Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Pohádka o tom, jak je důležité mít svého rybodlaka, a taky o tom, jak překonat osudovou kletbu i kouzla, která je snadné zneužít... Království tří rybníků postihla zlá kletba. Nadsmyslné bytosti odčarovaly ze zdejších rybníků všechny ryby, aby vytrestaly domýšlivého krále Boleslava. Jenže tento trest se obrátil především proti poddaným. Zmizení ryb, hlavního domácího produktu, je zbavilo tradiční možnosti obživy a zlikvidovalo jejich živnosti. Svou nespokojenost dávají stále hlasitěji najevo. I uvnitř královské rodiny se zahušťují vztahy. Králova dcera, princezna Lidunka, má úplně jinou představu o životě než její macecha. Chce navazovat na tradiční úlohu, kterou mladé ženy v tomto království vždy naplňovaly, ale stává se jednou z hlavních postav dění, v němž se o své místo na výsluní přetahuje několik vychytralých podvodníků. Nejvíc podfukář a zloděj Nikdáš, který nadsmyslným bytostem ukradl kouzelný proutek a má najednou v rukou velkou moc. V pravý čas se ale objeví mladý rybář Ludvík. Bude to právě on, kdo překoná kletbu, zachrání království a získá ruku princezny? (Česká televize)

(více)

Diskuze

 (hodnocení, recenze)

To je zas píčovina..... vraždění filmové kultury nabírá obrátky.

Igy007

Igy007 (hodnocení, recenze)

Snaha o originalitu vyšuměla do uslintané průměrnosti. Jak mám ráda Bydžovskou, tak tady mě vyloženě ... točila. Zato Plesl je excelentní - dokážu si představit pohádku celou právě o jeho postavě; to by bylo na pěst - ééé, na pět ! 

Elis55

Elis55 (hodnocení, recenze)

Když ČT neumí natočit pěknou pohádku tak ať se na to radši vysere!

adnov

adnov (hodnocení, recenze)

Nevíte někdo, proč sem nešly dlouho vkládat komentáře? ani hodnotit hvězdama?

na příspěvěk reagoval Mia...

Adam Bernau

Adam Bernau (hodnocení, recenze)

Souhlasím, ačkoli jsem si žádné debaty nevšiml a nevím, co jsme měli vyřešit.

Uživatel Adam Bernau smazal svůj příspěvek.

Uživatel tomasul smazal svůj příspěvek.

Adam Bernau

Adam Bernau (hodnocení, recenze)

tomasul

To s jednostranným a zaujatým pohledem prosím blíž vysvětlit. Klidně i bez odkazů na českou politickou scénu, stačí, když zůstaneš u mého a tvého hodnocení filmů. Moje komentáře už jsi četl?

Uživatel tomasul smazal svůj příspěvek.

Adam Bernau

Adam Bernau (hodnocení, recenze)

tomasul

Ano. Když už jsme u těch některých osob, i mně připadá zajímavé, jakou námahu bývá nutno podstoupit pro odvrácení hrozby zpochybnění stávajícího obrazu světa. V případě zájmu o jinou cestu doporučuji studium mých komentářů ke jmenovaným artefaktům.

na příspěvěk reagoval tomasul

Uživatel tomasul smazal svůj příspěvek.

Uživatel tomasul smazal svůj příspěvek.

Uživatel tomasul smazal svůj příspěvek.

Uživatel tomasul smazal svůj příspěvek.

Uživatel tomasul smazal svůj příspěvek.

waxtrax

waxtrax (hodnocení, recenze)

Hospodské dialogy, estetika trapnosti, výrazy čtvrté cenové skupiny - to jsou výrazy v na ČSFD v komentářích a diskuzi k této štědrovečerní "pohádce". Nevyvracím to. Ani tvůrce neobhajuji. Problém je jinde. Daleko horším počinem je štědrovečerní pohádka Dvanáct měsíčků, kde se permanentně huláká, řve vulgárně nadává, neustále běhá s něčím mlátí byla přijata daleko příznivěji. A to proto, že byla diváky i medii respektována jako pohádka. Tohle je pokus o crazy komedii, bohužel nešťastně a mylně oblečen do kabátu pohádky - protože ta se lépe do medií prodá. 

na příspěvěk reagoval tomasul

Uživatel tomasul smazal svůj příspěvek.

kajmik01

kajmik01 (hodnocení, recenze)

Co k tomu říct, těch 40% je fakt nadhodnocených. Připadalo mi, že si páni scénáristi šli zachlastat a při té příležitosti vymysleli tuhle šílenost.

Jako ukázka stačí závěrečná písnička: "Ať hejkal zahejká...zajdeme na hejka a já jsem prasodlak. On je prasodlak ve dne člověk, v noci prase a nám to nevadí, všechno bude dobrý zase. Kuku, kuku" (to se kukáním odvázala princezna).

Nemám nic proti tomu, když je pohádka jiná, ale nesmí se to přehánět ;)

civava

civava (hodnocení, recenze)

no fakt nečekaná, až neuvěřitelná záležitost......koukly jsme na to s dcerou a už dlouho jsme se tak nezasmály :)))

Uživatel Detektiv-2 smazal svůj příspěvek.

Rovensky

Rovensky (hodnocení, recenze)

sirek

Dle mého názoru je 40% hodně nadhodnoceno. Od dějové logiky přes dialogy po herecké výkony to bylo děsné.

m.a.t.a.

m.a.t.a. (hodnocení, recenze)

Tak to byla fakt blbost.. Zajimalo by me jestli zaplatili licenci na zvuky z windows :)

Foxhound#1

Foxhound#1 (hodnocení, recenze)

V úvodních titulcích psáno "pohádková komedie", no bohužel se nějak nepovedlo. Casting nebyl zas tak marný, ale chyběl tomu život, v podstatě bez většího humoru. Šancí na jakýkoliv humor mohl být Liška, jenže toho na celý film zavřeli do hrnce. Za poslední léta z TV pohádek suveréně nejvíc vede Tajemství staré bambitky. Štědrovečerního písaře jsem viděl jen konec, tak nehodnotím, nicméně princezna na mě moc princeznovsky nepůsobila. Timková by pomalu mohla hrát spíš mladou matku s dětmi než princeznu.

FFilipCZ

FFilipCZ (hodnocení, recenze)

dopitak

No tak za mě rozhodně lepší (i když né o moc), než ten Písař, kterej měl naprosto trapné a jalové dialogy, které se k té době vůbec nehodily. Divné herce, jejichž casting asi dělali v Comebacku a vůbec "akční pohádka" - z toho jsem teda zrovna dvakrát nadšenej nebyl. Ryby sice taky nic moc, ale z mého pohledu to bylo určitě koukatelnější, než Písař, ale každý máme jiný vkus a nikomu to neberu. Na dnešní pohádku se snad radši vyseru a půjdu radši do hospy na rumkoly, nějako už na to nemám žaludek.

Chuckiecz

Chuckiecz (hodnocení, recenze)

Tak jsme chtěl ohodnotit včerejší výkon a... ono to nejde - to asi televizní lobby :P

Jinak se nedá než souhlasit s některými komentáři - i jedna hvězdička je moc. Tahle pohádka nebavila ani děti a ani mně - jediné co to drží na hvězdičce, je, že furt znám horší...

torciollo

torciollo (hodnocení, recenze)

Já to sice neviděl, ale předpokládám, že to bude jeden odpad za druhým, už jen z principu, co? :D

heczot

heczot (hodnocení, recenze)

Jak jsem se na to díval úplná blbost princezna která dělala kuku a král který neuměl mluvil královsky .Dal bych 1 hvězdičku maximálně za písničku a trošku za děj ,ani ten tam nebyl.

 (hodnocení, recenze)

Včera opravdu těžké zklamání. Neskutečná slátanina, zlatá "Princezna a písař". Odblokování hodnocení s komentáři si pohlídám.

6thSun

6thSun (hodnocení, recenze)

u Prušinovských byla včera  kalba, pozvanej byl Pomo a tým CSFD (plus taky všichni, který vidíte u Fanklubu filmu), tam se dohodli, že počkaj, až se tady vykecáme, nasraný emoce ze zkaženýho božohodovýho večera opadnou a my na hodnocení nakonec zapomeneme. Je to teď, kdo s koho, tak musíme vydržet, třeba i rok a den!

Reklama

Reklama