Reklama

Reklama

VOD (1)

Epizody(8)

Daredevil, Jessica Jones, Luke Cage a Iron Fist spojí síly proti společným nepřátelům a hrozivé konspiraci ohrožující New York City. (Netflix)

Videa (5)

Trailer 1

Recenze (176)

mm13 

všechny recenze uživatele

Už v Iron Fist strácala tajuplná organizácia zvaná Ruka na hrozivej tajuplnosti a presvedčivosti, tu z nej dokázali behom rekordne krátkeho času urobiť to najkatastrofálnejšie fungujúce spoločenstvo, aké si len dokážete predstaviť. A okrem toho? Nuž, ako píše Martin45 v tunajšom obsahu "Ide o príbeh štyroch samotárov, ktorí si uvedomia, že môžu byť silnejší, keď sa spoja dohromady"... hej, je to presne také blbé, ako to znie. Scenáristov asi bili, aby zo seba niečo, hocičo a za každú cenu vypučili... (Ešte, že je ďalším v poradí Punisher, inak s tým celým po tejto hovadine končím!) ()

novoten 

všechny recenze uživatele

Všechno, co jsem měl rád na samostatných seriálech, je tu přítomno téměř rovnou měrou. Mystický boj kolem Daredevila, hrubá síla a neméně hrubé hlášky v Jessičině podání, Luke a jeho smysl pro sociální závažnost a v neposlední řadě Iron Fist, opakovaně všem připomínající, že je - Iron Fist. Právě v přímém porovnání tak chtě nechtě podléhám a byť se mi jeho seriál líbil náramně, ve čtveřici hrdinů je právě Danny tím jasně nejpomalejším, nejvíce zdržujícím a zkrátka nejslabším. Přesto vtipy na jeho účet patří k tomu logicky nejlepšímu. Boj proti Ruce, trable s Elektrou nebo mrazivě charismatická Alexandra si ale jako propletená ústřední linka zasloužily více prostoru. Luke Cage natažením na třináctku epizod trpěl, spousta diváků vyčítala to samé Jessice nebo Iron Fistovi. Defenders naopak trpí nízkým počtem dílů. Nestačím se sice pořádně nadechnout a každý souboj je svátkem, na který se vyplatilo ony dva roky počkat, ale chtěl jsem víc. Víc nezpochybnitelné chemie mezi libovolně vybranou dvojicí ústředních postav a víc interakcí s oblíbenými přihrávači (a že mám tuze rád jak Misty, tak Colleen a obecně nenáviděnou Karen snad nejvíc). Nejnáročnější seriálový crossover obstál sám o sobě, ale mrzí mě, že o třídu hutnějšího přídavku se (minimálně na Netflixu) nedočkám. ()

Reklama

ledzepfan 

všechny recenze uživatele

Vlastně zklamání... První půlka série je taková roztříštěná a nesourodá (z pochopitelných důvodů) a druhá, kdy už by to mělo šlapat a mít tah na bránu, je slabá v zápletce a v soubojích... Jednotlivé charaktery fungují a mezi některýma v různých kombinacích probleskává i jistá chemie. Ideálně by sice ta chemie měla být funkční napříč všemi kombinacemi teamu, ale myslím, že i za chemický řetěz Daredevil-Jones-Cage-Fist musíme být vděční... Největší fail vidím v tom, že se filmařům nepodařilo najít klíč jak propojt 4 hrdiny z nichž každý ve své sólové sérii brnká na hodně specifickou strunu. Defenderovský slepenec je tak jen bezpohlavním výstřelem do tmy. Nemůže zde fungovat Daredevilovská akční syrovost (protože některé postavy jsou prostě nezničitelné). Po temné atmošce Jessicy Jones není ani stopy. Cage je vytržený ze svého Harlemu.... Občas tam filmaři prdnou do klíčového souboje hudbu která by se hodila spíše pro odlehčenou exhibici, nebo udělají ze rvačky díky střihu dost nudnou záležitost (Kde jsou ty brillantní "bezstřihové" choreografie z Daredevila?), ale jebat-co už.... Série uteče jako voda, vše skončí jak má.. Ve výsledku je mi to sympatické. Třeba se to do příště nějak usadí.. ()

Lachtaan 

všechny recenze uživatele

Po nezáživných úvodních dílech, které mě dokonce donutily od seriálu na téměř čtvrt roku odpoutat pozornost, ponechám hodnocení, které jsem v srpnu udělil poněkud narychlo. Avšak po přelomu v polovině tohoto krátkého výletu do seriálového univerza MARVELU jsem začal hltat díl za dílem. Charisma, které začalo postupně vyzařovat ze všech zúčastněných postav, skládalo příjemnou mozaiku vyšperkovaných dialogů, které mě bavily o mnoho více, než akce, která má být v této sérii tím hlavním faktorem. Už jen kvůli neustálé resurekci v neúnosném Alienovi, který je snad horší, než ona sama, opravu nemusím Sigourney Weaver a zde mi vadila každá její scéna. Ty ale ovšem vždy bravurně zachraňovali ostatní členové Ruky, ze kterých mnohdy vycházely větší sympatie než z našich úvodních hrdinů. Zkrátka mě seriál nakopl do toho, abych doplnil resty z jednotlivých souvisejících sérií. P. S. S radostí uvítám druhou sezónu! ()

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

byl jsem zvědavý,jak dopadne spojení výborného Daredevila,nadprůměrného Iron Fista a průměrných Luka Cage a Jessicy Jones a ačkoliv se dají defenders v pohodě odkoukat,dojmy jsou spíš smíšené.Jak už je zvykem,tak i tady se víc mluví,než aby se bojovalo,ale bohužel tentokrát jsou ty hovory o "Ruce" už celkem únavné a dost často nudí.Akce není úplně málo,ale nijak nevybočuje a třeba v solovém Daredevilovi byla o třídu víš.Asi ani pak nemá cenu se zaobírat tím jak je možn´é,že jak Luke Cage,tak Jessica mají sílu kterou jsou schopni prorazit zeď a nebo zahodit frajera deset metrů daleko,ale ve chvíli kdy mu dají pěstí se vlastně nic nestane.To vše doplněné Iron Fistem,který je tady na rozdíl od solovky na hranici snesitelnosti.Těch 8 dílů mi v tomhle případě přišlo akorát...60% ()

Galerie (56)

Zajímavosti (11)

  • Defenders startují takzvanou fázi II., podobně jako je tomu u Avengers. (UncleMorty)
  • Původně se v seriálu měl objevit i Punisher, ale vzhledem k průtahům při natáčení to nebylo možné. (UncleMorty)

Související novinky

Daredevil a Kingpin se vrátí

Daredevil a Kingpin se vrátí

08.07.2022

Dobré zprávy pro fanoušky Daredevila s tváří Charlieho Coxe (Hvězdný prach, Teorie všeho), první větší návrat populárního superhrdiny, ale i jeho úhlavní nemesis Kingpina v podání Vincenta D’Onofria … (více)

Netflixovské seriály od Marvelu dorazí na Disney+

Netflixovské seriály od Marvelu dorazí na Disney+

24.02.2022

Před pár týdny přišla zpráva, že Netflix stahuje své marvelovské seriály jako Daredevil nebo Punisher ze svých serveru. To samozřejmě rozjelo spekulace o tom, kde asi seriály, jež se teprve nedávno… (více)

Nový Transformers našli režiséra

Nový Transformers našli režiséra

27.03.2021

Studio Paramount oznámilo nový film ze světa Transformers, jenž nebude mít nic společného se sérií Michaela Baye ani spin-offem Bumblebee. Nový robotí snímek pak natočí Angel Manuel Soto (Charm City… (více)

Pavoučí univerzum na Amazonu?

Pavoučí univerzum na Amazonu?

08.09.2020

Studio Sony oznámilo nový seriál Silk, jenž by měl rozšířit hrané univerzum kolem postavy Spider-Mana. Seriál by pak navíc měl dorazit na streamovací službě od Amazonu, což by mohlo naznačovat, že… (více)

Reklama

Reklama