Reklama

Reklama

Skautův průvodce zombie apokalypsou

  • USA Scouts Guide to the Zombie Apocalypse (více)
Trailer 1

Tři skauti a dlouholetí přátelé spojují své síly s drsnou servírkou, aby se stali tím nejnepravděpodobnějším týmem hrdinů. Když jejich město zpustoší invaze oživlých mrtvol, je na čase složit toho nejdůležitějšího bobříka ze všech a pomocí skautských dovedností zachránit lidstvo před zombie zkázou. (Magic Box)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (385)

TheEvilTwin 

všechny recenze uživatele

Zombie jezdící na bruslích, na vozíčku, dělajíci striptýz, zpívající Britney Spears. Kluk, co se drží za zombíkovo péro jako lana, tuna hlášek a dělání si srandy ze skautů. Tohle se povedlo a je to vyloženě můj typ filmu. Když se přidá nečekaně kvalitní gore, zábavné teenage postavy, hezké holky a překvapivě kvalitní děj, je vyhráno. Nepřestal jsem se smát až do konce filmu. ()

Vančura 

všechny recenze uživatele

Výborná záležitost, kterou jsem si pustil s velkou chutí - ten film jsem zatoužil vidět okamžitě, jakmile jsem se dozvěděl, že existuje. V rámci žánru mi to přijde velmi dobré a fandové podobných filmů si zde jistě přijdou na své. Na Sarah Dumont se kouká více než dobře, ostatní herci vcelku plní, co se od nich očekává, a až na ojedinělé výjimky ten film naštěstí nikdy nesklouzne do nějaké vyložené nechutnosti, ze které by se chtělo člověku zvracet, což kvituji s povděkem (tou výjimkou je scéna, kdy ten tlusťoch sedí na hajzlu a utírá si zadek - to jsem fakt vidět nemusel; jinak o výčet zdařilých scén se už postarali kolegové ve starších komentářích). Věřím, že toto je film, jehož natáčení si tvůrci užili a který se bude návštěvníkům letošního Festivalu otrlého diváka hodně líbit. Vidět film tam a po pár pivech v sobě, zřejmě bych neměl problém jít i na plné hodnocení. UPDATE 20. 2. 2018 - Na druhé zhlédnutí už mě to tak nebralo. Ten film je prostě příšerně debilní, herečtí představitelé všech skautských rolí jsou neuvěřitelně odporní a nesympatičtí, celé je to strašně klišoidní, předvídatelné a americky stupidní, a aby si to člověk užil, musí zcela vypnout mozek. Sarah Dumont mě ovšem brala snad ještě víc než prve, takže hlavně ona to podle mě zachraňuje, a škoda, že tam nemá víc hereckého prostoru (obecně mi je líto, že ta holka v podstatě jinak moc nehraje, a na nějakou větší slávu to už asi nevidím, vzhledem k tomu, že už jí je 31 let - škoda, tělo má jako bohyně). ()

Reklama

maddy 

všechny recenze uživatele

Christopher Landon's Guide to the Funny Teenage Zombie Comedy. Nič som od toho nečakal, aj vzhľadom na to, že Landon predtým natočil akurát nevýrazný spin-off Paranormal Acitivity, no a nakoniec veľmi príjemné prekvapenie. Zombie sú poslednú dobu takmer všade, čo ma za následok, že s tými lacnými, trápnymi príspevkami do subžánru sa roztrhlo vrece a preto keď človek občas natrafí na fajn uletenú, vtipnú komédiu, nevidím dôvod byť k nej prehnane kritický. Je to síce mierené prevažne na náctileté publikum (aj keď verím, že aj v skutočnom živote by poniektorí boli schopní namiesto od mŕtvoly utekať sa s ňou najprv odfotiť na Facebook), ale čakať od filmu s názvom Scouts Guide to the Zombie Apocalypse akokoľvek sofistikovaný humor snáď nikto nemôže, takže ja akýkoľvek výrazný hate odmietam. Medzi teen hororovými komédiami posledných rokov sú práve Skauti bez problémov pozerateľní. Vyslovene trápnym scénam sa vyhýbajú, majú niekoľko správne úsmevných scénok, dobrých hlášok, ešte aj občas solídne gore scénky a navyše nanajvýš znesiteľné a sympatické ústredné trio postáv (hlavne u toho Tyea Sheridana je obdivuhodné s akou ľahkosťou dokáže hrať vo vážnych drámach, aj v takýchto odľahčených blbostiach), čo v tomto žánri ani náhodou nie je samozrejmosťou. Úroveň Zombielandu to samozrejme nedosahuje, ale zároveň to nerobí zombie komédiám ani žiadnu hanbu, práve naopak, jedná sa o jednu z veľmi mála funkčných zombie komédií. Dalo by sa tomu asi vytknúť tisíc vecí, ale prečo to robiť, keď to je našlápnuté od začiatku do konca, dostatočne vtipné, občas príjemne nápadité a ako taká zábavka, pri ktorej sa dá vypnúť na deväťdesiat minút mozog a baviť sa úplne dostačujúce. Len škoda, že tie zombie mačky tu boli tak krátko :-) CELKOVO: 3,5* (7/10) ()

Lucasion 

všechny recenze uživatele

Tak tohle byla ukrutná hovadina. Přesto místy skvěle zábavná. Už trailer mi říkal, že u tohodle se zasměju, ale nečekal jsem nic velkého. Začátek dává jasně najevo, že tohle bude absurdní blbost, tak to prosím lidi neberte vážně. Jasně, výtečnému Zombielandu (2009) to nesahá ani po kotníky. A některý humor je už trošku na hraně. (Prsa strážnice, trampolína nebo ožužlávání zadku) Asi u třech míst jsem se smál jako, že to bylo vážné dobré a několikrát jsem se pousmál. Herci jsou sympatičtí, i když neznámý. Logan Miller háže každou chvíli nějakou vtipnou hlášku. Takže jo, já se docela bavil, ale znova bych to vidět nepotřeboval. Je to přesně takové jako očekáváte, třeskně ujetá filmová hororová jízda plná zombie, krve a přiblblého humoru. Nic víc, nic míň. (60 %) ()

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

7/10 Christopher Landon sa tu síce len rozbieha, ale Scouts Guide to the Zombie Apocalypse je nadupaná béčková chlapčenská fantázia so sprostými dialógmi, krvavými mordami a prepáleným príbehom o dospievaní. Až je škoda, že Landon a spol s týmito motívmi nepracovali viac a o niečo vážnejšie (napr. ako s nimi v podobne šialenom príbehu narábal McG v The Babysitter). ()

Galerie (40)

Zajímavosti (13)

  • Podle ukazatelů u silnice je jedním z blízkých měst od dějiště filmu Haddonfield, ve kterém se odehrává hororový snímek Halloween (1978). (hansel97)
  • Píseň, co začne hrát v Bentley, aby odlákala zombie, je „Crank That“ od Soulja Boy. (Yoshimitsu)

Související novinky

Zemřela oscarová herečka Cloris Leachman

Zemřela oscarová herečka Cloris Leachman

28.01.2021

Z Kalifornie přišla smutná zpráva, ve věku 94 let totiž včera filmový svět opustila americká herečka Cloris Leachman. Zprávu o úmrtí médiím předala její manažerka Juliet Green. Ve filmu se Cloris… (více)

Reklama

Reklama