Reklama

Reklama

Dominion

(seriál)
  • USA Dominion
USA, (2014–2015), 15 h 33 min (Minutáž: 41–67 min)

Tvůrci:

Vaun Wilmott

Hrají:

Christopher Egan, Tom Wisdom, Roxanne McKee, Luke Allen-Gale, Anthony Head, Kim Engelbrecht, Shivani Ghai, Carl Beukes, Alan Dale, Rosalind Halstead (více)
(další profese)

Série(2) / Epizody(21)

Když se před pětadvaceti lety znenadání ztratil Bůh a nikdo mu nemohl přijít na stopu, andělé usoudili, že za zmizení Stvořitele mohou lidé. A tak pod vedením archanděla Gabriela zahájili proti lidstvu válečné tažení. Část archandělů sice s válkou proti lidem nesouhlasila, ale většina podpořila Gabriela, tudíž se zdálo, že osud lidského rodu je zpečetěn. Naštěstí se Gabrielův bratr Michael, nejsilnější z archandělů, rozhodl pro záchranu lidstva, a tak se s jeho pomocí mohla část lidí stáhnout do pevností vybudovaných z větších měst a odtamtud klást andělům odpor. Brzy začaly mezi lidmi kolovat legendy o jakémsi chlapci, kterého archanděl Michael zachránil a který se podle věštby stane pro lidstvo jedinou nadějí. "Vyvolený" má na svém těle tajné znamení, poslední Boží vzkaz. (AMC Czech)

(více)

Recenze (73)

Xeno.morpH odpad!

všechny recenze uživatele

Zjevně typická produkce SyFy, prkenní herci co přehrávají, neslaný, nemastný scénář, podivně poslepované interiéry a exteriéry, příšerné kostýmy jak z předpotopního Startreku, které "vylepšují" andělé v počmáraném neoprenu jako brnění a papundeklové helmě ála Power Rangers. Celkově to působí jaksi nefunkčně, neuměle, přeplácaně a trapně. Po upoceném Defiance, dokonale zpraseném Helixu, přichází další fail - který na rozdíl od předchozích dvou vypadá žlukle už v pilotním díle. ()

virus10 

všechny recenze uživatele

Téma andělů mě celkem zajímá, tedy přesněji andělé chtějící zničit lidstvo, a tak dávám seriálu Dominion šanci. Obavy jsou, né že ne, už Legie mě celkem dost zklamala, přitom jsem se na ní tak těšil. Komentář začínam psát po pilotu a bohužel mě to tak moc nechytlo. Uzavřené město před okolním světem, pár zápasů, ale jinak nuda. Každopádně potencionál to určitě má a uvidíme, jak si s tim tvůrci poradí. Šance, že se to rozjede tu stále je.*** Tak první série za mnou. Sice to neni vyloženě špatný, ale na další sérii, jestli bude, se pravděpodobně dívat nebudu. ()

Reklama

erased 

všechny recenze uživatele

Opatrná očekávání po "pilotní" Legii byla samozřejmě na místě, a přiznám se, že i přes nadšeni do zpracovávané látky jsem se jen stěží přenášel přes předsudky o budoucích kvalitách série. K mému překvapení se ale mé střízlivé naděje naplnily téměř naplno. Oproti většině jiných seriálů se totiž biblický děj ve Vega vyvíjí překvapivě rychle, a přestože ne všechny linky jsou právě vrcholem scénáristické invence, právě ta stále se měnící situace spolu s podobně svižným vývojem postav mě na konci série zanechala v téměř bezvýhradném nadšení, který nějak víc narušoval jen nemístný Gabrielův harém a jeho občasné přepálené přehrávání. Na protější straně barikády však stojí jeden z nejsympatičtějších seriálových hrdinů, Michael, který možná občas prázdným výrazem zbytečně připomíná Nea, ale je v této neměnící se poloze tak badass, že jsem se jeho účasti na obrazovce nemohl nabažit. Ani zbytek osazenstva pak není úplně k zahození, ale to hlavní, z čeho seriál těží je samozřejmě příběh. Ten bohudík není tak jednoduchý a nudný, jak se může z úvodu zdát, a lidské i nebeské pletichaření, ač už sto a jednou viděno i jinde, je tak akorát komplikované a zábavné, aby si udrželo mou pozornost a nikdy zvlášť nenudilo. Takže jsem se přece jen konečně dočkal vysněného povedeného zpracování konce světa rukou Boží. Aleluja! Druhá série pokračuje ve vyjetých kolejích více než obstojně. Noví aktéři v konfliktu stejně jako nová odhalení o vzatzích andělů osvěžili příběh a vývoj vyvoleného konečně navozuje velkolepější dojem. Škoda je jen docela levně zavánějících románků ústředního páru a především jejich ukončení, především ale přímo nakrkne snová epizoda. Obzvlášť protože na ni dojde až těsně před koncem série a ani parádní závěrečné odhalení nedokáže rozporuplné dojmy úplně napravit. Což se už bohužel nepovede, protože spolu se zapojením Lucifera do post-apokalyptických událostí došlo na zrušení série. Obrovská škoda. ()

warrenur 

všechny recenze uživatele

Po uvodnom, pre mna rozpacitom, prvom dieli, som dal sancu este dvom dalsim. Moje sympatie si vsak vobec neziskal. Hoci namet mi prisiel zaujimavy, prevedenie je naivne a lacne. Nehovoriac o mizernych hercoch a ubohom vizuale, ktory by v tomto type sci-fi mal stat za to. Slabucky cajik, od ktoreho ruky prec. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Archandělé, váleční andělé, tuctoví andělé, vyšší andělé, zlí andělé, hodní andělé a jeden vyvolený, který má spasit lidstvo. A to všechno jen proto, že Bůh si vzal dovolenou a někam zmizel. Navíc krom toho, že na Zemi vládne mytologický bordel, všechno směřuje i k bordelu politickému, protože na trůn republiky Vega si brousí zuby nezbedný konzul. Veskrze se jedná o maglajz, ve kterém o sympatické či slušné herce nezakopnete a mě docela vytáčí, že absolutně netuším, kam má seriál směřovat. A to podle mě netuší nikdo. Předpokládám, že seriál bude utnut po první sérii a konec zůstane otevřený, což možná tvůrcům uleví. Jenže marná sláva, já mám pro ty nebeské čulibrky slabost, takže i když vím, jaká je to stupidita, každý týden se na to těším. Pro mě zatím seriálové guilty pleasure roku. 55% Po druhé sérii zvedám na 75%. Rozjelo se to parádně. ()

Galerie (256)

Zajímavosti (2)

  • Seriál byl vytvořen na základě jednotlivých charakterů z filmu Legie (2010). (Nathanielmon)

Reklama

Reklama