Reklama

Reklama

Úžasňákovi 2

  • USA Incredibles 2 (více)
Trailer 6

Obsahy(1)

Ve filmu Úžasňákovi 2 se vrací oblíbená rodina superhrdinů. Avšak tentokrát je hlavní hvězdou Helen, zatímco Bob zůstal v domácnosti a pomáhá Violet a Dashovi zvládat každodenní nástrahy „normálního“ života. Pro všechny je to těžká změna, a těžší je o to víc, že si nikdo z rodiny neuvědomuje superschopnosti malého Jack-Jacka. Když se objeví nový padouch, který se chystá uskutečnit ďábelsky geniální plán, tak rodina a Mražoun musí najít způsob, jak se dát zase dohromady a spojit síly – což se lehko řekne a těžko udělá, i když jsou všichni doslova úžasní. (Falcon)

(více)

Videa (6)

Trailer 6

Recenze (432)

CrypzzXD 

všechny recenze uživatele

Není to bez chyby a chápu všechny výtky směřující k průhledné a nepřekvapivé záplatce, ale co pochopit nedokážu, jsou komentáře typu, že se jedná o generický sequel, kterému chybí srdce… Univerzita pro příšerky, Auta 2 a Hledá se Dory postrádají srdce… tohle má srdíčko plné nostalgie, které pumpuje na 120%. Zase jsem se cítil jako ten sedmiletý klučina, kterým jsem byl před čtrnácti lety :-) 9/10 ()

kingik 

všechny recenze uživatele

I dysgrafik užasne nad Úžasňáky, kteří hravě překonávají časovou propast čtrnácti let, co uplynula od premiéry jejich prvního filmu. A hned pětičlenná rodinka Supráků čelí nemalé patálii - jsou prohlášeni za nelegální a postaveni mimo zákon. A je třeba tuhle polízanici ihned rázně (vy)řešit. Dochází tak k nečekané výměně rodičovských rolí. Elastigirl, kterou jsem přejmenoval na Elastimilf, se vydává do ulic zachraňovat lidské životy, zatímco její manžel zůstává s dětmi v domácnosti, což ho psychicky i fyzicky vysává. Navíc se u jejich nejmenšího drobečka začínají projevovat superhrdinské schopnosti. A i svět létá v problémech, neb se objevila hrozba kardinálních rozměrů - padouch Hypnotizér. Pixar s Disney z toho vyšly kompromisně, bude to maličko temné, ale jenom nepatrně, a hlavně to bude fajn rodinné animované pokoukáníčko v patřičné technické i dynamické kvalitě, co neustále hýří pestrými barvami a dobře načasovanými akčními sekvencemi i jedním dobře načasovaným zvratem stran totožnosti hlavního padoucha, ale také nečekaně propracovanými charaktery, tedy v rámci možností animovaného filmu. Brad Bird by měl zůstat u animáků, hraným filmům tolik režijního umu nedává. Český dabing je zdařilý, komické scény mají nebývalou originalitu. A delší stopáž nevadila. Jen hudebně to nijak nezářilo, "bondovské" motivy nudily svou neoriginalitou, též hledisko předvídatelnosti občas překračovalo únosnou míru. Na světě je sympatiemi překypující animované dobrodružství ve skvělé formě. 9/10 ()

Reklama

Tosim 

všechny recenze uživatele

Celkem podobné jako v jedničce, jen jsem měl pocit, že tvůrci chtějí najít v postavách Úžasňáků parafrázi někoho utlačovaného ze skutečného světa, třeba jako v X-Menech téma jinakosti a moc mi to sem, do té hravé skoropohádky, nesedlo. Ovšem všechny méně povedené zápletky zachraňoval Pan Úžasňák při trablech s rodinou a ponejvíce s Jack-Jackem. 70%. ()

villon17 

všechny recenze uživatele

Velkolepá jízda díky super akčním scénám, sranda díky Bobovu starání se o domácnost, ale je tam stejně překroucená message jako v jedničce. Film zase dává celkem špatný příklad dětem, všeprostupující feminismus ani komentovat nebudu (a to mu fandím, ale už je těch hlavních hrdinek a mužů v domácnosti možná trochu moc. Ok, možná jsem ho trochu okomentovala :) ). Skvěle jsem se bavila, ale nesmím se nad tím hlouběji zamýšlet. ()

Adasin 

všechny recenze uživatele

Sakra, vůbec jsem nečekala, že se mi to bude líbit tak jako jednička, a že to bude tak dobrý film. 14-ti leté čekání se rozhodně vyplatilo, Brad Bird je zpátky ve skvělé formě. Schopnosti většiny superhrdinů a ústřední téma o jejich působení jsou sice okopírované z jiných superhrdinských filmů (takže jako originální film označit nelze, každý, kdo má trochu nakoukáno, ví), ale všechno je to poskládané do dobře odvyprávěného příběhu s moc dobrou hudbou a akcí tak dobře, že jsem nestačila žasnout a nenechala si zkazit zážitek ani jedinými dvěma neustále vykřikujícími dětmi, které ten film evidentně nezajímal (věk max 4 roky, nevydržely sedět deset minut a koukat na plátno ani pět) a já nevím, proč na něj vůbec chodily (?!), když i jejich matky byly celou dobu na mobilech s jasem displeje na max a jediný, kdo ze skupiny na film koukal, byl otec jednoho z těch dětí. Jsem zvyklá, že na dabovaném animáku jsou děti, co občas promluví, ale tihle to fakt přehnali. P.S.: Ten kraťas před filmem (jmenuje se Bao), byl nádherný a z trailerů vede jednoznačně dvojka Raubíře Ralpha. 8/10 ()

Galerie (46)

Zajímavosti (25)

  • Obraz na zdi hotelu, ve kterém si Helen volá s Bobem během svého návratu do role populární hrdinky Elastičky, reprezentuje její odloučenost od zbytku rodiny. [Zdroj: filmozrouti.cz] (CrypzzXD)
  • Jedná se o první sequel na vlastní film studia Pixar. (Tomas_TM)
  • Jedná se o celkově 20. film studia Pixar. (Tomas_TM)

Související novinky

Pixar se vydá cestou originality

Pixar se vydá cestou originality

16.05.2019

Pouze jeden z pěti posledních filmů od studia Pixar nebyl pokračováním zajeté značky. Tím snímkem byl Coco, zbylé tvořily Hledá se Dory, Auta 3, Úžasňákovi 2 a letošní Toy Story 4: Příběh hraček. To… (více)

Dvojka Úžasňákových trhá rekordy

Dvojka Úžasňákových trhá rekordy

04.09.2018

Pokračování velebeného hitu Úžasňákovi 2 je nyní oficiálně nejvýdělečnějším animovaným filmem v Americe. Nejen to, jsou zároveň prvním animákem, který si tam došel pro 600 milionů dolarů. Celkově pak… (více)

Equalizer v kinech porazil Abbu

Equalizer v kinech porazil Abbu

23.07.2018

O víkendu se v amerických kinech utkala dvojice pokračování, Equalizer 2 vrátil do akce Denzela Washingtona (Let), zatímco Mamma Mia! Here We Go Again vsadila na Meryl Streep (Akta Pentagon: Skrytá… (více)

Mravenčí Ant-Man má obří otvírák

Mravenčí Ant-Man má obří otvírák

09.07.2018

Nenápadná síla Marvelu spočívá v jeho dovednosti udělat ze svých sequelů ještě daleko úspěšnější filmy, než jak tomu bylo v případně prvních dílů. Tato pozoruhodná vlastnost se teď opět projevila na… (více)

Reklama

Reklama