepochopím..Jak to může mít kruci nižší hodnocení než Hunger games nebo předchozí díly téhle série? Podle mě jeden z nejlepších scifi filmů vůbec. Mělo to hlavu a patu. Nebylo to moc podle předlohy, ale někdy to zkrátka jinak ani nejde.. Konečně nějaký film, kde se nebojí zabít kohokoliv a dočkáváme se i nějakých těch překvápek a není to žádná slaďárna jak HG. Těším se na závěr série. ()

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Namísto zlé královny Winsletky dostanou lidoovce v Chicagu jinou zlou královnu Wattsku. A tak zbývá jediné - emigrovat za zeď. A za zdí čeká... A tady mi nikdo nevymluví, že se Amíci trochu neinspirovali kultovní polskou Sexmisí. Načež se rozjede vcelku zajímavé scífko pro mládež, zpočátku hodně užvaněné a zdlouhavé, postupně ale víc a víc akční, sice plné klišé a moralizování, ale zároveň se slušnou výpravou a nabušené vizuálně pohlednými triky... No nebudu se přetvařovat - bavilo mě to. I když to bylo krapet sluníčkovější a infantilnější než temná a dospělejší dvojka, i když nějaký potměšilý homouš z produkce nechal hned zkraje zhebnout magickou Maggie Q, i když na konci zvítězí pravda a láska nad lží a nenávistí, fujtajxl. ()

Pilda17 

všechny recenze uživatele

Překvapivě, ani do třetice nás nečeká nic zázračného, ale minimálně jako jednohubka stravitelné. Akce je dost, pořád se něco děje a to občas na zabití pár nudných hodin stačí. Hledat logiku v Alianci nemá cenu, doporučuji vypnout mozek. Na velmi slabé tři hvězdy a čistokrevný průměr se tentokrát třetí díl vyšplhá .. 5/10 = 50% ()

Galerie (100)

Zajímavosti (10)

  • Ako sa už stalo zvykom pri adaptáciách románov pre tínedžerov (Harry Potter, Twilight a The Hunger Games), posledná kniha série je rozdelená do dvoch samostatných dielov. (beso74)
  • V plánu bylo i pokračování s podtitulem „Ascendant“. To mělo zadaptovat druhou polovinu knihy „Aliance“, nicméně od nápadu se upustilo poté, co tento díl v kinech propadl. Jeden čas se zvažovalo, že by snímek přeci jen natočen byl – mělo se však jednat o televizní produkci s nízkým rozpočtem a jinými herci, což fanoušci ságy kritizovali natolik, že byla varianta smetena ze stolu a film definitivně zrušen. (fiLLthe3DD)

Související novinky

Spider-Man a čtení myšlenek

Spider-Man a čtení myšlenek

01.12.2016

Hunger Games skončily, Divergence se přesouvá do televize a Labyrint má před sebou poslední díl. Hollywood tak hledá další velkou "náctiletou" ságu a je slušná šance, že jí nastartuje Hlas nože.… (více)

Divergence se přesouvá do televize

Divergence se přesouvá do televize

21.07.2016

Půlení závěrů velkých sérií není zrovna populární trend. U Harryho Pottera nebo Stmívání se to ještě podařilo, Hunger Games ale docela klopýtaly a sérii Divergence tyhle čachry rovnou zlomily vaz.… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno