Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Lothar Schramm je na prvý pohľad normálne vyzerajúci tridsiatnik, ktorý si privyrába ako taxikár. Rovnako ako mnohí ďalší, aj on zápasí s osamelosťou, plachosťou a komplexmi zo žien, aké pre uspokojenie svojich potrieb lieči neštandardne, a to fotografovaním nahých ženských tiel. Okrem tejto sexuálnej úchylky sa súčasťou jeho života stávajú tiež drogy a sériové vraždy bezmocných obetí, ktorými sú prevažne cudzinci. (Paldiny)

(více)

Recenze (24)

kaylin 

všechny recenze uživatele

Nebudu tvrdit, že mě snímek „Schramm“ ohromil, že jsem z něj byl na větvi. Prostě nebyl. Jenže na rozdíl od ostatních německých autorů počátku 90. let má Jörg Buttgereit jednu velkou výhodu. Nejde mu jen o hnus samotný, ale snaží se něco sdělit. Jsou to možná myšlenky zvrácené, ale popravdě – a to je na tom to nejhorší – dovedu si představit, že podobní lidé prostě jsou, může to v nich prasknout a my pak o nich slyšíme ve zprávách. ()

Flipnic 

všechny recenze uživatele

Většinou tyto poloamatérské a nízkorozpočtové filmy nemusím. Tenhle ale patří ke světlým výjimkám a na jedno podívání byl docela zajímavý. Klasická sonda do duše vyšinutého úchyla a vraha. Trochu psychedelická, trochu utahaná v ději. Každopádně něčím neurčitým rozhodně zaujala, má několik opravdu zajímavých momentů a špičkově provedené gorescény. Ty opravdu vypadají jak skutečné ... Úchylné, perverzní, sadistické, psychologické ... Jen pro okrajové řady diváků zajímající se o tento druh filmů ... ()

Reklama

Campbell 

všechny recenze uživatele

Dobrý film který sice není pro každého ale své fanoušky si rozhodně najde. Je to docela dobrá sonda do magora. Ale bohužel i když se mi to líbilo tak přeci jenom jsem už viděl daleko lepší filmy které se pokoušejí vniknout do duše vrahů. Kdybych tohle viděl někdy kolem roku 2000 kdy jsem ještě neviděl ty nejlepší kousky tak bych byl nejspíše zhnusen a tleskal bych nad zvráceností. Dneska si říkám "Jo dobrej film" ale to je tak všechno. Nicméně je to dobrá záležitost kde magor dělá všechno z čeho se mi dělá blbě. Prcá nějakou umělou prcinu kterou pak jde umít od své "šťávy", dává si při tom bacha na zubatou vagínu a všechny další věci který normální člověk pravděpodobně nedělá. Kvalitní film, jen škoda že Buttgereit už netočí, jeho filmy měly hloubku a byly zároveň hezky perverzní. ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

"Schramm" - cesta do hlbín "čudákovej" duše. Aj takto by sa dal charakterizovať pohľad na tento snímok, ktorý vyobrazuje "bežný" deň zvrhlého psychopata, vraha, ktorý sa ukája v sexuálnych predstavách. Nič iné mu totiž k vzhľadom k samote ani neostáva. Osobne ma film nebavil, nezaujal. S Buttgereitom som mal prvú skúsenosť v prípade prvej poviedky v novovzniknutom (2015) "German Angst". Tam ma priveľmi neohúril, a tak som mu dal druhú šancu prostredníctvom "Schramm-u". Ten kto ma už trošku "pozná", vie, že nie som fanúšik amatérskej tvorby, a len naozaj zriedka kedy ma niečo natoľko milo prekvapí, aby som udelil čo i len dve hviezdy. Takže žiadne prekvapenie - 50% ()

TheRaven 

všechny recenze uživatele

Zmatený propletenec, který svému názvu moc nedostál, jak už se zmínil Kusko.t2. Přesto mě Jörg dokázal opět překvapit zajímavou podívanou s velmi příjemnou stopáží, plnou bizardosti, uchyláren a neustále se opakujících záběrů, dokreslenou příjemně depresivní hudbou. Na druhou stranu musím přiznat, že po nadšení během sledování, ten dojem uspokojení rychle vyprchal a stopu nezanechal. Na Schramm se však rád podívám kdykoliv znovu. ()

Galerie (8)

Reklama

Reklama