Reklama

Reklama

zpět na všechny novinky
Kinokavárna na Rock for People

Kinokavárna na Rock for People

30.06.2015

Oscarové filmy, kultovní české seriály, přehlídku tvorby mladých nadějí českých filmových škol, originální Kinokavárnu s vybraným filmovým menu od Aerofilms a nádavkem diskuze s tvůrci. Festival Rock for People Europe přiváží do Plzně vedle hudebních lahůdek i ty filmové. Nejen na filmové nadšence čekají v areálu DEPO2015 hned dvě místa, kde si od pátku 3. července do neděle 5. července budou moci zdarma, v rámci festivalové vstupenky vybrat z nabídky čtyř desítek celovečerních i krátkometrážních snímků.

Nova Cinema stage odstartuje hned v pátek 3. července přehlídkou krátkometrážních snímků od studentů českých filmových škol. Ty jsou součástí filmového ocenění Noc filmových nadějí 2015. Sobota nabídne vedle projekcí i očekávané diskuze s filmovými tvůrci. Filmu Jana Hřebejka Zakázané uvolnění bude předcházet povídání s vyhledávaným scenáristou Petrem Kolečkem a producentem Danielem Strejcem. Oscarový snímek Vlk z Wall Street pak doplní diskuze o filmové distribuci, filmovém marketingu a pirátství. Třetí festivalový den se návštěvníci mohou těšit na díly z kultovního Comebacku. Naplněný sál bude mít nesporně i projekce diváckého hitu vycházejícího z dalšího oblíbeného seriálu - Okresní přebor - Poslední zápas Pepika Hnátka.

Respekt Kinokavárna do srdce festivalového areálu DEPO2015 na několik dní vedle výběrových snímků přinese tu pravou atmosféru „pražské kavárny". Menu nabídne například hraný debut talentovaného indického tvůrce Riteshe Batra Cizí oběd, diváky i kritikou adorované Divoké historky anebo polskou Idu Pawela Pawlikowského či vizuálně uhrančivý film íránské režisérky Any Lily Amirpour Sama nocí tmou. Příznivci severské detektivky ocení snímek Zabijáci podle autora bestsellerů Jussiho Adler-Olsena. A ve filmech se samozřejmě objeví i hudba, Oscarem oceněný švédský dokument Pátrání po Sugar Manovi představí divákům neuvěřitelný, ale pravdivý příběh Rodrigueze: největší rockové hvězdy 70. let, která vlastně nebyla. Více informací na www.rockforpeople.cz.

Reklama

Související novinky

Matthew McConaughey bude bojovat s ohněm

Matthew McConaughey bude bojovat s ohněm

27.01.2024

Před deseti lety byl Matthew McConaughey na absolutním vrcholu. Hlavní role v nolanovce, která je jednou z nejlepších sci-fi poslední dekády. Za Klub poslední naděje vyfoukl DiCapriovi Oscara, navíc… (více)

Zemřel herec Norbert Lichý

Zemřel herec Norbert Lichý

18.01.2024

Ve věku pouhých 59 let dnes zemřel velký sympaťák, rodák z Ostravy, filmový a divadelní herec Norbert Lichý. Zprávu potvrdila jeho rodina i Divadlo Petra Bezruče, s nímž je herec celý život úzce… (více)

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

30.12.2023

Rok 2023 se uchýlil ke svému konci a přišel tedy čas, abychom vám stejně jako v předešlých letech opět představili výroční topky tří filmů a případně taky tří seriálů podle některých z… (více)

Akční Cliffhanger se dočká nové verze

Akční Cliffhanger se dočká nové verze

02.05.2023

Americký akční thriller Cliffhanger za pár dnů oslaví třicetileté výročí od svého uvedení. Snímek finského režiséra Rennyho Harlina (Smrtonosná past 2) v hlavní roli se Sylvesterem Stallonem vstoupil… (více)

Je Scorseseho novinka moc dlouhá?

Je Scorseseho novinka moc dlouhá?

21.02.2023

Režisér Martin Scorsese (Mafiáni, Casino) není rozhodně nováčkem v oblasti tříhodinových filmových kolosů. Vlk z Wall Street měl 180 minut a Irčan dokonce 209. Jeho novinka Killers of the Flower Moon… (více)

Hlasování fanoušků v rámci 30. Českých lvů

Hlasování fanoušků v rámci 30. Českých lvů

09.12.2022

Ceny Český lev České filmové a televizní akademie (ČFTA) budou v příštím roce po třicáté předány filmovým tvůrcům. Stane se tak v sobotu 4. března 2023 ve Dvořákově síni pražského Rudolfina.… (více)

Nový film režiséra Harry Potterů má obsazení

Nový film režiséra Harry Potterů má obsazení

07.07.2022

Sérii Fantastická zvířata, spin-offu populární potterovské franšízy, se nedaří ani trochu tak dobře, jak asi studio i tvůrci doufali. Na nové díly tudíž nikdo nespěchá, což naopak uvolnilo ruce… (více)

Jan Hřebejk natočí minisérii pro HBO

Jan Hřebejk natočí minisérii pro HBO

20.10.2021

HBO Max nedorazí na český trh dříve jak v roce 2022, až se tak ovšem stane, bude mít pro náš a slovenský trh rovnou jeden poměrně zajímavý seriál. Natočí ho totiž Jan Hřebejk (Pelíšky, Kawasakiho… (více)

Zemřel herec Martin Havelka

Zemřel herec Martin Havelka

03.10.2020

V dopoledních hodinách dnes přišla zpráva o úmrtí filmového, televizního a divadelního herce Martina Havelky. Zemřel v Brně ve věku 62 let. Informaci na svém twitterovém účtu zveřejnil režisér Jan… (více)

The Last of Us nabírá herního skladatele

The Last of Us nabírá herního skladatele

13.03.2020

Necelé dva měsíce nás dělí od vydání jedné z nejočekávanějších her letošního roku The Last of Us Part II. Pár dní nazpátek přitom bylo oznámeno, že se kabelovka HBO, scenárista Craig Mazin (Černobyl)… (více)

TOP filmy a seriály roku 2019 dle TOP uživatelů

TOP filmy a seriály roku 2019 dle TOP uživatelů

29.12.2019

S blížícím se Silvestrem vám tradičně přinášíme hlasování TOP uživatelů ČSFD.cz za nej filmy a seriály uplynulého roku. Jaké jsou jejich "topky" i s krátkým shrnutím názoru můžete vidět níže. Z filmů… (více)

Festival argentinského filmu začíná

Festival argentinského filmu začíná

24.10.2019

Od 24. 10. do 30. 10. se v pražském kině Lucerna koná 8. ročník festivalu argentinského filmu CINE ARGENTINO. Festival doprovází výstava argentinských filmových herců. Přehlídka bude zahájena… (více)

Reklama

Reklama

Nejčtenější novinky

James Bond se vrací do Čech

James Bond se vrací do Čech

01.04.2024

Barbara Broccoli a Michael G. Wilson, kteří jsou zodpovědni za směřování bondovské značky, se v minulosti nechali slyšet, že netouží po příliš mladém herci, který by se chopil role agenta s povolením… (více)

Denis Villeneuve a jaderná válka?

Denis Villeneuve a jaderná válka?

06.04.2024

Zatímco snímek Duna: Část druhá po více než měsíci od svého uvedení dál úspěšně bojuje o diváky v kinech a v rámci světových tržeb má aktuálně na kontě něco málo přes 630 milionů dolarů, u studia… (více)

Nejnovější novinky

Exorcista, kam se podíváš

Exorcista, kam se podíváš

včera

Běžný člověk by si skoro myslel, že hororové příběhy o vymítání ďábla jsou jedním z těch námětů, které stačí udělat pořádně jednou a dost (za všechny příklady Vymítač ďábla z roku 1973). Kolikrát… (více)

28 let poté nabírá obsazení

28 let poté nabírá obsazení

25.04.2024

Britský režisér Danny Boyle (Sunshine, Trainspotting) to s návratem ke svému dvaadvacet let starému hororovému survivalu 28 dní poté a jeho pokračování 28 týdnů poté opravdu myslí vážně. A co víc –… (více)

Reklama

Reklama