Reklama

Reklama

Thomas Rourke (Johnny Strong) projíždí napříč celou Amerikou bez jediného cíle. Přišel o svojí rodinu – vinou neznámého mutagenu, jenž z lidí udělal nestvůry toužící po krvi. Amerika je zdevastována. Avšak při jedné přestřelce zachrání život jisté Sam (Chelsea Edmundson). Ta mu nabídne bezpečné útočiště s municí a potravinami. Už od počátku mezi Thomasem a zbytkem party vyčnívá nedůvěra, ovšem během následujícího útoku nestvůr si celý tým uvědomí, že musí hodit za hlavu veškeré spory a spolupracovat. Především, když samotná základna začne být nestabilní a nedaleko se nachází funkční letadlo, které se zdá být jedinou šancí na přežití... (Ouwen)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (50)

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Planétu zem pred niekoľkými rokmi zasiahla záhadná epidémia, ktorá väčšinu ľudí zmenila v krvilačné monštrá. Thomas je jedným z mála, ktorému sa nákaze podarilo vyhnúť. Vyzbrojený, osamotený putuje krajinou, pričom kde vkročí, tam sa zbavuje infikovaných. Keď sa jedného dňa zapojí do prestrelky medzi dvoma skupinkami preživších, ani v tom najhoršom sne by ho nenapadlo, že sa daným rozhodnutím dostane do omnoho väčších problémov, v akých doposiaľ bol. V neďalekej policajnej stanici totiž naráža na ozbrojencov, ktorým musí napriek nevôli pomáhať v defenzíve pred útokmi nakazených, i následnému presunu do bezpečia. Keď divák takmer neustále bojuje s pocitom, že by mal film vypnúť, zrejme všetko nebude po kostolnom poriadku. Prvá polovica biedno biedny akčný počin, druhá zas sekunduje v rovnakej kvalite prevedenia z pohľadu hororového žánru. Nápad tuctový, milión krát znásilnený, gore takmer žiadne, ešte aj soundtrack ukradli, takže ja naozaj nemôžem inak, iba skonštatovať, že celkovo rozpačitý dojem nezachránila ani živšia záverečná dvadsať minútovka. Keď "Daylight End" porovnám s takým "Pandemic", toto je neskutočný prepadák. Banujem, že som na to vôbec "klikol" - 25% ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

V tomto případě platí, že opakování je matka moudrosti. Daylight's End ničím nepřekvapí, ničím neoslní a směr udržuje v naprosto jasně vyježděných kolejích, ze kterých ani na milimetr neuhýbá, ale díky vysokému tempu, solidní akci a v neposlední řadě i sympatickému osazenstvu se dá ta šablonovitost snadno přehlížet. Spolupráce Williama Kaufmana a Johnnyho Stronga opět vyšla. 75% ()

Reklama

agentmiky 

všechny recenze uživatele

Jméno William Kaufman nemusí mnoha lidem nic říct, ale já jsem si jeho jméno zapamatoval po zhlédnutí snímku Hříšníci a svatí, který byl velmi nadprůměrným béčkem ve své kategorii. Na Daylight's end jsem se tudíž těšil, neboť spolupráce Kaufman - Strong se již jednou povedla. Tentokrát je to film trochu z jiného soudku. Na filmu je vidět, že vysoký rozpočet opravdu nemá, ale i tak je za 2 miliony dolarů slušná podívaná. Postapokalyptický svět, ve kterém vládnou nemrtví, není špatný. Nejlepším aspektem je zde bezesporu charisma hlavní postavy, která toho sice moc za film nenamluví, ale i tak jsem si ji oblíbil. Johnny Strongovi tato role byla šitá v zásadě na míru. Dále pak chci pochválit za přestřelky, které jsou natočeny dolce a přehledně a člověk se v nich dobře orientuje. Mínusem filmu je příběh, neboť nebylo vysvětleno, kde se vzala infekce, a celkově byl takový prostší. A dále i některé herci a jejich výkony, které ve vypjatých momentech byly na facku. I tak jsem se bavil. Příjemná podívaná na vypnutí mozkových závitů. Za mě dávám 66 % ()

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Horor? Sci-fi? Nah, prostě přímočará akční postapo střílečka se zombíkama. Viditelně levná, v podstatě bezdějová, ale zručně natočená a přiměřeně zábavná. Šťavnatá akce fandy žánrovek uspokojí, ale stopáž je vzhledem k obsahu trochu přestřelená. S trochou fantazie by se film dal považovat za takový prequel postapo pecky Days Gone, se kterým mají principy fungování místních mrtvoláků nemálo společných mechanismů. ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Monotonne prestrelky s lacnymi CGI iskierkami namiesto skutocnych kapsul a trochou CGI krvi bez akejkolvek atmosfery s otrasnym soundtrackom (Strong by sa mal na filmovu hudbu vykaslat), ktory sa ku akcii nehodi. Postavy su v lepsom pripade nevyrazne (Strong), v horsom sa spravaju ako neznesitelni idioti, ktorym prajete smrt (Henriksen s celou svojou rodinkou). Je to este väcsia nuda ako Jarhead 3. Len namiesto arabacov sa tu monotonne strielaju zombie-upiry. Akurat prestrelky tentoraz uz vyzeraju evidentne podfinancovane. 2 mega je na poriadny film fakt malo. Od polovice som to musel pretacat, aby som sa dockal vytuzenych zaverecnych titulkov. Najhorsi Kaufmanov film. Skrtam si Kaufmana zo zoznamu reziserov, ktorych dalsiu tvorbu ma zmysel sledovat. Ku kvalitam svojich prvych dvoch filmov sa uz evidentne nikdy nepriblizi. Namiesto originalne natocenych zivocisnych prestreliek presiel na rutinny profesionalne vyzerajuci stereotyp. Nechcel som dat pôvodne 1*, ale nakoniec ju davam preto, aby som film odlisil od ostatnych Kaufmanovych filmov. Toto je jednoznacne jeho najhorsi a najnudnejsi film. 3/10. ()

Galerie (40)

Reklama

Reklama