Reklama

Reklama

Poslední nás zachrání

  • USA The Final Girls (více)
Trailer

Mladá dívka jménem Max (Taissa Farmiga) jde se svými kamarády (např. Alexander Ludwig) do kina na hororovou klasiku 80. let. Připomíná si tak každoročně výročí smrti své matky, která zde hraje jednu z hlavních postav. Při požáru, který v kině vypukne, se všichni záhadně přenesou přímo do filmu, tedy k jezernímu kempu, kde má řezničina vypuknout. Nejprve si užívají pocit toho být ve filmu, potkávat postavy, které ještě nedávno znali jen z plátna a smát se všemu tomu klišé, které dnes tento horor připomíná. Zanedlouho však zjistí, že legrace musí stranou, protože tady jde skutečně o život. Spojením sil všech přátel i zdejších postav včetně Maxiny matky musí zabijáka porazit a dostat se z filmu pryč. (Bohnice05)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (181)

korbitch22 

všechny recenze uživatele

Komediální překvapení roku.Na žánr slasher jsem ze všech filmů asi nejpřísnější a za tu dekádu co na ně koukám, se mi jen máálo dostalo do paměti, natož aby jich víc jak deset dostalo 3* nebo víc.Takže sem si tuhle dokonale vypointovanou parodii/poctu náležitě užil a dost sem se natlemil.Škoda, že nejvtipnější postava zařve jako první, že se to po půlce na 15 minut přesune zbytečně ke kecům a že má vrah docela unylou masku, ale už sem si tak nějak zvyknul, že dokonalé filmy už se prostě netočí a pokud se dá najít na nečem víc pozitiv, přikloním se k většímu respektu daného díla.Ano mohlo to být opět mnohem lepší, téměř bych řekl geniální i tak si tahle kravinka zaslouží náležitou pozornost a každý, kdo kdy sledoval tenhle žánr a má mozek, jí ocení69%. ()

dubinak 

všechny recenze uživatele

Na The Final Girls by mi nevadilo skoro nic. Příběh byl jako parodie pěkně zpracován, ani s formou jsem neměla problém, postavy byly super vtipné a některé scénky (tanec Tiny) byly ke zpětnému přetočeníhodné, na laciném humoru se nešetřilo, a fungoval bez chyby a navíc skvělá retro hudba. Snad bych i snesla tu Taissu. Ale. Ta linie Nancy a Max byla tak šíleně ukňouraná, nucená, divná a nehodící se, že mi to v závěru zkazilo dojem. Jinak bych si ani neměla na co stěžovat a dala bych tomu pěkné snaživé čtyři hvězdy. Zkrátka, vím sice, že ta prapodivná linka držela celý základ děje, ale proboha, to bylo tak otravné, až hrůza. Nahrával tomu už jen ten fakt, že matka vypadala stejně staře jako dcera (a to myslím na začátku!) a neměla jsem šanci ani s jednou soucítit. Takže za tohle strhávám body. ()

Reklama

George Stobbart 

všechny recenze uživatele

Na "The Final Girls" som sa úprimne tešil, keďže 80´s camp slashery patria k mojim srdcovkám a zábavný meta náhľad z doby modernej pôsobil ako dobrý nápad. Výsledkom je však zase raz sklamanie a potvrdenie toho, že dnešné horory už z drvivej väčšiny za veľa nestoja. Nepáčilo sa mi detské spracovanie s nevhodne umelým a až gýčovito farbičkovým vizuálom, celé to bolo príliš rodinne ukecané, humor sa miešal s trápnosťou, hororovosť vlastne nefungovala a final girl bola zle obsadená – Taissa F. má so svojim životným výrazom božieho umučenia nižšiu hereckú abilitu než ľubovoľná 80tková béčkárka. Korunu všetkému nasadzuje ponižujúco trápna maska hlavného killera, čo vyzerá ako nejaká žaba po obrne a tým pádom degraduje každú nádejnú scénu. Nepoteší ani to, že film vlastne dosť vykráda málo známy "Camp Daze", ktorý prišiel s niečím podobným už pred 10 rokmi. A prečo napriek toľkej kritike aj tak dávam tie 3*? Pretože môžem. ()

luka4615 

všechny recenze uživatele

I když má být The Final Girls poctou slasherům z osmdesátých let, pravdou je, že v 90% všech záběrů se jedná o těžkou komediální záležitost. Upřímně, ani si už nepamatuji, kdy jsem se naposledy u nějakého hororu tak smál. PS: Nejvtipnějším elementem z celého filmu je jednoznačně postava Thomase Middleditcha, která téměr pokaždé vypouští z pusy nějakou trefnou hlášku. ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Docela fajn meta komedie hravě se otírající o starší nablblé kempové slashery, v níž překvapivě asi vůbec nejvíc funguje emocionální linka mezi Max a "Nancy". S humorem je to tak půl na půl, občas zabere, občas ne. Strach nebo gore tu pak samozřejmě nenajdete vůbec. Celkově jsou The Final Girls velmi příjemné pokoukání, ale zdá se mi, že na rok 2015 je tam "toho" příliš málo na to, aby film divákovi nějak výrazněji utkvěl - ať už se na něj dívá z jakéhokoli úhlu. Tohle je odvázanější alternativa. ()

Galerie (35)

Zajímavosti (12)

  • Vicky (Nina Dobrev) navrhne a později zrealizuje výrobu dřevěných kolíků, které jsou známou zbraní proti upírům. Jedná se o odkaz na nejznámější roli herečky, postavu Eleny v Upířích denících (od r. 2009). (hansel97)
  • Ve flashbacku z roku 1957 se objevuje automobil Chevy Impala z roku 1960. (ČSFD)

Reklama

Reklama