Reklama

Reklama

Straight Outta Compton

  • Česko Rapeři z Comptonu (více)
Trailer 2
USA, 2015, 147 min (Director's Cut: 167 min)

Režie:

F. Gary Gray

Hrají:

Jason Mitchell, Corey Hawkins, O'Shea Jackson Jr., Aldis Hodge, Neil Brown Jr., Lakeith Stanfield, Paul Giamatti, Orlando Brown, Allen Maldonado (více)
(další profese)

Ulice kalifornského Comptonu bývaly jedním z nejnebezpečnějších míst v Americe. Právě tady, v místě, jehož život řídily drogové gangy a pravidelné policejní šťáry, se narodila pětice kluků, kteří odsud dokázali vypadnout. Ze své frustrace, nenávisti a naštvání se rozhodli vyzpívat. Stvořili žánr zvaný „gangsta rap" a skupinu N. W. A., která patří k nejkontroverznějším hudebním sestavám historie. Režisér F. Gary Gray o ní natočil nekompromisní životopisné drama plné skvělé muziky a ostrých textů. (CinemArt)

(více)

Videa (9)

Trailer 2

Recenze (322)

hansel97 

všechny recenze uživatele

Po řemeslné stránce velmi dobře natočené a příběhově kupodivu velmi kvalitní a záživné. A to už jsem se chystal nad životopisnými filmy celebrit lámat hůl! Ono není divu po takových průměrnostech jako byli letos Joy, Trumbo, Love and Mercy a jiných. Tohle má drsnou atmosféru a slušný spád díky neustálým potyčkám s policií a co mě překvapilo nejvíce je, že pod snůškou toho všeho drsného se nachází docela citlivý a silný příběh. Jen mě docela mrzí, jak tenhle film přehlížela Akademie u Oscarů... Nominace jen za scénář??? Jako celek i herecky mnohem lepší než kupříkladu Joy, Carol, Trumbo i Brooklyn. ()

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

miluju tyhle hudební životopisné filmy a i když Straight Outta Compton nijak extrémně nevybočuje a nenabízí nic extra navíc...a já nejsem zrovna fanoušek hip hopu a rapu...bavil jsem se v tomhle případě celé 2,5 hodiny víc než dobře.Při všech pozitivních ohlasech sem čekal dobrý film,ale že se mi bude líbit až tolik opravdu ne.Soundtrack v tomhle případě vskutku výborný,tím spíš,že je umocněn reálným základem toho co se stalo.Kdybych viděl dřív rozhodně by šlo kousek do top10 loňského roku...90% ()

Reklama

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

Pánové si o sobě vyprodukovali tenhle nekonečně dlouhý film, to je roztomilé! Nenapadlo by mě, že hláškami jako "Dre, jseš dobrej DJ, ale jseš moc velkej rebel!" a "Na ulici nás nečeká šťastnej konec" se bude ve filmech pohazovat ještě v jednadvacátym století... Kýč a patos hip hopu jede na maximum. Poslouchat beaty multimilionářů, který prodávaj svoje zážitky z mládí, čímž dělají z autenticity komoditu, se mi tu protiví. Ne že bych měl něco proti rapu, občas i něco poslechnu, mám ale problém s celou tou omáčkou okolo, a právě z ní je tenhle film. Sledovat tuhle zcela očividnou sebepropagaci a součást velmi dobře ošetřené mainstreamové obchodní strategie jako něco opravdového a tvrdého mi každopádně přijde legrační. ()

Marze 

všechny recenze uživatele

Celovečerní film o známé hiphopové skupině N. W. A. je energickým životopisným dramatem, které se vzdaluje pojetí akademické honby za výročními cenami. Straight Outta Compton ukazuje, že i z potenciálně nezajímavého hudebního životopisu může být mainstreamově přístupný a zábavný film, který bude divák s chutí sledovat i dvě a půl hodiny a necítit se, že mu čas strávený v kině nepřinesl více než přečtení si o historii interpretů na Wikipedii. Více v recenzi Martina Bubrína. ()

Dan9K 

všechny recenze uživatele

Asi je škoda, že film produkovali Dr. Dre a Ice Cube, protože očividně zastávají politiku "nehodící se, škrtněte". Spoustu věcí milosrdně vynechají, třeba dokonce i některé členy kapely. Nebo například svoje vlastní prohřešky. Nejvíc mi vadilo přikrášlování reality. Nahrává se ve studiu, ale už to zní perfektně zmixovaně a zmasterovaně. Hmm. Jasně. A zejména to, že film dělá z téhle hudby něco, co není. Tohle je hudební žánr, ve kterém ukradnou různé samply z různých starších písní, spojí to dohromady, udělají smyčku a do toho namluví nějaký hatespeech. Kdežto v tomhle filmu to vypadá, jako kdyby tu muziku fakt vymýšleli. Vrcholem je hudební seance, při které jakože náhodou improvizací vznikne song Nuthin' but a 'G' Thang. K pláči. Pokud to tedy budu brát pouze jako film, tak to ujde. Má to své výborné momenty, jako koncert v Detroitu nebo scéna před studiem s policisty. Ale jako nějaká výpověď to hooodně pokulhává ve své uvěřitelnosti....až na O'Shea Jacksona Jr., ten byl zase uvěřitelný velmi. ()

Galerie (108)

Zajímavosti (85)

  • Film nebol premietaný v Comptone, pretože Compton nemá žiadne kino. (Real Tom Hardy)
  • Mnoho z tých nahých dievčat hrajúcich v rôznych scénach naprieč filmom hrali samé seba (ich postavy boli v titulkoch uvedené ich vlastnými menami). (Real Tom Hardy)
  • Film so zárobkami predbehol film Scary Movie (2000) a stal sa tak najzárobkovejším filmom čierneho režiséra vôbec v Spojených štátoch. (Real Tom Hardy)

Související novinky

Kdo vyhrál první filmové ceny za rok 2015?

Kdo vyhrál první filmové ceny za rok 2015?

02.12.2015

Oscarová sezóna pomalu začíná a jako tradičně se o první důležitá ocenění postarali pánové z National Board of Review. Tohle recenzentské sdružení potvrdilo, že nový Šílený Max nezasáhne jen do… (více)

Rychle a zběsile shání režiséra

Rychle a zběsile shání režiséra

06.10.2015

Kdo bude režírovat Rychle a zběsile 8? Máma Vina Diesela chce za kamerou svého synáčka, sám Diesel navrhuje návrat ke kořenům s Robem Cohenem (Rychle a zběsile). Studio Universal ale situaci vidí… (více)

Universal překonal dvoumiliardový rekord

Universal překonal dvoumiliardový rekord

17.08.2015

Utržit na americké půdě 2 miliardy dolarů za rok se hollywoodskému studiu podaří jen výjimečně. Nejrychleji se na tuhle metu vyškrábali Warneři, kteří ji v roce 2009 zdolali 25. prosince, teď ale… (více)

Reklama

Reklama