Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Filmový debut divadelního režiséra a scénáristy Tomáše Svobody vypráví příběh čtyř přátel, vášnivých hráčů vodního póla, kteří společně provozují bazén. Ten jim jednoho dne jako nevyhovující vypustí hygiena a čtveřice se tak rázem ocitá doslova na dně. Jeden z nich pak na dně bazénu začne dokonce i bydlet, když se pohádá s manželkou a uražen odejde z domova. Z nedostatku příležitostí začnou chlapi podnikat jako „hodinoví manželé" a zakrátko si najdou klientelu mezi místními dámami. Každý z nich má svou pravidelnou zákaznici, ale ty mají kromě oprav často i velmi specifická přání a potřeby. To se však pomalu přestává líbit partnerkám a manželkám našich hrdinů... Takto rozehraný příběh pak graduje nečekanou cestou do Tater, kde se vše pořádně zamotá, aby nakonec vše dospělo do zdárného konce, který slibuje nejedno překvapení. (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

(více)

Videa (7)

Trailer 2

Recenze (475)

claudel 

všechny recenze uživatele

Ukázky mě příliš nezaujaly, ale na závěr roku trocha ztřeštěnější komedie nemůže uškodit. Překvapil mě téměř vyprodaný sál, že by se rodil menší vánoční český divácký hit? Je to na tři a půl hvězdičky, ale vzhledem k tomu, že to patří k tomu lepšímu, co čeští filmaři letos vyprodukovali zvedám hodnocení směrem nahoru. Hlavní mužskou čtyřku mám poměrně v oblibě, takže mě nemohla zklamat, dámské osazenstvo se taky nenechalo zahanbit. Povedených vtipů je více než těch nepovedených nebo trapných, takže Hodinovému manželovi fandím. ()

Gemini 

všechny recenze uživatele

Kdyby se mě někdo ptal, jestli Hodinový Manžel stojí za vidění, řekl bych mu, že ano, ALE... to "ale" zahrnuje zvláštní nevyrovnanost filmu, který kombinuje velmi slušné herecké výkony a skutečně komické scénky s trapným rádobyhumorem, vulgaritou a lacinou soft kukajdou. Kdyby si pan Svoboda odpustil obří kostým penisu (ve scéně, kdy David Novotný říká v bance cosi o tom, že "to jako č**ák podepsal"), "vděčnou" scénku s požitím viagry a nemožností využít jejích účinků, naprosto ujetou postavu Simony Babčákové (která ovšem předvádí snad první přímo do filmu vecpaný product placement CSFD;)), úplně neopodstatněný zvrat a zakončení linky se Zuzanou Norisovou, atd., zůstaly by v podstatě jen samé lepší věci. Například linie s Ninou Divíškovou je výborná, a v podstatě díky ní se nějak inteligentně uzavře celý film. Faktem je ale i to, že způsob, jakým se tu zobrazují intimní mezilidské vztahy, je naprosto tristní, ale naštěstí jakž takž funguje humorná a dějová složka filmu, o technických kategoriích nemluvě, takže to je v podstatě srovnatelné se staršími filmy Marie Poledňákové, a nebudete u toho umírat jako u několika posledních filmů Marie Poledňákové;) 60% ()

Reklama

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Typický, český ... nudný. Opět silně nepovedená (výjimečně nikoliv blbá) česká komedie, která se tváří, jako něco úplně jiného než ve skutečnosti je. Žádná bláznivá jízda o manuálních střevech, kteří si hrají na kutily, ale nuda o několika postavách, kteří buď něco začínají, zachraňují, nebo zjišťují. A tak se nudně řeší manželská krize, nový vztah po xx letech i sexuální orientace a je to tááááková nuda. ()

NinadeL 

všechny recenze uživatele

Taková tradiční malá česká domů. Sem tam se najde určitý nápad, ale jinak je to hrozně obyčejné, stokrát viděné, zaměnitelné a ve výsledku k ničemu. Základní nápad je okoukaný z filmů typu Do naha!, v téhle české kutilské verzi snad osloví jen ten pokojík na dně vypuštěného bazénu. A to je dost málo na jeden, neřkuli na dva filmy. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Naprosto chápu účel lehce košilaté oddychovky, ale opravdu visí divácké nároky tak nízko? Sitcomový obsah nacpaný do celovečerního formátu působí rozpačitě, ženské postavy jsou nelogicky se chovající karikatury z nějakého alternativního vesmíru, dospělí muži zase infantilní idioti. O vtipnost se stará pouze Kuželovitý tmelič děr paní hejtmanové, ale je to jen proto, že repliky dané scénářem pozvedá vlastní interpretací. Na druhou stranu je třeba ocenit absolutní nezištnost product placementu. Ať už tolikrát zmiňované triko či „S mikrofonem za vodním pólem“ na celostátní komerční rozhlasové stanici. Přenos ze zápasu pardubických Vyder proti Bojovným lachtanům z Nymburka je vtip s dobrým Korcem a zároveň Impuls pro Silvia Babiše, že má vysílání ještě rezervy.. ()

Galerie (30)

Zajímavosti (9)

  • Autobusová zastávka u restaurace UGregorů, kde se scházeli hlavní protagonisté filmu, byla pouze kulisa, ve skutečnosti zde autobusy nejezdí. (M.B)
  • Téměř celý film se natáčel v Nymburce. Natáčelo se také v Poděbradech a Nízkých Tatrách. (M.B)
  • Titulnú skladbu filmu "All those places" zložila a nahrala košická skupina Peter Bič Project. (De Large)

Reklama

Reklama