Reklama

Reklama

Den dobytí Bastily

  • Česko Dobytí Bastily: Francie v ohrožení (více)
Trailer 6

Americký kapsář Michael Mason (Richard Madden) ukradne Zoe (Charlotte Le Bonová) tašku, z níž si ponechá jen to, co by se mu mohlo hodit, a zbytek vyhodí do odpadkového koše u frekventované stanice pařížského metra. Netuší však, že se v kabelce nachází bomba. Na stanici CIA na opačném konci města si agent Sean Briar (Idris Elba), převelený z bojišť v Sýrii a Iráku, jen těžko zvyká na novou kancelářskou práci datového analytika. Po výbuchu bomby se Michael ocitne v hledáčku CIA jako jediný podezřelý. Briar je odhodlán Michaela najít a dostat ho do vazby dřív, než tak učiní francouzské úřady. Záhy však zjistí, že za bombovým útokem stojí někdo jiný. Aby dosáhli společného cíle, spojí Briar, Michael a Zoe své síly a vydají se na čtyřiadvacetihodinovou napínavou jízdu městem v horečném úsilí odhalit spiknutí, které mohou prokázat jedině oni. (HBO Europe)

(více)

Videa (7)

Trailer 6

Recenze (192)

agentmiky 

všechny recenze uživatele

Čekal jsem opět ty typické Francouze, kteří se vytasí s překvapivou žánrovou peckou, jak už to dříve mnohokrát ukázali. Nebyla to sice žádná hitparáda, ale dalo se na to v pohodě dívat. Na rozdíl od nového Jacka Reachera to mělo smysluplný příběh, který neobsahoval pouze samá klišé, ale také zajímavé zvraty a ještě zajímavější děj. Akčních scén jsem rozhodně čekal více, ale když na ní přišlo, tak to byla vskutku strhující podívaná (zejména bitka v dodávce stála za to). S hercema už to tak slavné nebylo. Idris Elba se na hlavní roli bezesporu hodil, role agenta mu sedla, ale jeho jednotvárný výraz mě po pár minutách začal trochu štvát. A ostatní herci zahráli ještě hůře, což bych od takových formátů tedy nečekal. Konec mi přišel jako přišitý horkou jehlou, což je velká škoda. Film měl určitě vyšší potenciál, který prostě a jednoduše skopnuly dolů hloupé chyby a nezajímavé herecké výkony. Na jedno zkouknutí slušná zábava, ale podruhé se na to nepodívám. Hodnocení: 63 % ()

F.W.Colqhoun 

všechny recenze uživatele

Celou dobu jsem dlel ve dvou omylech - že se odněkud vyloupne náklaďák a že jde o Bessonovu produkci. Bastille Day by do portfolia EuropaCorp hladce zapadla. Zdárně vypůjčuje mimikry klenotů jako From Paris With Love - produkčně efektivních (= levných), důsledně slaboduchých spotřebních bijáků, jejíchž tvůrci investují energii jen výběrově - do chlapácké legrace, estetizujícího násilí, explozí, bourání vozů, evropské exotiky, koz a toho, aby to mělo takový spád, aby se u toho nedalo moc přemýšlet - to by zápletce okolo nepatrně překombinovaného spiknutí příslušníků speciální jednotky neudělalo moc dobře. Ostatně, napsáno to bylo (jako) pro Pierra Morela. O legrandu se bez velké pomoci scénáristů stará celkem slušně fungující dvojice drsňák Elba / sympaťák Madden, hezké ženské zastanou Reilly, Le Bon a ještě ta jedna, která na začátku ukáže kozy, ale je těžké jí přijít na jméno. Další cíle plní náhradník James Watkins taky zdařile, takže se nakonec divák nezlobí, že to viděl, ani že už je konec. Takovému popcornu se dá snad i fandit. ()

Reklama

kolemjdouc 

všechny recenze uživatele

za mě :jeden z nejlepších akčňáků v poslední době.Název je dosti zavádějící i když je tam podobnost ale čistě náhodná..Nejsem příznivec lítaček se spoustou vypáleného střeliva a krve.Napětí tak akorát.Dobré akce které zabírala solidní kamera...ten filtr tam už nemusel být.Sympatičtí herci :je vidět že režiséři musí vědět kam sáhnout ()

PROCESOR 

všechny recenze uživatele

Nesmrtelnej, největší, nejsilnější a nejchytřejší černoušek ze CIA zachraňuje prdel kapsáři a jedný naivní husičce co se zamilovala do nesprávného. Zkorumpovaní fízlové pochopili sílu internetu a dělají si z demonstrantů křoví, nebot není nic snazšího než manipulovat s veřejným míněním. Takže to zchroustáte podle vaší momentální nálady mezi 2-4. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Až nádherně blbé. Agent CIA a americký zlodějíček dávají Frantíkům na zadel a to ve všech ohledech. Pro žáby to musí být o to horší, že všichni přítomní členové americké rozvědky jsou Britové. :D Akce, když na ní došlo, byla fajn a k hercům nemám tu nejmenší výtku, ale problém je, že na tak krátké stopáži se tu až příliš často skoro nic neděje, nehledě na to, že bych uvítal trochu víc krve. I tak je to celkově dobré, ale od Watkinse jsem přeci jenom čekal trošku víc. 60% ()

Galerie (58)

Zajímavosti (7)

  • Všichni mluví o USB disku jako o harddisku, což je evidentně špatně. (Hal_Moore)
  • Pieseň "The Road Less Travelled", ktorá znie počas záverečných titulkov, spieva Idris Elba. (Wargoo)
  • Ve filmu se pravidelně mluví o amerických dolarech. Rezerva francouzské národní banky však sestává z eur, jelikož euro je francouzskou měnou. (Hal_Moore)

Související novinky

Robb Stark vs. teroristé v Paříži

Robb Stark vs. teroristé v Paříži

06.10.2014

Richarda Maddena (aka Robba Starka ze Hry o trůny) již brzy uvidíme jako prince v Branaghově Popelce. Ve svém dalším projektu se ale skotský herec vrátí k drsnější látce, objeví se totiž v akčním… (více)

Reklama

Reklama