Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Jeden za všechny aneb takhle si to Dumas určitě nepředstavoval! ... Čtyři sluhové a čtyři mušketýři jsou jednou z nejúspěšnějších komedií skupiny Les Charlots. Tentokrát se představí jako alter ego nejslavnější čtyřky světa. Jako sluhové čtyř mušketýrů se starají o to, aby se jejich slavným pánům nic nestalo, zdárně splnili své úkoly a vlastně za ně udělají veškerou práci a mnohdy jim dokonce zachrání život. Děj není třeba popisovat, snad jen zdůraznit, jak originálně je tento příběh vyprávěn. Například scény s kardinálem a jeho úlisným špehem páterem Josephem, který je při získávání informací nepřekonatelně vynalézavý, si asi Alexander Dumas takhle nepředstavoval... Les Charlots vznikla ze slibné hudební skupiny francouzských komediálních herců, která se proslavila především v sedmdesátých letech. Nejpopulárnější však byly jejich humorné písně a originální parodické komedie, které se ve své době staly zejména pro mladé kultovními filmy. (Česká televize)

(více)

Recenze (94)

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Ani se mi nějak nezdálo že by Les Charlots sundali nohu z plynu. Samozřejmě Velký bazar byl jen jeden. Čtyři mušketýři ukrývají trošku nový druh zábavy, určitě je dobře že se hrdinové podívali na zoubek takovému klenotu jako jsou Tři mušketýři. Závěrečné kopance jsou přímo geniální a otec Josef je pěknej zvrhlík. ()

ostravak30 

všechny recenze uživatele

Já jsem byl překvapený, že skupina Les Charlots toho na svém kontě, co se týče filmů, nemá zase tolik. Nejslavnější jsou asi Bažanti. Režisér dělal mj. i trilogii Fantomase stejně jako scénárista, který má na kontě kromě toho třeba Piti Piti Pa, Oskara, Grand restaurant pana Septima. Takže všichni nejhlavnější zúčastnění mají s komedií bohaté zkušenosti. Parodii na Tři mušketýři pojali trochu svérázně, kdy vlastně nejde o tyto slavné postavy, ale o jejich sluhy.  Film je z mého pohledu dost opozitní. Na jedné straně jsou výborné scénky a vtipy, na druhé plno hluchých míst, které spíše nebaví. Ta první část naštěstí převažuje. Ale pravdou je, že čemu se diváci smáli dneska, dnes už se tolik nesmějí. To samozřejmě neplatí o všech komediích, některé jsou nesmrtelné, ale v tomto případě určitě ano. I když se mladí herci snaží, já jsem vždy měl trochu pocit, že kolektivně přehrávají a to hlavně platí o jejich grimasách. A podle mě se moc nepovedly ani kostýmy, kdy kostkované košile určitě nikdo nenosil, ale pravdou je, že to možná byla opět cílená parodie. Nejvíc mě ale jednoznačně bavil páter Joseph v podání Paula Préboista. Celkově ale film pořád ještě bavil dost na to, aby stálo za to ho vidět znovu, což ale o druhém díle neplatí. ()

Reklama

anli 

všechny recenze uživatele

Komedie s Les Charlots jsem měl rád jako dítě a i jako dospělý se k nim rád vracím.Tahle parodie na"Tři mušketýry"patří mezi moje nejoblíbenější počiny Les Charlots.Je to dobrodružná a skutečně zábavná komedie se vším všudy a i po několikátém shlédnutí většina scén"neztrapní"a zůstává stále a příjemně vtipná.Ano,je to jednoduché a je to bláznivé,ale plní to svůj účel a divák se baví.Na tyhle komedie byla 70.léta 20.století velmi úrodná.Dnes aby člověk takovouhle komedii nechal vypátrat,neb je jich méně než šafránu.Tady dávám mušketýrských 70% a kardinálem být nechci. ()

Hakuna Matata 

všechny recenze uživatele

Tohle je tedy vážně kravina! Musím říct, že mám pro tyhle kraviny často pochopení a v tomto případě asi právem. Sice nejsem vůbec fanda do takových věcí ohledně Mušketýrů a historek z téhle doby, ale tohle se vážně povedlo! Nechápu, jak na Imdb to může mít 41%, už kvůli těm všem úžasným nápadům od jejich důmyslné bojové taktiky, přes překvapivě účinné způsoby šplhání ke skvělým postavám, ve kterých bych snad nenašel ani jednu, která by se mi nelíbila! Přestože ostatní díly zatím neznám, rád se na ně kouknu a tento komentář ukončím následujícími slovy: "All right, shoking!, om my god!"..., kdo neviděl, nepochopí... ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Tři mušketýři nikdy nepatřili mezi moji nejvyhledávanější filmovou „látku“, ale byl jsem zvědavý, jak si s tím poradí čtveřice maníků z Les Charlots. No úplné zklamání to nebylo, ale jak již bylo řečeno, pánové to pojali dosti odlišným způsobem, než jsem byl u jejich předchozích filmů zvyklý, ubylo kvalitních humorných situací a tak to v mých očích vypadalo dost rozpačitě. Lhal bych, kdybych tvrdil, že jsem se tu párkrát nezasmál (zvláště při soubojích s gardisty), ale jinak jsem se u sledování i dost nudil. Josephine Chaplin byla ale okouzlující a tak mi to alespoň částečně vynahradila. Pořád se to ale udrželo v průměrných vodách. 50% ()

Galerie (14)

Reklama

Reklama