Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Claude a Marie Verneuilovi jsou svým založením provinční milovníci staré dobré Francie, silně věřící katolíci a ve svém okolí patří mezi vážené občany. A také mají čtyři dcery: Isabelle, Odile a Ségolène a Laure. Při jejich výchově se vždy snažili uplatňovat spíše konzervativní metody a snažili se jim vštípit ty správné hodnoty – tedy ty jejich. Dnešní doba ale Verneuilovy konfrontuje s mnoha věcmi, které rozhodně nejsou podle jejich gusta, například s multikulturní nebo náboženskou tolerancí a s podobnými dnešními výmysly. Přesto se Verneuilovi skoro pokaždé přinutí tyto změny chápat, i když jim mnohdy připravují těžké životní zkoušky. A tak také museli postupně spolknout tři svatby, které rozhodně nebyly podle jejich ideálních představ. První dcera si totiž vezme muslima, druhá Žida a třetí se vdává za Číňana. Zkuste si potom představit, jak vypadá v této sestavě velké rodinné setkání na Vánoce. Jedinou a poslední nadějí na „opravdovou" svatbu v kostele mají u nejmladší dcery, která, haleluja, potkala Charlese, spořádaného katolíka. Jenže... (CinemArt)

(více)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (836)

akisha 

všechny recenze uživatele

Nejlepší vtipy byly ty vzniklý pošťuchováním tří, později čtyř zeťů. Zdálo se mi, že komediální veterán Clavier tam hrál druhý housle a nižší hodnocení dávám hlavně proto, že v druhý polovině tomu dost došel dech a vtip se jaksi vytratil. Jinak z popichování mezi kulturami se dalo vytřískat určitě ještě víc vtipů, nebo aspoň já jsem jich čekala trochu víc. Třeba ožrání obou otců, to mohla bejt sranda a přitom to nakonec ani moc vtipný nebylo. Na druhou stranu - společný oběd, sněhulák nebo první setkání rodičů a "Kofiho," to byly povedený kousky. Clavierova filmová manželka Chantal Lauby byla mnohem sympatičtější postava, než ta Clavierova, potažmo byla to prostě nejsympatičtější postava vůbec. Nebylo to špatný, ale mohlo to bejt lepší. ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Komedie na úrovni, ve které opět září mistři filmařiny v Evropě. Francouzská produkce je zkratka spolehlivá kvalita. Co táhne film nahoru je především perfektní ulítlý nápad, solidní herecké výkony a spousta zajímavých, ironických a inteligentních dialogů. Doporučuji tedy před spuštěním filmu, si co nejvíce zjistit o všech náboženstvích ( tradice, zvyky, národní jídlo), aby jste se při některých humorných scénách neztráceli. Za mě paráda ač jsem se smíchy na zemi neválel, je to velmi příjemné a zábavné. Vhodné pro celou rodinu. 80% ()

Reklama

lillien 

všechny recenze uživatele

Rasisitický? Ani náhodou. Cynismus slaboučký a velmi decentní, z kterého navíc na sto honů čiší, že na konci bude hepy hypo rozuzlení, které plně podpoří multi kulti politiku, respektive otevírání dveří Evropy všem čmoudům a cigošům, páč jejich kultura a přínos naší společnosti je hrozně kůl a obohacující a pojďme tedy komediálně bořit předsudky. To my tam přišlo dost předvídatelné, ačkoli film to byl jinak zábavný. A že to lidi nadhodnocují a dokonce označují za rasově provokující je jen důkaz toho, že už sou strašně sešlapaný a naočkovaný přijímat všechen ten přistěhovalecký mor, protože nechtějí vypadat příliš xenofobně. Já to vidím pořád stejně. Muslimská celosvětová invaze si nezaslouží podporovat laskavou komedií tohoto typu, ale naopak, čím dál tím víc lidem připomínat, jaký to sou netolerantní zaostalý hovada, postrádající jakýkoli smysl pro etiku. Politický podtext mi teda ve filmu mírně vadil, ale pokud se nad něj povznesete a uchováte si svůj zdravě nezmanipulovaný postoj vůči tomu, koho si pustíte na základě svých vlastních zkušeností do rodiny, pak není problém s tímto filmem solidně strávit večer. Jen proboha zapomeňte na srovnání s Nedotknutelnými, to může napadnout jen (mentálně) Nedostatečné. ()

klerik 

všechny recenze uživatele

Veľmi pohodový a vtipný film. Sympatická (i keď miestami trochu preplácaná) variácia na HÁDAJ, KTO PRÍDE NA VEČERU. Postáv je dosť veľa, ale tvorcovia to dokázali udržať pokope a herci sú dostatočne vyrazní, aby zaujali aj na menšom priestore. Oproti takému HÁDAJ, KTO PRÍDE má tento francúzsky film omnoho viac osobitosti a tému rozdielnych partnerov lepšie a vtipnejšie aktualizuje na súčasnú dobu... ()

Tosim 

všechny recenze uživatele

Snímek v sobě spojuje klasickou francouzskou taškařici, výborné herce a aktuální téma. A vychází to, když si někdo vzpomene na starou komediální školu, jako hlavní hvězdu si vybere Christiana Claviera (čí starší, tím lepší), odkazuje na Rabbiho Jákoba (to vyzvánění!) a humor je možná nekorektní, ale ne hloupý a zlý. Nedávno jsem zjistil, že Bernard Blier natočil nový film s tandemem Clavier & Depardieu, říkal jsem si, že se po dlouhé době musím podívat na nějakou francouzskou lahůdku (a Nedotknutelní to nebyli) a nejsem zklamán! 90%. ()

Galerie (25)

Zajímavosti (11)

  • Celosvětové tržby filmu dosáhly v přepočtu 176,4 milionu amerických dolarů. (NIRO)
  • Film se natáčel hlavně v Paříži, v Seine-Saint-Denis (Montreuil a Bobigny), v Hauts-de-Seine (Rueil-Malmaison a Colombes), Val-de-Marne (Saint-Maur-des-Fossés), v Indre-et-Loire (Chinon) a také v Abidjanu na Pobřeží slonoviny. (bianci)

Související novinky

Startuje letní přehlídka BEST FILM FEST

Startuje letní přehlídka BEST FILM FEST

09.07.2015

Volné seskupení čtyř artových kin v Praze: Atlas, Evald, Lucerna a MAT pořádá od 9. do 15. července tohoto roku BEST FILM FEST, týden nejúspěšnějších a divácky nejnavštěvovanějších filmů první… (více)

Filmy roku dle TOP uživatelů ČSFD.cz

Filmy roku dle TOP uživatelů ČSFD.cz

30.12.2014

Mezi za oceánem nejlépe hodnocenými filmy roku 2014 je hodně těch menších, nezávislých, které k nám ještě nedorazily - Inherent Vice, Birdman, Slídil, Whiplash, Hon na lišku, Kód Enigmy nebo Teorie… (více)

Best Film Fest 2014

Best Film Fest 2014

09.12.2014

Volné seskupení čtyř artových kin v Praze: Atlas, Evald, Lucerna a Mat pořádá od 11. do 17. prosince tohoto roku Best Film Fest, týden nejúspěšnějších a divácky nejnavštěvovanějších filmů druhé… (více)

Reklama

Reklama