Reklama

Reklama

Personal Shopper

  • Francie Personal Shopper (více)
Trailer 1

VOD (1)

Obsahy(1)

Mladá Američanka Maureen (Kristen Stewartová) se živí jako osobní nákupčí oblečení pro obletovanou mediální celebritu. Svůj volný čas tráví v podivném opuštěném domě. Je Maureen opravdu schopná komunikovat s dušemi zemřelých? (Artcam Films)

Videa (5)

Trailer 1

Recenze (123)

novoten 

všechny recenze uživatele

Od první do poslední chvilky osobní, hluboko pod kůží hlavní hrdinky. Ale tam veškerá intenzita končí. V introspektivní, až demonstrativně skromné vrstvě uzavřené nákupčí, v kouzlu obyčejnosti. Žánrové úkroky k duchům jsem nerozklíčoval doteď, dobrovolnou cestu pochybností směrem do zpráv s neznámým i přes nezpochybnitelnou sílu pak sám pro sebe odmítal. Ve chvíli, kdy se vystřelí palčivé příběhové otázky, bych se do oné jinakosti konečně pořádně dostal, ale zneklidňující nejednoznačnost odpovědí je při soustředěně pozvolném tempu až zbabělá a mělnění dosavadních point samým závěrem jakbysmet. Assayas dobrovolně zatáčí do slepé uličky těsně před cílem. ()

Aristes 

všechny recenze uživatele

Souhlasím s 3497299, rozdíl je jen v tom, že to, co on na filmu oceňuje, mně připadá laciné - přesněji řečeno způsob, jakým Assayas konkrétně v tomto filmu pracuje s oním nejednoznačným prolínáním rovin, mě neoslovuje a nudí. A obávám se, že i kdybyste mě zavalili sebevětším množstvím argumentů, na mém postoji to nic nezmění. ()

Reklama

MontyBrogan 

všechny recenze uživatele

Preferoval som tajuplné interiéry pred akože napínavým smskovaním. Škoda, že toho druhého bolo pocitovo viac. Ale zase sa kvôli žánrovým prvkom musím zastať tempa filmu, Assayas to vie aj nudnejšie. Inak dobrý nápad neukázať zosnulého brata hlavnej hrdinky ani len na fotke. Vďaka tomu si ho mohol divák plnohodnotne predstavovať, ako postavy pri čítaní knihy. ()

POMO 

všechny recenze uživatele

Crossover duchárskej drámy a vražedného thrilleru, s intímnym ponorením do hlavnej postavy, ktorá sa vysporadúva so smrťou brata a súčasne hľadá samú seba. Film výborne využíva emo-hĺbku Kristen Stewart, prenasleduje ju na každom kroku, v každom emocionálnom výkyve, ktorými prechádza ako medzi kvapkami dažďa. Iba v najintímnejšej, masturbačnej scéne ju kamera nechá v spálni samú. Najlepšie zostrihaná, pätnásťminútová (!) esemeskovacia scéna ever. Príjemne mrazivá, depalmovská filmová hračka, ponorená do tajomstiev a nejednoznačnosti, stimulujúca zmyslový prežitok. A to ja rád. [Cannes] ()

leila22 

všechny recenze uživatele

Personal Shopper možno kategorizovať ako zaujímavú záležitosť presahujúcu do niekoľkých žánrov. Nablýskaný svet trblietajúcich sa glitrov v kontraste s transcedentálnou rovinou a jemne erotickým nádychom, vytvára zaujímavé spojenie, ktoré v iných filmoch len tak ľahko nenájdete. Štandardný fanúšik hororov bude na druhej strane pravdepodobne sklamaný, pretože i keď snímka Oliviera Assayasa prvky hororu má, ide skôr o silne osobné dielo postavené na pilieroch žiaľu, vyrovnávania sa so stratou a dlhodobého odmietania prijatia reality. Pomalšie tempo je v súlade s témou na mieste a hoci sa kde-tu stretávame až s dejovou banálnosťou, vyvažuje ju veľmi prirodzený a uveriteľný výkon Kirsten zahŕňujúci množstvo protichodných emócií a vypätých scén. Spokojnosť. ()

Galerie (55)

Zajímavosti (2)

  • Celosvětová premiéra proběhla 17. května 2017 na Cannes FF. (ČSFD)
  • Natáčelo se také v Praze. (jlhgjh)

Související novinky

69. ročník MFF Cannes

69. ročník MFF Cannes

23.05.2016

V neděli skončil 69. ročník mezinárodního filmového festivalu v Cannes, který přinesl mnoha tvůrcům různá ocenění za jejich tvůrčí činnost v oblasti filmu. Patronem tohoto ročníku stal francouzský… (více)

Reklama

Reklama