Reklama

Reklama

Netvor z Yucca Flats

(festivalový název)
  • USA The Beast of Yucca Flats (více)

Obsahy(1)

Ruský vedec Joseph Javorsky prilieta pracovne do Ameriky, no hneď po príchode je naňho zo strany KGB spáchaný atentát. Ten sa síce nevydarí, no pri úteku pred nebezpečnými agentami sa Joseph dostane do zakázaného vojnového územia, kde práve prebieha skúška atómovej bomby. Výbuch a následujúca radioaktivita z neho spravia vraždiacu beštiu. A keď sa v okolí nájde prvá obeť, vyberá sa po stopách "atómovej obludy" elitný mariňák Jim Archer. (POMO)

(více)

Recenze (40)

zelvopyr odpad!

všechny recenze uživatele

Fenomenálně špatný film. Dokonce skoro tak nesnesitelně špatný, jako Turecké hvězdné války. Špatně je úplně všechno, pokud to nechybí úplně. Scénická hudba je ukradena v několikasekundové délce z nějakého jiného filmu, a je do tohoto bez dialogů natočeného filmu libovolně namíchána dokola a dokola. Herecké výkony jsou takové, že by je sýkorky a krysy (namátkou) hravě mnohokrát překonaly. Práce s kamerou je geniální, pokud možno se zabírá proti slunci, takže nejen že máme němý film s pomateným komentářem, ale dokonce je to oživlý obrysový film (to byl takový předchůdce daguerotypie), opravdu černobílý -- černá a bílá, bez odstínů. Je nesmysl srovnávat s Edem Woodem, to byl nadšenec a malinko génius, kdežto tohle je děs... P.S. ale scéna z prvních sekund filmu je vlastně historicky zajímavá -- zatímco odhalená ženská bradavka by cenzurou neprošla, půlce bradavky se to podařilo... ()

movie 

všechny recenze uživatele

Coleman Francis byl jistojistě ještě větší tragéd než Ed Wood Jr., jehož tvorbou je BEAST OF YUCCA FLATS ostatně silně inspirován. Snímek sotva dává smysl, naštěstí je v záloze režisér vypravěč jenž vše komentuje a objasňuje, používá při tom hlášky "Nejdřív střílet a pak klást otázky" apod. Snímek se téměř obejde bez dialogů, je doprovázen dramatickou hudbu a v momentě kdy dojde i na režisérovy komentáře připomíná dokument. Hlavní a též svoji poslední roli zde odehrál TOR JOHNSON a nutno říct, že jeho polodementní monstrum patří k jeho nejlepším rolím. Ačkoliv snímek má něco kolem 50 minut, vleče se jak tříhodinová sága, díkybohu ale obohacena o spoustu nadmíru komických momentů. ()

Reklama

Oktavianus odpad!

všechny recenze uživatele

Někomu prostě dáno je... a někomu holt ne. A ani Colemanu Francisovi, natož Toru Johnsonovi dáno opravdu nebylo. A jelikož s nimi stojí a padá celý film - tak v tomto případě jen padá. Až na dno. Fakt nevím, co zkritizovat dřív, jestli blábolivý příběh s vypravěčem ilustrujícím to, co divák vidí (nebo spíš má vidět, někdy to tak jasné není, pravda), a stále opakujícím jména postav; mišmaš děje před kamerou (kdyby se alespoň vědělo, že Francis a parta kamarádu se opili, chtěli něco natočit, u toho pili dál a chaoticky točili a ještě chaotičtěji stříhali, cítil bych k tomuto "filmu" i nějaké sympatie, ale on to Francis myslel smrtelně vážně), katastrofální výkon všech neherců v čele s polenem Johnsonem (ale to je urážka pro poleno, které by to asi zahrálo lépe), extra špatnou kameru nebo králíka pobíhajícího po poli v závěru. Plus agenti a dvě ztracené děti. Ty vole. To zas bylo. ()

dobytek odpad!

všechny recenze uživatele

Tak tohle je zřejmě ten nejšílenější a neúchylnější film (jestli se to dá filmem vůbec nazvat), co jsem měl možnost vidět. Kam se hrabe nějakej Plan 9 from outer space. Tohle je fakt úplně jiná liga. Trochu mě akorát překvapilo, že je to v podstatě němý film. Postavy toho moc nenamluví a celym filmem nás provází hlas vypravěče a příšerná hudba. Jinak se divák může pokochat např. přestřelkou, automobilovou honičkou, honičkou letadlo vs. běžící muž, několika scénama se škrcenim, scénkou, kdy šukna jednoho z policajtů leze z postele a kamera se soustředí jenom na kozy, co jí lezou z výstřihu a v neposlední řadě je tady Tor Johnson, kterej celou dobu vydává různý podivný skřeky, máchá ve vzduchu klackem a občas hází šutry. Navíc se pohybuje, jak kdyby měl v sobě tak 20 piv a nasráno v kalhotech. Co víc k tomu dodat? Kvalita filmu je asi tak na úrovni roku 1920 a vůbec všechno je úplně strašný. Z hereckejch výkonů stojí za zmínku snad akorát zajíc (nebo králík?), co se na závěr objeví ve filmu asi tak na 30 sekund a svym výkonem všechny "herce" s naprostym přehledem zastíní. I když je to naprostá píčovina, tak všem doporučuju se na tohle dílko podívat. Trvá to jenom 54 minut, takže to celkem rychle uteče... ()

Xeelee 

všechny recenze uživatele

[Podzimní sklizeň FOD 2015] Science Fiction Double Feature! Po Útoku krabích monster a ochutnávce trailerů z blížícího se 12. ročníku festivalu přichází naprosto unikátní a nezapomenutelnej zážitek. Tentokrát atomová bomba nemůže za zmutovaný kraby, ale za stvoření monstra z Vysočiny (ne z toho salámu). Z vědce, který se snažil udělat vše pro lidstvo, se po přežití výbuchu atomovky (!) stane vraždící bestie. Ve filmu se neustále opakuje, že všichni (kromě dvou dětí) jsou uvěznění ve spárech pokroku, nebo tak nějak. Ani jednou to nedává smysl. Ve spárech jsou i dva policisté, kteří se snaží chránit bezpečí lidí v okolí. Jeden z nich nasedne do letadla a ostřeluje z něj v pustině otce dvou dětí, který se tam ztratily. EPIC! A jak byl film natáčen bez zvuku… Nikoho tu neuvidíte hovořit. Buď ho kamera vůbec nezabírá, zakrývá si ústa, nebo mu není vidět hlava. A nejvíc toho nakecá vypravěč a film má mnohem blíž k němým snímkům než k čemukoliv jinému. To prostě musíte vidět. Pochybuju, že ještě někdy uvidím tak moc špatnej film. ()

Galerie (13)

Reklama

Reklama