Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Profesor Moriarty uniká přímo od šibenice a je opět volný. Zloduch svůj nový plán začíná krádeží důležitých listin a únosem Sherlockova bratra Mycrofta. Profesor nutí svého zajatce k dekódování vysoce utajovaných vojenských dokumentů. Jen Shelock Holmes může zjistit, co se děje a zastavit zločinecké rejdy ďábelského profesora. (altaica)

(více)

Recenze (4)

filmmovier 

všechny recenze uživatele

Nezáživná záležitost v mnoha ohledech hraničí s nudou. Film s naprosto katastrofickým a strašlivě dementním dějem a neskutečně příšerným obsazením nejen v postavě bratrů Holmesových (kteří jsou oba totálně a absolutně mimo), ale i doktora Watsona (který je totálně a absolutně mimo nejspíš ještě víc). Atmosféra je sice tradičně dobově dobrá, ale to nic nezachrání. Jediné, co filmu přilepšuje, je fakt luxusní český dabing - za ten ale film nemůže. Rozhodně nedoporučuju. Nasrán jsem sice nebyl, ale vlastně jsem k tomu neměl daleko. Je to tedy zcela prosté - jedná se o jednu z nejhorších filmových podob velikého detektiva. Ale Edward Woodward je jinak docela sympaťák a snažil se, to zas jo, ale bylo mu to k ničemu. 40%. ()

altaica 

všechny recenze uživatele

PRO MUŽE:Poněkud nešťastný výběr herců pro hlavní postavy. Vážně si nemyslím, že by Sherlock Holmes měl vypadat jako tělnatý seladon, který ze všeho nejvíc připomíná Barkerova Old Shatterhanda oteklého po náletu afrických včel. K tomu profesor Moriarty koulí očima jako ohnivý čert Bulibán a při pohledu na něj se mi vybavuje Petr Čtvrtníček z České sody. Celkem ukázkový příklad toho, jak i dobří herci mohou spáchat špatný film. Přes veškerou snahu všech zainteresovaných, přes dobrou výpravu i cit pro detail, je to zkrátka šlápnutí vedle. (Více viz. Matthew E. Bunson ve své Encyklopedii Sherlockiana). I tak bych ale snímek zcela nezavrhoval, jen ho zkrátka posunul na žebříčku šerlokiád do spodních pater.         PRO ŽENY A *CITLIVÉ* MUŽE: Jak pravil jeden z kritiků, madame, doufám, že scénář byl vyroben z něčeho chutného, neboť všichni aktéři to sežrali i s navijákem. Okolo předloh A.C.Doyla to šlo uctivým obloukem a všechen potenciál vyletěl komínem, jak příbuzní Kopfrkingla.          HLÁŠKA:Je nemálo těch, kteří genialitou neoplývají a přitom ji stimulují u jiných. A vy k nim patříte. Vy k nim patříte, Watsone! ()

Erienne 

všechny recenze uživatele

Ďalší z príbehov o Sherlockovi Holmesovi. V tomto spolu s ním vystupuje aj jeho najväčší nepriateľ Moriarty. Ale žiaľ, je to len priemerný film. ()

Reklama

Reklama