Reklama

Reklama

Mladý agent FBI (Utah) v utajení inflitruje zlodějský gang, jehož členové si libují v extrémních sportech. Žijí s totálně uvolněným přístupem k životu . . i k zákonům. Ten jediný zákon, který jsou ochotni respektovat, je zemská gravitace. Skupina nezná žádné limity a právě daleko za hranicemi běžných omezení a pod vedením charismatického vůdce Bohdiho provádí nevídané a velmi propracované zločiny. Utah postupně získává informace i důvěru a sympatie Bohdiho a celého gangu. Zároveň ale začíná pochybovat o svých oficiálních povinnostech. Je čím dál více pohlcen opojným a nespoutaným životním stylem, kde je hlavním krédem svoboda a adrenalin. Bez ohledu na to, kolik pravidel se poruší a kolik lidí zemře. (Bontonfilm)

(více)

Videa (10)

Trailer 5

Recenze (344)

agentmiky 

všechny recenze uživatele

Na začátku musím ihned říct, že film se podle mě nedá pokládat za remake, neboť je to příběhově trošku odlišnější. Postavy jsou v zásadě stejné, ale co u nich postrádám, tak je charakter. Schwayze s Reevesem byli opravdu charismatičtí. Je mi líto, ale herci to tady nezvládli tak, jak jsem si představoval. I příběh ničím nevyčnívá. Jediným faktorem, který tento film zachránil, jsou neskutečně mistrovsky natočené akční scény, které byly opravdu dechberoucí. Za to tvůrce obdivuji. Potěšil mě Ray Winstone, který zahrál roli detektiva docela dobře. Podle mě se film s takovým rozpočtem dal natočit lépe. Za mě 65% ()

mzss1 

všechny recenze uživatele

|68%| Tehdy jsem trochu zauvažoval, zda-li jsem se měl na to vypravit do kina, nakonec jsem od toho upustil. Vím, že je tohle remake, originál jsem neviděl, ale to mě nějak netrápí. Hit z toho určitě teda nebude, ani v mých očích, no přesto to bylo solidní. Na to 1 shlédnutí, to byla slušná jednohubka. Film nemá v podstatě žádnou chybu. Jen by bylo co doladovat, vylepšit konec, přidat pár akčních scén navíc, obohatit scénář atd. Hlavní hrdina byl celkem sympaták, až tak moc herecky se nepředvedl, to ale přece neva. Ostatní postavy byly zajímavé, včetně fanatických nadšenců adrenalinových a nebezpečných výstupů. Ty byly zajímavé, dalo mi to, co se týče filmů něco víc aspon. Akce tu moc nebyla, ke konci jo a dobře byla zvládnutá, pár přestřelek tu bylo. Hudba byla taková normální. Snímek měl i dobrou myšlenku, dokázal jsem se částečně do určitých postav vcítit, ikdyž to byly tak trochu šílenci, že takhle riskovali své životy. Přemýšlel jsem, že dám i 4.hvězdu, ale k tomu mi toho dost chybělo. Přesto to nadprůměr nejspíš je. ()

Reklama

Morholt 

všechny recenze uživatele

Reklama na adrenalinové sporty a turistické destinace se vším co k tomu patří včetně kýčovitých, byť oku lahodících, záběrů krásné přírody. Ale jinak mi to přišlo tak nějak o ničem. Snaha naroubovat na extrémní blbnutí kriminální zápletku zrovna dvakrát nevyšla a nepodařil se ani casting. Winstone s Lindem tu jen paběrkovali a pomalovaný šampón, na kterém to celé stálo, byl naprosto příšerný a stejně mizerní byli i jeho sportovní protivníci. Nic moc. 35% ()

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Solidní remake, který si až na pár scén a celkový námět jde svou cestou. Film diváka provede několika extrémními sporty, kde slovo "extrémní" opravdu hraje hlavní roli. Do reality mají bezesporu daleko, ale překvapivě dost realistické CGI je dělá ve filmu velmi věrohodnými. Herci jsou spíše b-kategorie, ale hlavní hrdina je vcelku sympaťák a ačkoli herecky na Keanu Reevese neměl, působil ve filmu příjemně. Za to Brodhi nepůsobil ani zdaleka tak přesvědčivě, jako jeho Schwayzeym zahraná předloha v původním filmu. Tak či onak, pohodová akční jednohubka. ()

SaNcHeZ_cz 

všechny recenze uživatele

Dlouhou dobu jsem zvažoval, že remaku Bodu zlomu dám nakonec hvězdičky tři, nicméně mi to nakonec můj vlastní vkus nedovolí, zvláště pak když jsem originálu ony tři udělil. Nechci tu samozřejmě tvrdit, že moderní adaptace zaměňující čistokrevné devadesátky za současnou podivnou kulturu určitých jedinců nehraje do karet moderní adaptaci, přesto se zde najde hned několik prvků, které vyloženě vadí. Obsazení je nakonec fajn, hudebně se taky jedná o celkem jistotu a i když několik akčních scén prokázalo zajímavý nápad, ve výsledku je to celkem nuda. Slábnoucí digitální triky, především v druhé půli to pak táhnou ještě více ke dnu, což završí scénář Kurta Wimmera, který kličkuje mezi produkcí mezi současné náctileté, adrenalinovým průměrným akčním filmem a především úkroky směrem k originálu. Výsledkem je nepříliš zajímavá a docela se táhnoucí dvouhodinka, která je vlastně o všem a o ničem zároveň. Párkrát se na to pěkně dívá, párkrát ne a kde nic tu nic. ()

Galerie (123)

Zajímavosti (5)

  • Natáčanie prebiehalo v ôsmich krajinách: Venezuele, Nemecku, Rakúsku, Švajčiarsku, Taliansku, Francúzskej Polynézii, Mexiku a USA. (m.a.t.o.)

Reklama

Reklama