Reklama

Reklama

Knihovníci

(seriál)
Trailer 1
USA, (2014–2018), 29 h 51 min (Minutáž: 40–58 min)

Tvůrci:

John Rogers

Kamera:

David Connell

Hudba:

Joseph LoDuca

Hrají:

Noah Wyle, Jane Curtin, Christian Kane, Bob Newhart, Rebecca Romijn, Lesley-Ann Brandt, John Larroquette, Lindy Booth, John Harlan Kim, Haley Webb (více)
(další profese)

Série(4) / Epizody(42)

Tato napínavá řada se začíná na našem území vysílat 24 hodin po premiéře v USA. Inspirovala se oblíbenou trilogii Knihovník. Flynn Carsen (Noah Wyle) vede dvojí život. Pracuje v Metropolitní knihovně, kde chrání sbírky podivných nadpřirozených artefaktů. Nebezpečná hrozba jej přiměje sestavit tým, který mu pomůže zabránit konci technologické civilizace. K boji proti hrozivému Bratrstvu hada mu plukovnice Eve Bairdová (Rebecca Romijnová) pomůže zlanařit chytrého kovboje Jacoba Stonea (Christian Kane), otřelého zloděje Ezekiela Jonese (John Kim) a odbornici na synestezii Cassandru Cillianovou (Lindy Boothová). (Universal Channel)

(více)

Videa (27)

Trailer 1

Recenze (72)

Ydrosten 

všechny recenze uživatele

Mám asi trochu jiný vkus než většina, protože jsem se u toho nudil. Hlavní postavy knihovníků jsou úplně plytké, nezajímavé a moc mluví o ničem (viz dialog na konci 3. dílu o důvěře). Akce je trapná, herci se neumí hýbat a choreografie je nulová. Nejvíc mě štvala naprostá nelogičnost v řešení záhad. Podobně jako ve Scorpion, hodně inteligentní lidi zde řeší záhady naprosto debilitním způsobem, který nemá moc logiku, hlavně, že směřují tam, kam si scénáristi přejí. Mumlání té "matematičky" je nejhorší, u toho dycky mlátím hlavou do stolu. Například když stojí u menhiru a chtějí vypočítat dopad světla... Flynn říká "jsme 84.3 stupně severně, 18.5 stupně východně. Což je blbost protože to by museli být v Arktidě. Vzápětí začne "velmi přesně" vypočítávat dopad stínu z menhiru, který je jak vysoký? "Přibližně 9 stop". Když jsou tam podobný kraviny hodně často, celej seriál se pro mě stává kravinou... Jediné, co mě u toho drželo byla postava Flynna Carsena, ta jediná mě trochu zaujala, ale Flynn tam po prvním dvoudíle už nevystupuje, respektive možná se ještě epizodně občas objeví... Rebecca už je trochu okoukaná a její poslední seriály nedopadají zrovna dobře... ()

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

--- PRVNÍ SÉRIE --- I když jsou filmy s knihovníkem Flynnem Carsenem těžce béčkové, nemůžu jim upřít určitou dávku dobrodružství a mám pro ně velkou slabost, možná i proto, že se neberou nikterak vážně. Na seriálový spin-off jsem se fakt těšil, jen jsem se obával, že se vytratí dobrodružná atmosféra filmové trilogie a to se bohužel také stalo. Více než původního Knihovníka to připomíná odvar Warehouse 13 a už ono třinácté skladiště nebylo žádným veledílem. Je to obdobně naivní, nelogické a bohužel i ten příjemný humor Flynnovské trilogie je v tomhle seriálu spíše dětinský a moc mi nesedí. Sem tam se najde dobrý díl (The City of Light, The Heart of Darkness), ale většinou je to spíše ne moc výpravný podprůměr. Pro podobné nenáročné seriály mám slabost, ale v tomto případě jsem čekal asi trochu víc. Hodnocení série: 2/5 --- DRUHÁ SÉRIE --- To samé jako první série s úplně stejně studiovou (ne)výpravou, infantilními dialogy a humorem a televizními triky na úrovni amatérského webseriálu. Obsazení není úplně nejhorší, Flynn se tentokrát objevuje na scéně mnohem více, ale celková úroveň seriálu je i tak nižší, než velmi podobné, ale kupodivu pořád kvalitnější Warehouse 13. Hodnocení série: 2/5 ()

Reklama

geklon odpad!

všechny recenze uživatele

V době, kdy se každý seriálový tvůrce snaží o co nejzajímavější námět a počin, působí tenhle Indiana Jones light jako retro reinkarnace 90' seriálových sraček. Chvilku Hercules, chvilku MaCgiver......Soráček, ale svářečka z okurky a létající meč mě, donutily bez nadsázky tuhle píčovinu poslat do odpadu. ()

rytir1 

všechny recenze uživatele

Miluju Flynna a filmy byly super. Ale proč amíci musej ze všeho zas dělat seriály. Kdyby tam aspoň dali lepší obsazení než zas ten svůj výkvět bruslařů inline a holčiček v bikinkách z Kalifornie, který jsou snad v každým záběru amerických filmů. Noahu zklamal jsi mě že jsi se k tomu propůjčil. Jedna hvězda jen z nostalgie za filmy, jinak bys byl v koši. ()

Likan7 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Po všech stránkách průměrná zábava, která ani není moc zábavná. Několik solidních dílů nenahradí šílenej scénář a příšerný postavy, který začali nudit po první sérii a po poslední jsem se už vyloženě nesnášel. Jasně, je to Flinn Carsen, ale trochu jsem doufal, že ty 3 mladý by to mohli trochu zvednout. Je tu sice nějaký "příběh", který jde celým seriálem, je to ale doslova hlemýždí tempo a naprosto chápu, že byl seriál po 4 řadách ukončen. Závěr tu sice nějaký je, ale je to spíš závěr v rámci série, ne seriálu. ()

Galerie (1 430)

Zajímavosti (19)

  • Epizoda je inspirována skutečnou rodinou Krvavých Bendersových (Bloody Benders). Tato rodina opravdu mezi lety 1871 a 1872 vraždila a také bezestopy zmizela. (Karlosik_4)
  • Nové artefakty objevující se v epizodě: Batšebin olej léčení, Marrakéšská hvězda, Dopis od knihovny, Registr a Digitální model Země s umístěním dračích žil. (Karlosik_4)
  • Objevují se zde tyto artefakty: Koruna krále Artuše, Opál ze Samary a Excalibur. (Karlosik_4)

Reklama

Reklama