Reklama

Reklama

Jedenáctiletý Cameron (David Mazouz) se znenadání začíná chovat podivně. Uzavírá se ve svém pokoji, mluví zvláštními pradávnými jazyky a vykazuje i další příznaky posedlosti. Jakmile to jeho matka (Carice van Houten) zpozoruje, spojí se s odborníky z Vatikánu, kteří za chlapcem vyšlou specialistku na podobné případy, která si na pomoc přizve Dr. Setha Embera (Aaron Eckhart) a jeho tým. Dr. Ember má totiž jedinečnou schopnost, kdy při léčbě posedlých osob vstupuje přímo do jejich mysli a v ní čelí zosobněnému zlu způsobujícímu pomatení mysli. Nepovažuje se za tradičního vymítače ďáblů, ale spíše za jistého „uklízeče". A jeho chvíle nastává tehdy, když selhává veškerá dosavadní snaha tradičních exorcistů. A tento okamžik nastal právě u malého Camerona. Dr. Ember vstoupí do jeho podvědomí, v němž démon drží chlapce v zajetí v imaginárním světě snů. Ukáže se, že tento ďábelský protivník je mnohem silnější, než Ember čekal. Navíc jej pronásleduje nejen lstivý a zákeřný démon, ale i jeho vlastní traumatická minulost. Ember musí nasadit veškeré své schopnosti a možná i život, aby přemohl démona a chlapce zachránil. (Cinemart)

(více)

Videa (5)

Trailer

Recenze (107)

kaylin 

všechny recenze uživatele

Snímek „Inkarnace“ je na první pohled originální pohled na vymítačský žánr, ale při sledování se postupně ukáže, že to nové je skutečně jen málo, protože se jede podle klasické kostry. Nakonec v tom nic moc nového není a finále filmu to úplně zabíjí. Všechno, co na tom mohlo být dobré, je najednou pryč a není moc o co stát. Mně se snímek Inkarnace“ prostě nelíbil. ()

borec999 

všechny recenze uživatele

Hororový Inception a zlepenec Nolanovho majstrštyku, Insidious, Exorcistu, Hráčov so smrťou a ktovie čoho všetkého ešte. Jason Blum dokáže ako producent klasicky aj za pomerne malý rozpočet ponúknuť dosť muziky, plus i Brad Peyton nie je zlý režisér a film je vizuálne i po technickej stránke na úrovni hororu pre kiná. Osobne som mal však problém s tým, že film bol dejovo až zbytočne (a často samoúčelne) prekombinovaný. Snažil sa byť dejovo prekvapujúci, šokujúci a zároveň byť i ultra desivý, až sa to nejako celé minulo účinku. Nehovoriac o tom, že skopírovaných motívov z iných filmov je proste veľa a v výsledku z toho vznikol pomerne solídny guláš. Aaron Eckhart zachraňuje čo sa dá a na jedno pozretie to ešte ujde, na druhý krát by som sa k tomu ale nevracal. 55% ()

Reklama

-OverLord- 

všechny recenze uživatele

Inkarnace není průser, ale není to ani horor. Je to spíš béčkovej thriller obsazenej známými tvářemi, na kterej se dobře kouká, je krátkej a rychle odsýpá, a tak ani nemá prostor diváka nudit - ba možná naopak. Zajímavá myšlenka kompenzuje podivný scénář, který lépe být natočen ani nemohl. Pár slušných zvratů včetně zajímavě překombinovaného WTF konce zvedá laťku hnedka o trochu výš. A když vás celý film provází "SAIL" od AWOLNATION, je to příjemný. ()

Psychor 

všechny recenze uživatele

Jakožto největší hororový expert na csfd.cz pochopitelně zhlédnu drtivou většinu hororů mnohem dříve než obyčejný hororový divák. Mnohdy se k danému hororu dokonce dostanu ještě před oficiální premiérou, což byl případ právě snímku Incarnate. Se svým odborným komentářem tedy přicházím v několikadenním předstihu, čímž mnoha fanouškům dobrého hororu nepochybně ušetřím čas i peníze. Od Incarnate jsem nečekal žádné zázraky, jelikož dobře vím, režisér Brad Peyton viděl hororový žánr pouze z rychlíku, a jak je vidno, má fundovaná prognóza se opět do puntíku vyplnila. Incarnate zaujme pouze neotřelou příběhovou premisou, jež však ve výsledkupředstavuje krajně nezdařilý pokus o propojení snímků Insidious a Inception. Horor samotný nedokáže postrašit ani vylekat. Nepovedla se ani práce s tempem, které je místy neadekvátně pomalé a jindy naopak přechází až ve zběsile akční pěstní souboje. Postavy jsou vesměs nesympatické a povětšinou velmi jednoduše vykreslené. Herecké výkony sotva průměrné a ve scénáři se navíc vyskytují četné logické díry. Ostřílený hororový divák bude rád, když během projekce nezačne usínat nudou. Uděluji pouze jednu silnější hvězdu a kárám diletanství distributorů. Nejlepší horory roku 2016: Unfriend, Under the Shadow či Blair Witch se do českých kin nedostanou, ale naprosté hororové braky typu Incarnate ano? ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Nechápem čo to Peytona napadlo, no výsledkom jeho "experimentu" presedlať na iný žáner je hrubo nevyužitý potenciál. Ono to zas vyslovene tragické nie je, akurát neviem kto to ocení, pričom ísť na to do kina, polámem si ruky na tri časti. Pár momentov nebolo vyslovene zlých, no tá snaha, ktorú vynaložil tvorca, je až úsmevne tragi-komická. Z hororového hľadiska totiž buď nič nedotiahol do konca, alebo je ozaj taký naivný, že si myslel, že fanúšika tohto žánru ohúri nazretím do mysle posadnutého takým spôsobom, nad ktorým zostáva rozum stáť. Myslím, že vyobrazenie slnečného počasia jak v Katare, či hádzanie si loptičky pri potoku je ozaj to posledné, po čom divák túži. Napriek mnohým mnou spomínaným mínusom, tá tretia hviezda sa ASI predsa len pýta - 50% ()

Galerie (108)

Zajímavosti (1)

Reklama

Reklama