Reklama

Reklama

Vražedná práva

(seriál)
  • USA How to Get Away with Murder (více)
Trailer 3
Krimi / Drama / Mysteriózní
USA, (2014–2020), 64 h 27 min (Minutáž: 42–44 min)

Tvůrci:

Peter Nowalk

Hudba:

Photek

Hrají:

Viola Davis, Billy Brown, Jack Falahee, Aja Naomi King, Matt McGorry, Karla Souza, Charlie Weber, Liza Weil, Conrad Ricamora, Alfred Enoch, Tom Verica (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(6) / Epizody(90)

Obsahy(1)

Annalise Keating (Viola Davis) – krásná, vášnivá, kreativní a charismatická profesorka trestního práva a taky sexy, okouzlující, nepředvídatelná a nebezpečná obhájkyně i těch nejhorších zločinců a násilníků. Za osvobození těch, kteří se dopustili snad všech myslitelných trestných činů – od podvodů a žhářství až k vraždě – je schopna udělat téměř cokoli. Na první pohled je Annalise úspěšná právnička, má spokojené manželství a milujícího manžela Sama (Tom Verica), ale díky vztahu s detektivem Natem (Billy Brown) možná vypluje na povrch jedno její velké tajemství...
Každý rok si Annalise vybírá skupinku nejlepších a nejslibnějších studentů, kteří dostanou šanci pracovat v její advokátní kanceláři. O tuto prestižní pozici spolu soupeří několik studentů: naivní sympaťák Wes Gibbins (Alfred Enoch); drzá a ambiciózní Michaela Pratt (Aja Naomi král); lstivý frajírek Connor Walsh (Jack Falahee), který je zvyklý dostat všechno, co si zamane;  tichá a citlivá idealistka Laurel Castillo (Karla Souza), kterou snadno podceníte; a Asher Millstone (Matt McGorry), chlapec z bohaté rodiny, který se snad už s drahým vzděláním a členskou kartou Country Clubu narodil.
Práce pro Annalise je životní příležitost, taková, která může navždy změnit život studentů... a to je přesně to, co se stane, když se budoucí právníci připletou k vražednému spiknutí, které otřese celou univerzitou. (AXN)

(více)

Videa (25)

Trailer 3

Recenze (115)

bouncer 

všechny recenze uživatele

Skvělá Viola Davis, zajímavé prostředí i ústřední motiv, kdy jde o detektivku obráceně. Asi v polovině 1. sezóny se děj zbytečně zamotává a přestává se držet vybudovaného schématu, ale pořád hodně slušný seriálový počin, určitě to lepší z roku 2014. S postupem času se scénáristé zdokonalili v tom, co jim šlo nejlépe - po nudném dílu zakončit něčím napínavým, takže se na ten další díl prostě musíte podívat :) ()

dO_od 

všechny recenze uživatele

// Takovej mladej, hip, zamotanej seriál z prostředí právnické univerzity, kde vrahové unikají na svobodu a nic se vlastně neděje. Nevím, jestli se mi to líbí nebo ne - ale sledovat budu zatím dál. Po dvou dílech 50% PS. na těch gay podzápletkách a kdo s kým spí by se mohlo ubrat, zabírá to až příliš času imho ()

Reklama

Necrotongue 

všechny recenze uživatele

Seriál mě po prvních třech dílech nijak zvlášť neuchvátil,později se situace zlepšila a závěr mě díky zajímavému twistu dokonce potěšil,ale celkově mi po první řadě zůstala taková podivná pachuť.V poslední době se stává pravidlem,že se v rámci antidiskriminace musím téměř v každém filmu nebo seriálu dívat na to,jak si dva chlapi proplétají jazyky,a i když proti homosexuálům nic nemám,pokud na mě nesahají,tyto scény mě nenaplňují radostí a štěstím.Další záležitostí,která mi vadila,bylo to,že jsem některé scény díky neustálému opakování viděl snad 20x,což mě otravovalo,protože paměť mi ještě slouží.I z těchto důvodů musím po skončení první řady hodnotit sérii jen jako průměrnou. ()

uiu 

všechny recenze uživatele

Málokdy se najde americký seriál, který by byl chytrý a měl by zajímavou zápletku, vodil by nás za nos a každý díl končil nějakým cliffhangerem. Když tak pátrám v paměti, naposledy jsem takový seriál viděla, a to Dextera. A to je sakra dávno. Za mě plný počet hvězd. Jediné obrovské mínus je 15 dílů v sérii (zatím shlédnuta jen ta 1.), protože děj je pak hodně nastavován vatou a nebránila bych se minisérii o 8 dílech jako třeba True Detective. I těch pár dílů nahuštěných pouze hlavní zápletkou by splnilo účel. 2. série je bohužel max na 3 hvězdy, neboť se vlastně jen kopíruje zápletka první série, celkem zklamání. Seriál měl zůstat jen u jedné série. ()

geklon 

všechny recenze uživatele

Na ABC celkem překvapivé zpracování. Trošku zamotané a prvoplánově šokující. Hlavně ať to moc nenatahujou. Jinak celkem napínavá a moc dobře koukatelná evoluce krimi/drama/mysteriózy v rodinném hávu. Všechno tak, jak to dnes mají rádi všichni, hlavně malé děti. Amorální hodnoty. Co všechno je člověk schopný obětovat pro ubohé pozlátko a pomíjivou kariéru? Asi všechno a o tom nejspíš tento seriál bude. Bude o tom, jak se dělá z hnusáren a podlých skutků populární a potlesku hodná vyhlídka na život v neustálém strachu z neúspěchu. Tohle může fungovat jen jako podzimní jednohubka. Na podzimní pokračování už vlastně ani nejsem zvědavej. Ale jinak se prvních 15 dílů nese ve vyrovnaném duchu a vývoj postav z neurvalých, nezlomných, prasáckých kariéristů až k hromádkám vystřílenýho prachu, je na jedničku. Viola Davis....dobře vona. Oprava... úvodní díl druhé řady je neuvěřitelně našlapenej a slibuje minimálně zajímaé rozuzlení. Nové postavy, které se třebaže jen mihnou, jsou uhrančivě charismatické a dávají příběhu důležité kontury a zajímavou vůni, takovou která Vás nutí dívat se dál a dál. ()

Galerie (1 981)

Zajímavosti (8)

  • Kromě pilotního dílu jsou všechny epizody natáčeny v Los Angeles. (Quentin10)
  • Představitel Wese Alfred Enoch je původem Angličan. V seriálu však hovoří americkým přízvukem, se kterým mu pomáhá dialektový trenér. (ČSFD)

Reklama

Reklama