Reklama

Reklama

Úžasňákovi 2

  • USA Incredibles 2 (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Ve filmu Úžasňákovi 2 se vrací oblíbená rodina superhrdinů. Avšak tentokrát je hlavní hvězdou Helen, zatímco Bob zůstal v domácnosti a pomáhá Violet a Dashovi zvládat každodenní nástrahy „normálního“ života. Pro všechny je to těžká změna, a těžší je o to víc, že si nikdo z rodiny neuvědomuje superschopnosti malého Jack-Jacka. Když se objeví nový padouch, který se chystá uskutečnit ďábelsky geniální plán, tak rodina a Mražoun musí najít způsob, jak se dát zase dohromady a spojit síly – což se lehko řekne a těžko udělá, i když jsou všichni doslova úžasní. (Falcon)

(více)

Videa (6)

Trailer 1

Recenze (432)

Tosim 

všechny recenze uživatele

Celkem podobné jako v jedničce, jen jsem měl pocit, že tvůrci chtějí najít v postavách Úžasňáků parafrázi někoho utlačovaného ze skutečného světa, třeba jako v X-Menech téma jinakosti a moc mi to sem, do té hravé skoropohádky, nesedlo. Ovšem všechny méně povedené zápletky zachraňoval Pan Úžasňák při trablech s rodinou a ponejvíce s Jack-Jackem. 70%. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $200miliónovTržby USA $608,581,744Tržby Celosvetovo $1,241,891,456 Tržby za predaj Blu-ray v USA $4,123,119Tržby za predaj DVD v USA $20,616,930║ Brad Bird je v tomto čo ponúka ako doma, rodinná zábava pre celú rodinu, kde si každý nájde niečo svoje. Okrem dobre vygradovaného príbehu a nevyhnutných účelových rodinných hodnôt, tu máme opäť nadupanú akčnú jazdu, kde to fakt lieta s každej strany. V podstate to krásne naväzuje na prvý diel. Dejovo to pekné nakŕmi ale i zabaví. Jack Jack tu jasne vládne a kradne si pre seba čo sa dá. /videl v kine 3D a 2D verziu: 90%/ ()

Reklama

corpsy 

všechny recenze uživatele

A je to tu! Politika sa valí už aj do ( prevažne ) detských snímkov a chrlí pre deťúrence pokrytecké reči. Dívať sa na ´´obrazovky´´ je zlé, ale my sme niekto iný, takže nás sledovať môžte a hlavne nech to trhá rekordy. Wau! A čo snímok? Ak vylúčim motiváciu zapáčiť sa za každú cenu, je to opäť jazda ako hrom ( ale iba pri akčných scénach ) a...vlastne nič viac. Čaro je ta tam a ostáva iba pozlátko, ktoré možno časom začne nenápadne ukazovať svoju nedokonalosť. ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Štúdio Pixar je známe svojou inovatívnosťou a tým, že vždy prichádza s niečím novým, prienikovým pre oblasť počítačovej animácie. Ani tu tomu nie je výnimkou. Navyše je celkovo poznať, ako veľmi sa technológie posúvajú s každým novým projektom. Len také základné efekty ako látka oblečenia pôsobia veľmi vierohodne a ako by boli skutočné. Sexi strieborné body a čierne pančušky na Helen vedia rozdráždiť. Tvorcovia sa tiež naozaj snažili, aby Jack-Jack, pôsobil čo najvierohodnejšie, a naozaj sa im podarilo skopírovať bábätkovskú mimiku do najlepších detailov. Ale aj ostatné postavy pôsobia vierohodne a občas (napríklad u Helen, ale aj iných) máme dokonca pocit, akoby sme sledovali skôr hraný film ako animáciu. Štúdio Pixar nám prináša jedno zo svojich najočakávanejších pokračovaní vôbec. A tento kreslený príbeh je naozaj osviežujúci a zábavný. Rodinka Úžasných 2 má skrátka všetko, čo má taký správny animák mať a oveľa viac - ľúbivé postavy, chytľavý soundtrack, kvalitnú a technicky pokročilú animáciu a dej, čo zaujme všetky vekové skupiny. ()

TeeAge 

všechny recenze uživatele

| Rozpočet: 200 miliónov $ | Tržby: 1,241 miliárd $ | Kúzlo animákov z počiatku milénia je pre mňa definitívne preč. Je to už nejaký piatok, čo som nevidel naozaj inovatívni, a scenárom podmanivý počin v tomto žánru, ktorý vie vyžmíkať emóciu aj z dospelej duše. Aj obrazovo sú už aj Pixarovky len kvalitne prepracovanou rutinou, než hurikánom nápadov. Absencia iskry bola len otázkou času. Myslím si, že žánru by prispela nižšia frekvencia výroby, podobne, ako to cítim aj u komixových adaptácií. Posledné roky ich už jednoducho pozerám menej, pretože na nich nemám chuť... ()

Galerie (46)

Zajímavosti (25)

  • Ve dvou různých scénách sledují hrdinové skutečné televizní seriály. V té první se Bob (a pak Jack Jack) dívá na klasickou sci-fi sérii The Outer Limits (od r. 1963). Později se objeví seriál Jonny Quest (od r. 1964). Tyto dvě ukázky nabízejí také stopu o tom, do jaké doby je film situován. Za předpokladu, že se jedná o originální vysílání a ne reprízy či záznamy, se film musí konat v roce 1964 nebo 1965, jediné roky, kdy byly tyto dva seriály současně vysílány. (vojacekr)
  • Jedná se o první sequel na vlastní film studia Pixar. (Tomas_TM)
  • Obraz na zdi hotelu, ve kterém si Helen volá s Bobem během svého návratu do role populární hrdinky Elastičky, reprezentuje její odloučenost od zbytku rodiny. [Zdroj: filmozrouti.cz] (CrypzzXD)

Související novinky

Pixar se vydá cestou originality

Pixar se vydá cestou originality

16.05.2019

Pouze jeden z pěti posledních filmů od studia Pixar nebyl pokračováním zajeté značky. Tím snímkem byl Coco, zbylé tvořily Hledá se Dory, Auta 3, Úžasňákovi 2 a letošní Toy Story 4: Příběh hraček. To… (více)

Dvojka Úžasňákových trhá rekordy

Dvojka Úžasňákových trhá rekordy

04.09.2018

Pokračování velebeného hitu Úžasňákovi 2 je nyní oficiálně nejvýdělečnějším animovaným filmem v Americe. Nejen to, jsou zároveň prvním animákem, který si tam došel pro 600 milionů dolarů. Celkově pak… (více)

Equalizer v kinech porazil Abbu

Equalizer v kinech porazil Abbu

23.07.2018

O víkendu se v amerických kinech utkala dvojice pokračování, Equalizer 2 vrátil do akce Denzela Washingtona (Let), zatímco Mamma Mia! Here We Go Again vsadila na Meryl Streep (Akta Pentagon: Skrytá… (více)

Mravenčí Ant-Man má obří otvírák

Mravenčí Ant-Man má obří otvírák

09.07.2018

Nenápadná síla Marvelu spočívá v jeho dovednosti udělat ze svých sequelů ještě daleko úspěšnější filmy, než jak tomu bylo v případně prvních dílů. Tato pozoruhodná vlastnost se teď opět projevila na… (více)

Reklama

Reklama