Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Šest divokých historek spojuje téma drobných i větších nespravedlností a křivd, kterým se člověk nemůže bránit, nechce-li překročit hranice zákona či dobrých mravů. Čeho je ale moc, toho je příliš. V různých situacích se hrdinové filmu dostanou do bodu, kdy už jim dojde trpělivost. Vezmou věci do svých rukou a s lidskou malostí, byrokracií či vypočítavostí si to vyřídí s intenzitou rozzuřeného zvířete. Černá komedie koprodukovaná bratry Almodóvarovými si podmanila diváky festivalu v Cannes i Karlových Varech. Není divu. Nervy totiž můžou rupnout každému a pocity hněvu jsou stejně univerzální jako uvolňující účinek smíchu, který se dostaví při každém z šesti překvapivých rozuzlení. (Aerofilms)

(více)

Videa (8)

Trailer 1

Recenze (905)

vteco 

všechny recenze uživatele

Velice povedený nezávislý film, který vás opravdu dostane svým skvělým černým humorem, který je zasazen do šikovně napsaného scénáře a dokonale svižné režie s kamerou. Nastavenou laťku si víceméně udržuje po celé dvě hodiny. Povídky jsou ve směs originální, vtipné a s opravdu skvělým vyprávěním a dobrými hereckými výkony. Divoké historky si díky své lehce morbidní zábavě určitě zaslouží pozornost. /85%/ (Kino - Prom.) ()

POMO 

všechny recenze uživatele

Poviedky "Audi vs. redneck" a "zrazená tehotná" su majstrštykové - prvá atmosférou a formálnou nápaditosťou, druhá dialógmi a zabijáckym vypointovaním už tak pekelne vyhrotenej situácie. Úvodná predtitulková scénka taktiež skvelá, s nezabudnuteľným prechodom do názvu filmu. Ostatné historky slušné, iba posledná mohla byť kratšia, chvíľami sa v sebe zbytočne utápa. Ako celok pocitovo i formálne nejednotné, ale vždy dostatočne zábavné. Konečne niekto tak trefne sfilmoval naše každodenné spoločenské úzkosti a nesúhlasy so systémom. ()

Reklama

Pepinec 

všechny recenze uživatele

Proč, proč, proč, proboha próóóč?! Proč se do kina pouštěj lidi, co rozrazej dveře při úvodní scéně, pak do mě šťouchaj, jestli ta sedačka hned vedle mě v poloprázdným sálu je fakt volná, půl hodiny ze sebe za ustavičnýho hekání a funění shazujou asi tak čtrnáct vrstev oblečení, hledaj brejle v igelitovejch sáčcích a do toho všeho si hrajou na Roberta Zárubu...? Kdyby ta bába, co se mnou byla v Atlasu, psala komentáře na ČSFD, mohl by se jít golfista zapatovat do jamky. Klika, že jsem slušně vychovanej kluk a nedělá mi problém během filmu přeskákat o tři lajny jinam, jinak by těch divokejch historek bylo bejvalo sedum. ()

Pethushka 

všechny recenze uživatele

Několik méně či více šílených historek, které diváka rozhodně nešetří. Nevíte, jestli máte brečet, smát se a nebo to snad vypnout, abyste si zachovali zdravý rozum. Jenže ten adrenalin, který proudí pod kůží všech hrdinů nakonec rozhodne za vás. Tohle dokoukat prostě musíte. Každá z historek je při nejmenším průměrná, ale většina z nich je silný nadprůměr. Mě nejvíc nadchla svatba a pneumatika. 4,5* ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Prozatím asi nejlepší kino-zábava letošního roku. Šest velmi černohumorných (a občas i překvapivě brutálních) povídek, které spojuje motiv nasranosti a ztrácení nervů obyčejných lidí v obyčejných situacích, čehož výsledkem jsou vzápětí situace ne zrovna obyčejné. Jednotlivé příběhy jsou co kvalitou vzácně vyrovnané - některé se mi samozřejmě líbily o něco méně než další (u mě vede redneck, inženýr Bombička a hlavně nepodařená svatba), ale žádnou bych nenazval významným kvalitativním propadem. Pokud bych musel něco vytknout, tak snad jedině to, že občas mi vypointování příběhů či některé dějové zákruty přišly předvídatelné o něco dřív, než bývaly měly. Za to bodík dolů, ale jinak velké doporučení. ()

Galerie (93)

Zajímavosti (12)

  • Natáčení probíhalo v Argentině, ve městech Buenos Aires a Cafayate. (Terva)
  • Historka odehrávající se v letadle se až nápadně podobá skutečné havárii německého letadla ve francouzských Alpách v březnu 2015. Druhý pilot se zamkl v kabině, nepustil do ní kapitána a stroj záměrně navedl k zemi. Zahynulo všech 150 lidí na palubě. Existují proto domněnky, že se kopilot tímto filmem inspiroval. Po této události producenti filmu vydali varování, že "jedna část filmu může diváky rozrušit". (mr.hack)
  • Film byl v roce 2014 promítán v soutěžní sekci filmového festivalu v Cannes a vyvolal desetiminutový potlesk. Vyhrál ovšem turecký snímek Zimní spánek (2014). (Terva)

Související novinky

The Last of Us nabírá herního skladatele

The Last of Us nabírá herního skladatele

13.03.2020

Necelé dva měsíce nás dělí od vydání jedné z nejočekávanějších her letošního roku The Last of Us Part II. Pár dní nazpátek přitom bylo oznámeno, že se kabelovka HBO, scenárista Craig Mazin (Černobyl)… (více)

Festival argentinského filmu začíná

Festival argentinského filmu začíná

24.10.2019

Od 24. 10. do 30. 10. se v pražském kině Lucerna koná 8. ročník festivalu argentinského filmu CINE ARGENTINO. Festival doprovází výstava argentinských filmových herců. Přehlídka bude zahájena… (více)

Kino Světozor slaví Patnáct let

Kino Světozor slaví Patnáct let

14.05.2019

Čeká vás velká nádhera a trochu i melancholie. Kino Světozor dostane občanku a oslaví to filmovou přehlídkou Patnáct. Během týdne od 24. do 30. května uvede 15 největších hitů i srdcovek týmu, který… (více)

Kinokavárna na Rock for People

Kinokavárna na Rock for People

30.06.2015

Oscarové filmy, kultovní české seriály, přehlídku tvorby mladých nadějí českých filmových škol, originální Kinokavárnu s vybraným filmovým menu od Aerofilms a nádavkem diskuze s tvůrci. Festival Rock… (více)

Reklama

Reklama