Reklama

Reklama

Boj o Hedvábnou stezku

  • Čína Tchien ťiang siung š' (více)
Trailer 1

Když zkorumpovaný římský vůdce Tiberius (Adrien Brody) přijíždí v čele obří armády, aby si nárokoval Hedvábnou stezku, Huo An (Jackie Chan) se skupinou zkušených bojovníků spojí síly s elitní legií zběhlých římských vojáků vedených generálem Luciem (John Cusack) a pokusí se zajistit křehkou rovnováhu sil v regionu. V touze ochránit svou zemi a své nové přátele shromáždí Huo An válečníky 36 etnik, kteří se postaví na odpor Tiberiovi v neskutečně velkolepé bitvě. (Bontonfilm)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (160)

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Chtěl jsem tomu dát šánci... Mám rád filmy z doby slavného Říma. Obdivuji tu civilizaci. A tak mám co jsem chtěl. Vidět Jackie Chana jako centuriona římské legie, to vám věřte nebo ne bude opravdu stačit vidět jednou za život. Hned na začátku filmu jsem si mylslel, že to bude taková ta asijská tuctovka s Chanem. Takové ty jak já říkám mlátičky, okopávačky, obskakovačky občas s komickým (čínským tedy nevtipným) momentem. Ten zde nastal hned při prvním při souboji, když Chan sáhl čínské Xeně na prsa... Pak se tam ale objevil Cusack (ne Ŕímany mu už nedávejte) se svojí legií a začalo si to hrát na vážnou strunu. Přátelství mezi národy, filozofování o míru.. Ble... Nakonec se do toho vloží echt záporňák Brody (ne tomu Římana už opravdu ale opravdu nedávejte!!!) a začnou zase ty okopávačky obsakovačky a bitky v čínském dříve hong-kongstém stylu. Závěrem všeho je velká bitva z níž kousky stály za vidění. Celý film je značně afektovaný, Číňané asi dlouho neudrží myšlenku a tak jak známe z čísnských filmů, řada momentů se nám často opakuje, zejména těch dojemných. Sám Chan pokud zrovna nebojuje nebo si nedrží nějakou tu krvácející ranku se kterou by každý z nás ostatních šel mrtev k zemi prakticky zbytek filmu brečí... Prostě děs. Římané mají na sobě nějaká zlatá brnění, meče značně futuristické, štíty z pancíře německých tanků a nějakou větší reálnost v tom nehledejte. Pravda Ŕím potřeboval hedvábí a s Čínou existovaly diplomatické a obchodní kontakty ale tohle celé bylo hodně ulítlé. Už jen fakt, že římský legionář používal krátký římský meč galium hlavně k bodání zpoza štítu zde byl zcela popřen a z každého pěšáka je tu šermíř jak ze šestnáctého století...Brody měl u šermu mečem v jednu chíli i ruku za zády :-) ! Dávám za dva práporky. * * ()

JohnSmith 

všechny recenze uživatele

Nic moc jsem od toho nečekal a byl jsem velice mile překvapen. Výborná výprava, kostýmy, hudba i bitvy, kterých je požehnaně. Co na tom, že se to asi nestalo. I přes dvě hodiny má film spád a nenudí. Nesmím zapomenout na herce a to hlavně na Brodyho, který si zápornou postavu opravdu zahrál s chutí. A pro uživatele Acrobat, jestli chceš historickou korektnost, zajdi si do knihovny. ()

Reklama

Mallinali 

všechny recenze uživatele

Tak treti nejdražší cinsky film říkáte... Už od začátku není moc jasné kdo, co a proč. Dokonce jsem musel zkontrolovat, jestli mi neblbne internetová televize, protože scény na sebe moc nenavazovaly. Furt se někdo někde řezal bez většího vysvětlení. Hipisak Chan je vyhnán z ne moc jasných důvodů, vleze do nějakého města na hranici, tam je na ně velitel města hnusnej. Ale když přijdou Římané, nestrhne se bitva, ale bitka mezi Cusackem a Chanem, který nevím proč tam najednou byl a ne ten velitel. Vysvětlení proč Cusack utekl s armádou k hranicím Číny je úlet, objevení Brodyho uprostřed Asie s plány na dobytí stezky ještě větší a navrch jde Římany poznat jenom podle chocholu na prilbach, protože jinak jsou oblečení jak Jolaos ve Xene. Do toho velmi zvláštní amatérské zpomalovacky... inu, asijský bitky neutahnou všechno. ()

MartinezZ 

všechny recenze uživatele

Boha Jeho to byla sračka. Nesmyslná blbost, která si hraje spíš na akční komedii zabalenou v jakémsi pseudohistorickém dobrodrůžo kabátci, čerpající sílu na svoji chabou existenci jen z přítomnosti poněkud na svoji roli přestárlého a našmínkovaného Jackieho, mimózním Cusackem a úplně mimo mísu Brodym. Ne béčko, ale céčko, navíc nasnímané nějakou televizně lacině vyznívající kamerou s děsným malovaně rozblemclým obrazovým filtrem. Po padesíti minutách jsem doufal, že ten nesmyslný na hlavu postavený příběh už konečně skončí, ale protože má film přes dvě hodiny, zbylo jen čekání, čeho všeho se od autorů ještě dočkám. No a po pár dalších chvílích jsem se v té slátanině naprosto ztratil a smysl a děj v tom už ani nehledal. Cusack s Brodym taky umí klesnout slušně hluboko. Chyběl mi tam ještě Cage, aby byla ta "zápaďácká" parta srágorářů úplná. ()

ti88na 

všechny recenze uživatele

Číňania sa celý čas snažia diváka presvečiť, že sa pozerá na historický príbeh jedného záhadného mesta, no tento naivný nezmysel, by asi uspel len ako rozprávka pre malé deti, ktoré si z nej môžu zobrať niekoľko morálnych hodnôt o priateľstve, o tom že v jednote je sila, a že dobro nakoniec zvíťazí. Cez dve hodiny trvajúci film strašne nudil, bol plný otravných a gýčovitých kecov, celý úsek obvnovy mesta, kde Rimania a Číňania družne stavaly opevnenie a prestávky si krátili bratskými súbojmi, som iba nechápavo krútila hlavou. Bitiek ale bolo celkovo málo, hlavne tých hromadných a trvaly krátko, väčšinou išlo o súboje jeden na jedného, ktoré sa mi celkom páčili. Jackie Chan s linkami okolo očí zvládol svoju vážnu úlohu priemerne, nerušil ale ani nijak zvlášť nevinikol. John Cusack bol maximálny klaďas, taktiež mi nevadil, ale Adrien Brody sa tam teda vôbec nehodil a zase raz musím skonštatovať, že nemá šťastnú ruku na projekty. Iné postavy ani netoja za zmienku. Dragon Blade je uchopený z celkom nesprávnej strany a zaslúži si, aby sa naň rýchlo zabudlo. ()

Galerie (284)

Zajímavosti (11)

Související novinky

10 nejlépe placených herců roku 2015

10 nejlépe placených herců roku 2015

06.08.2015

Časopis Forbes i letos vytáhl kalkulačku, aby dal nám na vědomí, kterým hereckým tvářím máme závidět výplatu za první polovinu roku. Kdo usedl na trůn? Podle očekávání Robert Downey Jr., který letos… (více)

Reklama

Reklama