Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Pop-music a vojna? To přece nejde dohromady! Pět kamarádů se rozhodne založit skupinu pop-music. Aby mohli nerušeně holdovat hudbě, odjedou na venkov a utáboří se na pozemku strýce jednoho z nich. Nic je nedokáže vyvést z rovnováhy. Nemají peníze na nástroje? Tak si je vydělají! Ovšem jejich pokusy obstát v seriózním zaměstnání, jakým je kupříkladu pošťák, popelář nebo kuchař, vždy skončí katastrofou. Majitelka obchodu s hudebními nástroji a manažerka v jedné osobě s nimi uzavře smlouvu a zajistí jim účast v soutěži. Jejich vystoupení se však mění v nevázaný happening, který končí zdemolováním aparatury. Ale to by nebylo ještě tak zlé. Do jejich tábora přichází vojáci, aby jim osobně předali povolávací rozkazy. (Česká televize)

(více)

Recenze (160)

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

No když se z odstupem času podívám na úvodní film čtveřice (teda pardon tady je to pětice) Les Charlots, tak jsem se kdysi bavil víc. Dneska mi první díl přijde takovej vyloženě rozjezdovej. Občas tam nějakej solidní fór probleskne, ale žádná velká hitparáda to není. Ve své době určitě kult, ale já mám rozhodně oblíbenější snímky z touhle čtveřicí Tatarů která posere na co sáhne. Nejlepší scéna je popová soutěž a nejlepší joke auto propadlý v zemi. Jinak spíš podprůměr hvězdné chvilky měli teprve přijít.45% ()

Riker 

všechny recenze uživatele

Dlouho jsem se rozhodoval mezi 3* a 4*. Nakonec jsem zvolil nižší hodnocení, hlavně kvůli slabému a poněkud nudnému rozjezdu. Postupně s časem roste i zábava, která vrcholí zhruba od půlky do 3/4 filmu, kdy se bažanti dostanou do kasáren. Závěr byl z mého pohledu opět slabší. Suma sumárum 3, ale kvalitní hvězdy. :-) ()

Reklama

Mackin 

všechny recenze uživatele

První film režiséra Clauda Zidiho a zároveň začátek jeho spolupráce s hudební skupinou Les Charlots. Díky tomuto spojení vznikly postupně celkem čtyři (Bažanti, Blázni ze stadionu, Velký bazar a Bažanti jdou do boje), relativně stejně kvalitní jednoduché komedie, pro které platí totožná charakteristika. Zanedbatelný děj v nich slouží jen jako pozadí pro nepřetržitý sled bláznivých situací, jejichž řešení přináší obrovské množství různých, více či méně povedených gagů. ()

Mariin 

všechny recenze uživatele

Za komunistického režimu se mi tento film jevil jako ukázka úžasné svobodomyslnosti, která byla na Západě a o níž se nám mohlo jen zdát. Dnes mi připadá spíše jako projev anarchie a někdy i vulgárnosti. Ale jako hodně bláznivou komedii "Bažanty" lze akceptovat, něčemu se opravdu dá zasmát. V porovnání s tím jsou ovšem francouzské komedie Giraultovy, Ouryho nebo Hunebelleho s Louis de Funesem inteligentnější a jemnější. ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Naozaj podarená komédia, na ktorej dnešnému divákovi môže vadiť len strih daných scén, ktorý je veľmi viditeľný. Avšak technika pred 50 rokmi bola na úplne inej úrovni. Inak je to minimálne 80% času skvelá zábava, ktorá nijako neprekračuje hranice slušnosti. Teda ak vás neuráža pár mužských holých zadkov. ()

Galerie (11)

Zajímavosti (5)

  • „Les Charlots“ znamená v přesném překladu „Karlíčci“. Charlot byla ve Francii i přezdívka mistra grotesky Charlese Chaplina, a tak se vzhledem k jejich stylu humoru nabízí asociace, avšak o prvnotní úmysl se nejednalo. (Puyi)
  • Bažanti se stali tuzemskou senzací, v kinech překonali veškerou konkurenci a stali se nejvýdělečnějším filmem roku 1971. (HellFire)
  • Na záhradnej slávnosti zásnub plukovníkovej dcéry skupina Turisti (Les Charlos) hrá skladbu, ktorú je možné počuť aj vo filme Blázni zo štadióna (1972) pri slávnostnom odhaľovaní sochy pod prefektom. (Van_der_Ovec)

Reklama

Reklama