Reklama

Reklama

Mladý agent FBI (Utah) v utajení inflitruje zlodějský gang, jehož členové si libují v extrémních sportech. Žijí s totálně uvolněným přístupem k životu . . i k zákonům. Ten jediný zákon, který jsou ochotni respektovat, je zemská gravitace. Skupina nezná žádné limity a právě daleko za hranicemi běžných omezení a pod vedením charismatického vůdce Bohdiho provádí nevídané a velmi propracované zločiny. Utah postupně získává informace i důvěru a sympatie Bohdiho a celého gangu. Zároveň ale začíná pochybovat o svých oficiálních povinnostech. Je čím dál více pohlcen opojným a nespoutaným životním stylem, kde je hlavním krédem svoboda a adrenalin. Bez ohledu na to, kolik pravidel se poruší a kolik lidí zemře. (Bontonfilm)

(více)

Videa (10)

Trailer 4

Recenze (344)

Kaka 

všechny recenze uživatele

V 91. stačilo jít si vlastní cestou a nerespektovat sociální a finanční systém, dnes to musí být šmrnclé spiritualitou a především "zemi bereme, zemi vracíme". Krásné, ale trochu nedomyšlené, protože i tito drsní hoši přece někde musejí brát peníze na ty svoje luxusní auta, párty na jachtách, adrenalinové sporty a cool tetování. Krom toho jim ty řeči nevěříte ani trochu až na Edgara Ramireze - ten chlap je čisté CHARIZMA. Velká škoda, že to nemělo větší spád a čistší, resp. žánrovější (akční film) obsah. Protože vizuál a režijní nápady OK, příroda super a celé je to technicky/atmosfericky zvláštně podmanivá věc (namísto rockových vypalovaček je tu obvykle ambient post-rock apod.) se studeně našedlými kamerovými filtry, navíc pro fandy extrémních sportů to bude totální slast. To je ten aspekt, kde je snímek určitě nejsilnější. Scéna šplhání na Angel je fantastická. Vidět to doma na bluray ale úplně dostačuje. ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Pokud se zuby nechty budu bránit faktu že se jedná o remake. A odhlédnu jen od těch několika zkopírovaných scén. Střelba do vzduchu samozřejmě nechybí. Stejně jako závěrečná vlna. Tak nový Bod zlomu je stále hodně debilní akčňák, který má ovšem fantastické adrenalínové atrakce. Pokud samozřejmě má někdo alergii na CGI tak ani ty dostatečně neocení. Já digitální triky nesnáším, ale tentokrát odpouštím. Líbil se mi nápad o jakési bájné Osmičce, kterou je třeba absolvovat, pokud chce člověk dokonale splynout s naší planetou. Že se jedná o často nemožné úkoly netřeba zmiňovat. Tyto úkoly jsou bohužel spojeny tragickými scénami, ve kterých se většinou dva ti nejméně charismatičtí herci snaží ukázat jací jsou machové. Tušil jsem že Ramírez jako Bodhi pohoří, protože Swayze je jen jeden. Ale že Keanu Reeves herecky znemožní Luke Braceyho jsem opravdu nečekal. Keanu je hodně toporný herec, ale to co předvádí tenhle mlíčňák je tedy na vrácení hereckého průkazu. Přitom se jedná film o dvou postavách, které musí mít charisma jako kráva. První film na zápletce o exprezidentech vykrádající banky. Tady na vyšetřování často scénář úplně zapomene a soustředí se jen na adrenalinové skoky, pády, sjezdy...... 40% ()

Reklama

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Naprosto zbytečný a hlavně mizerný remake, který má s původním filmem společnou jen hlavní premisu tajného policisty uprostřed gangu. Původní klasika toto dílo zadupává s přehledem do země, ačkoliv nebyla na první pohled, tak cool. Tento film je jen nudná přehlídka polonahých krásek a nabouchaných chlapů, kteří jsou jen nudnými figurkami na rozbité šachovnici. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Pro mě rozhodně jeden ze zbytečných filmů tohoto roku. Netvrdí, že původní "Bod zlomu" je veledílo, ale ten nápad je dobrý a navíc tu jsou charismatičtí herci. Ti v remaku chybí. Jediné, co film má, jsou skvělé scény z provozování extrémních sportů, ale popravdě, i to se mi postupně omrzelo a finále už mě vůbec nebavilo. ()

maddy 

všechny recenze uživatele

Brain Break. Ako by povedali bratia Češi pitomé až na půdu, čo by však šlo hravo odpustiť, keby to ani zďaleka nebol najväčší problém Point Break. Trailery boli totiž dostatočne namakané a keby to celé fungovalo ako taká ultimátna akčná guilty pleasure zábava vôbec by som sa nesťažoval. Akokoľvek sofistikovanejšiu zábavu od toho snáď nikto ani nečakal. Bohužiaľ, keď to absolútne nefunguje ani po tej akčnej stránke, tak o to viac bije do očí dementnosť celého diania. O neschopnosti, respektíve v tomto prípade aj neskúsenosti režiséra veľa napovie už úvod (jemný spoiler) so smrťou motorkára, čo malo pravdepodobne byť veľkolepým dramatickým úvodom (súdiac podľa zvolenej hudby), no tak nezáživné a hlavne dramaticky nefunkčné skonanie jednej postavy som už dlho nevidel. Ono to tak však je s celým filmom, všetko, ale kompletne všetko vám je počas jeho sledovania totálne ukradnuté. Poriadne over-the-top akčné scény sa pokúšajú o niečo medzi poslednými dielmi Rýchlo a Zbesilo a extrémnymi športmi, skáče sa tu na motorkách z mrakodrapov, šprintuje pred rúcajúcimi skalami, surfuje na monstróznych vlnách, ale nič, NIČ z toho nepôsobí ani raz nijako zaujímavo, AKOKOĽVEK strhujúco, neboj napäto, nemá to spád, no jednoducho nič. Až to je pri tých scénach vyslovene na facku, lebo nasnímané to nie je zle, celkový vizuál stojí tiež za to, pretože to celé evidentne stálo dosť prachov a badať aj pár uletených nápadov. Avšak namiesto toho, aby Point Break naservíroval síce tupý, ale zábavný akčňák sa tvári zbytočne vážne a rozohráva dementnú story o ekoteroristoch a „splynutí s našou planétou“, ktorá je tak zle napísaná až beda. Pritom by úplne stačilo keby tu aspoň trocha fungovali akčné scény a agenti chytali zločinov, ktorí za pomoci extrémnych kúskov páchajú zločiny. Namiesto toho sme však dostali hlúpe filozofovanie o matičke Zemi, ktoré sa do takéhoto filmu absolútne nehodí a výsledkom je tam neskutočne sa vlečúca dvojhodinovka, ktorá by chcela byť až prehnane cool, ale nakoniec je akurát tak maximálne trápna. Až som si prial, aby sa tu v polovici všetci na tej vlne utopili a skončilo to! V takom prípade by som dal asi o jeden nepodstatný bod vyššie hodnotenie, no takto ani náhodou, pretože finále som vyslovene vytrpel s veľkým sebazaprením. Keď už totiž aj zo záznamu na Eurošporte ide viac adrenalínu a napätia než z akejkoľvek scény nového Point Break, tak je tu asi niečo sakra zle. PS: s originálom neporovnávam, keďže som ho zatiaľ nevidel, no súdiac podľa reakcií to okrem názvu a surfovania na vlnách veľa spoločného nemá. CELKOVO: 1,5* (3/10) ()

Galerie (123)

Zajímavosti (5)

  • Natáčanie prebiehalo v ôsmich krajinách: Venezuele, Nemecku, Rakúsku, Švajčiarsku, Taliansku, Francúzskej Polynézii, Mexiku a USA. (m.a.t.o.)

Reklama

Reklama