Reklama

Reklama

Halt and Catch Fire - PC Rebelové

(seriál)
Trailer 3
USA, (2014–2017), 30 h 57 min (Minutáž: 42–60 min)

Hrají:

Lee Pace, Scoot McNairy, Mackenzie Davis, Kerry Bishé, Toby Huss, Scott Michael Foster, Aleksa Palladino, Jenna Bryant, D.B. Woodside, James Cromwell (více)
(další profese)

Série(4) / Epizody(40)

Joe MacMillan, který byl dříve zaměstnán u IBM, přesvědčí své nové nadřízené v podniku Cardiff Electric, aby vstoupili do zostřující se soutěže v oblasti vývoje osobních počítačů a použili k tomu nejdůležitější produkt jeho dřívějšího pracoviště. MacMillan ke svému velkolepému plánu najde i spolupracovníky: Gordon Clark je vynikající inženýr, kterému se dosud nepodařilo realizovat jeho revolučně nové myšlenky, což vytváří nepříjemné napětí ve vztahu s manželkou. Cameron Howe je rozmarný génius, který účastí na McMillanově ne zrovna poctivém projektu dává v sázku celou svou budoucnost. Je to příběh o vášni inovovat, o pocitu člověka, který stojí na prahu události, jež otřese světem, a chce bojovat za své cíle, ať už za ně bude muset platit jakoukoli cenu. (MGM)

(více)

Videa (3)

Trailer 3

Recenze (54)

MonaSax 

všechny recenze uživatele

HACF má trošku pomalejší rozjezd, ale když tomu dáte prostor a čas, stojí to za to. Užijte si tuhle jízdu! Pro pc geeky povinnost, kde můžete nahlédnout pod roušku toho, jak vznikali první přenosné počítače, první hry "textovky" a nakonec i první připojení k internetové síti, konkrétně u toho jsem si i nostalgicky zavzpomínala. Hlavní postavy v čele se sympaťákem Lee Pacem válej a velice brzy si je oblíbíte. Takže jo, za mě příjemné zabití času, ale radši bych další It Crowd, ale to je zase odbočka trošku někam jinam. ()

KevSpa 

všechny recenze uživatele

AMC snad ani nemůže zklamat. I tady nás čeká pozvolný rozjezd, během nějž jsou nám představeni hlavní aktéři. Charismatický Lee Pace samozřejmě dominuje a kdykoli otevře pusu a pronáší své "motivační" projevy, musí si člověk chtě nechtě vzpomenout na madmenovského Dona Drapera, který dokáže podobným způsobem prodat každou reklamu. V tomto případě jde ale o počítače a souboj o to, kdo postaví tu nejvýkonnější mašinu. Velice slibný začátek dobového seriálu zasazeného do 80. let. Pilot - 80% Během dalších dvou dílů se objevila ona pověstná závislost, AMC zkrátka ví, jak na mě a tohle vypadá na jeden z nejlepších seriálů roku. --- Neokázalé, ale parádní finále je za námi a teď už musíme jen doufat, že AMC seriálu odklepne i přes ne zrovna nejlepší sledovanost další řadu... AMC opět dokázalo, že pro něj nejsou ratingy vším a druhou sérii schválilo! 1. série - 100% Druhá řada a časový posun může zpočátku působit trochu zvláštně, ale jakmile si na změny zvyknete, už se zase vezete. Životy hlavních postav se mění a jedna pohroma střídá druhou, ale po každém pádu se otřepou a jdou dál za svým snem. Madmenovský záběr na konci série (režijní rukopis Phila Abrahama se tu zkrátka nezapře) vyloženě vybízí k pokračování. Otázkou je, zda se ho kvůli malé sledovanosti dočkáme. Holt lidi neví, co je dobré, což je věčná škoda pro diváky, kteří jsou schopni vstřebat i nemainstreamovou látku. 2. série - 100% AMC opět překvapila a odklepla další řadu. ()

Reklama

erased 

všechny recenze uživatele

Je sympatičtější Goliáš-vizionář v čele etablované, úspěšné společnosti nebo parta Davidů-snílků zavřených v zaprděných kancelářích druhořadé firmy, která oklikami a kejklemi na takových zavedených značkách v zájmu pokroku i výdělku parazituje? Jestli je to první zmíněná osobnost jako Jobs nebo smyšlené postavy volně založené na osudech firmy Compaq jsem se sám ani po celé sérii nerozhodl. Jisté nicméně je, že nejvíc tomuto seriálu škodí právě to, že nemá za podklad opravdové osudy. Takto se totiž podařilo stvořit perfektně fungující i reálně působící drama v kulisách počítačové války, jenže se dá jen stěží přenést přes to, že si autoři veškeré peripetie vycucávají z prstu, když se konkurence předhání dramatických zpracování biografií. Ovšem na to, jak dobře je tato ajťácká pohádka natočená a jak skvěle funguje, je potřeba dát důraz. I přesto, že Halt and Catch Fire toho laikovi v oboru moc nevysvětlí a polovina keců zdejších zarostlých nerdů tak nejspíš pro většinu diváctva působí jen jako hatmatilka náhodně spojující písmena do nesmyslných zkratek a akronymů, dokáže tento podivný svět a jeho ještě podivnější postavičky přiblížit a, to především, dovolí s nimi i jejich excesy sympatizovat. Kvůli tomu všemu, a v neposlední řadě také mimořádně povedenému písničkovému soundtracku, se už teď nemůžu dočkat pokračování. To bohužel trochu ubralo na otáčkách. Tam, kde totiž první řada jela více méně přímočaře vstříc budoucnosti hardwaru a všechny postavy se jí blížily více méně pospolu, ve druhé sérii působí počátky internetu, sociálních sítí a softwarových autorských práv trochu rozštěpeně, protože se tomuto pokroku věnuje téměř každá postava tak nějak na vlastní pěst, a jejich vzájemné konfrontace, které loni tolik bavily, se zde objevují jen zřídka. Je to ale drobná výtka, na pokračování se totiž stále stejně dobře dívá, a obzvlášť kvůli neskutečně slibnému závěru tak zamrzí nejistá budoucnost seriálu. ()

Honzek 

všechny recenze uživatele

Tohle nebyla jen zábava, to byla čistá zkušenost. Brilantně napsané postavy, výborný výběr herců, luxusní kamera, prvotřídní scénář i režie. Seriál mne protáhl mnoha roky a životními fázemi lidí kteří měli ten dar vymýšlet nové věci a jednoho člověka který je všechny spojil dohromady. Jestli vám technika a počítače nejsou cizí je to rozhodně bod k dobru - pakliže je to mimo váš obor či zájem, je to pořád věc, kterou bych rozhodně doporučil. Je to dojemné drama které nejde daleko pro city a totálně jsem si to užil. Žádný ze čtyřiceti dílů nebyl průměrem a každý z nich přinesl něco nového nebo jiný pohled na věc. Byla to epická jízda a bude mi to vážně chybět. Jestliže v seriálu hledáte sympatické hrdiny kteří jsou stoprocentně lidští a nešustí papírem, prostě to zkuste, věřím, že nebudete litovat. Tleskám. ()

evilmind 

všechny recenze uživatele

Zajímavá nová show, a dost možná příští AMC hit, protože mi přijde, že je to přesně v tom Mad Men stylu, který divákům AMC léta vyhovoval. Drama o počátcích revoluce počítačového průmyslu (cca 1983+) neurazí ani nás geeky technonesmysly (hackování kodu IBM romky vypadá dost funkčně), i když to nebude třeba nijak historicky přesné. A na druhou stranu pro majoritu diváků je technický žargon úspěšně omezen na minimum (když to srovnám třeba s aktuálně běžícím Silicon Valley) - protože v AMC je drama vždy na prvním místě, takže i programátoři mohou být lidé, a ne jen vysmívané archetypy. Každopádně radostně očekávám další sezonu... ()

Galerie (775)

Zajímavosti (9)

  • V interview pre britské noviny The Guardian herec Lee Pace prezradil, že pre postavu Joe Mcmillana ho inšpirovali Steve Jobs, postava Patricka Batemana z filmu Psycho (1960) a Dona Drapera zo seriálu Mad Men (2007). (martincba)
  • Počítač Giant společnosti Cardiff Electric je referencí na Compaq Portable, který vznikl v roce 1983 jakožto klon IBM-PC. (Pavian)

Reklama

Reklama